יש לי שאלה קטנה...

Unicorn98

New member
יש לי שאלה קטנה...

איני יודע אם זהו המקום לשאול, אבל אסתכן ואשאל
אני סטודנט שאינו עובד, וצה"ל מוצא לנכון לקרוא אותי למילואים מדי פעם בפעם, לימי מילואים חד יומיים. השתחררתי לפני 3 שנים, ועד היום הספקתי לצבור כ-15 ימי מילואים חד יומיים. לאחרונה רציתי לברר איך ומתי אני זכאי לתקבולים עבור הימים מביטוח לאומי, והזמנתי אישורים מהאתר של אכ"א. הבעיה מתחילה כאן - ע"פ בירורים שערכתי, אני זכאי לדמי מילואים של כ-111 ש"ח ליום, עבור כל יום (החל מהיום הראשון בזימון). אך באישור שקיבלתי בדואר נכתב: "הנ"ל אינו זכאי לתגמול עבור ימי שירות מילואים חד-יומי שבוצעו בתקופה בין 1.1.2003 עד 31.3.2004", למרות שבוודאות בתקופה המדוברת ביצעתי כ-10 ימי מילואים מצטברים. השאלה - האם מישהו מכיר את הבעיה - האם היא טכנית בטפסים שנשלחים, או שמשהו בזכויותיי אינו נהיר לי די הצורך. תודה על העזרה, מראש

נ ע מ ה 5

New member
תשובה

דבר ראשון שעליך לעשות זה לא להסתפק באישורים שיש בידך על החדי יומיים - תתקשר לקישור או קצין העיר ותבקש שיבדקו אותך דרך המחשב את הימים שמוזנים לך . אתה גם יכול לבקש מהם נגררת בימס של ימי מילואים - אם שם אכן מופיעים הימים הללו, הבעיה היא בביטוח לאומי,ובקשר שלה עם הדיווחים של הצבא.(אני משערת) שנית, תבדוק מה האישור שבידך כי יש שני סוגים. יש אישורים שהם טפסים לבנים קטנים כאלה שמהווים אסמכתא להתייצבותך למילואים אך לא מהווים אסמכתא לתשלום. את האישור אותו אתה צריך להגיש לקבלת התגמול אתה מקבל בסוף כל רבעון מקצין העיר (טופס ירקרק), שבו מפורטים מספר ימי המילואים שעשית ועבורם מגיע לך התגמול.אם הכל תקין גם כאן, מה שנשאר זה להרים טלפון לביטוח לאומי ולשאול מה הבעיה המזויינת שלהם (סורי, אני מתעבת את המוסד הזה)

נ ע מ ה 5

New member
ועוד משהו קטן

במידה ואכן ישנה בעייה בדיווחים של הקישור של הימים שבצעת, עליך להכין כבר עכשיו מכתב רשמי לדרישת הזנת הימים , צילומים של כל האישורים שיש בידך (תבדוק גם מי חתום על האישור) ולדאוג שיזינו לך את הימים רטרואקטיבית. אם אתה נתקל בבעיה,שהמפקדים יגבו את זה. אם הקצינת קישור עושה פרצופים , תדרוש ממנה לבדוק במסמכי המשימות ולבדוק שאתה אכן זומנת. יש הרבה שיטות לבדוק את זה, אם תתקל בבעיה,תפנה אלי במסר.

Unicorn98

New member
רגע.. רגע..

קודם כל, תודה על התשובה המהירה.
לפני הכל, אני שואל ברמה העקרונית - האם אני זכאי לתקבולים עבור כל הזימונים החד יומיים שלי בשנים 2003-2004? אין הגבלה על זמן שעבר מאז, או מספר ימים מינימלי/מקסימלי לגבייה, או דברים בסגנון הזה? אם זה ברמת בעייה של דיווח אצל הקישור, אני אדבר איתם. השאלה אם זה לא ימים ש"בוטלו" לי, מסיבות טכניות של החוק בנושא גימלאות מילואים (אלוהים יודע את כל ההסדרים הקבועים בסעיפים הקטנים של החוק, שנועד לדפוק את החייל הפשוט).

נ ע מ ה 5

New member
ממש לא

פעם היה חוק כזה שמשלמים על כל חד יומי שלישי. \ה בוטל כבר לפני 3-4 שנים, ולכן הם חייבים בפירוש לתגמל אותך על כל חד יומי.

Unicorn98

New member
אגב -

המסמך שאצלי הוא של הצבא (מהאתר של אכ"א), כלומר הבעיה היא בימים שמוזנים לי כנראה בקישור של היחידה שלי. ביטוח לאומי עדיין לא מעורב בכל הסיפור (עדיין לא פניתי אליהם, כי אין בידי את כל האישורים הצבאיים).. ייתכן שיש בידי אישורים צהובים אבל זה לא מעודכן באתר של אכ"א??

נ ע מ ה 5

New member
אממ..

אני לא יודעת לגבי האתר של אכ"א אבל הייתי ממליצה לא להסתמך על התנונים של האתר ואפילו במקרה הזה לא על המחשב של קצינת הקישור כי לפעמים קורים מצבים שיש בעיה בדיווח מהמחשב של הקישור למאגר הנתונים הצה"לי- BIMS . הכי טוב-תתקשר לקישור ותבקש שתבדוק לך יום יום אם הוא מוזן-גם אצלה במחשב וגם בבימס.

נ ע מ ה 5

New member
ממש לא

פעם היה חוק כזה שמשלמים על כל חד יומי שלישי. \ה בוטל כבר לפני 3-4 שנים, ולכן הם חייבים בפירוש לתגמל אותך על כל חד יומי.

הינך זכאי לתשלום מהיום הראשון

אחד הנושאים עליו קיימנו מאבק בבלת"מ היה שישלמו החל מהיום החד-יומי הראשון. מאבק שזכה להצלחה לפני כ-3 שנים. במידה שלא תקבל תשלום תוך זמן סביר אל תהסס לפנות לראשי התנועה ולבקש את עזרתם.

Unicorn98

New member
ידעתם שהצבא עובד עקום? ../images/Emo163.gif

עדכון עבור כל מי שתהה. בטלפון לתא אישור במקשל"ר, התברר לי שהאתר של אכ"א לא מספק אישורים לביטוח לאומי על ימי שמ"פ חד-יומי שבוצעו החל מהרבעון האחרון של 2003. כלומר, האופציה באתר קיימת, ואני משער שעשרות אנשים מזמינים אישורים כאלה על השנה האחרונה, ומקבלים אישור שכתוב בו: "אינו זכאי לתגמול". אף אחד במערכת לא חשב לציין זאת באתר, או לשנות את הטופס בהתאם. בכלל, הסיבה שניתנה לי לשינוי מאת הפקידה במקשל"ר היתה תמוהה לא פחות - נאמר לי שהצבא החליט לשנות את הדיווח באתר בגלל שלא נוח למערכת שאנשים גובים את הסכומים פעם ברבעון. תמוה ביותר. בחיי, עד היום חשבתי שהצבא זו מערכת נבונה ומתוחכמת, בה כל יד יודעת מה היד השניה עושה... עכשיו, במקום להוציא במרוכז את כל האישורים שלי לשנה האחרונה, אני נאלץ להתחיל לבדוק מתי ביצעתי ימי מילואים ולרוץ אחרי הקישור שייאשרו לי אותם.

נ ע מ ה 5

New member
אם הבעיה היא באתר בלבד

תפנה ישירות לקצין העיר, הוא היחיד שמנפיק אישורים שבעזרתם ניתן לקבל תלשום עבור הימים. לקישור תפנה רק אם הבעיה היא הזנה של הימים. ותן לי לחזק אותך בשעות קשות אלו, בהן גילית שהצבא עובד עקום...:*)

Unicorn98

New member
כן, במקרה שלי הבעיה נפתרה די בקלות

... דיברתי עם קצין העיר, חייל מקסים בשם אופק גילה שעל חלק מהימים אני לא זכאי לתשלום, הפנה אותי לקצינת הקישור, שהזינה ימים (כך מסתבר) בצורה כזאת שאני לא זכאי עליהם לתגמול מביטוח לאומי. דיברתי עם קצינת הקישור, ונתבקשתי לשלוח פקס (לא ברור למה - סה"כ ששה תאריכים) שמבקש לשנות את סיווג הימים. הפקס נשלח, כעת אני ממתין לביצוע. בסה"כ, עבר בשלום (למרות טרטור יחסי של כמה טלפונים וזמן המתנה).

נ ע מ ה 5

New member
אני שמחה שהכל הסתדר

למרות שעוד לא הבנתי איך אפשר להזין ימים בצורה שלא תהיה זכאי לתשלום. היא הזינה אותם למחשב של הצבא הסורי? בכל אופן, הכי חשוב שתקבל תשלום עבור מה שעשית.

Unicorn98

New member
גם אני לא הבנתי בדיוק..

החייל במשרד קצין העיר (כבר אמרתי שהוא היה אדיב בצורה יוצאת דופן - יישר כוח!), בדק במערכת, ואמר לי שעל חלק מהימים (נתן לי תאריכים) תהיה לי בעיה בביטוח לאומי, צריך לשנות סיווג שלהם, או משהו בסגנון הזה. אני מניח שזה קשור לשינוי התקנות לגבי חד-יומי, בשנים האחרונות? בכל מקרה, אני מקווה שקצינת הקישור שלי תיטיב לטפל בזה, ואני אוכל כבר לגבות את הכסף של הימים האלו, אני מתחיל להתעייף..

למעלה