הטיפול המומלץ בקרציות הוא הסרה
ידנית. יש למשוך אותן לאט לאט, תוך הפעלת כח מתון בצורה רציפה. אחרת, כלומר: אם תולשים אותן "במכה", חלק מגפי הפה שלהן עלול להישאר תקוע בעור של הנחש, ולגרום לזיהומים. אפשר למרוח את הקרציה במעט אלכוהול מהצד התחתון של הגוף שלה לפני ההסרה. זה עשוי לעזור לה "להירגע" ולשחרר מעט את האחיזה. אחרי הסרת הקרציה יש להשמיד אותה. במקרים שבהם התבססה בכלוב אוכלוסיה של קרציות (לא מוכרים לי יותר מדי מקרים כאלה, אבל הם קורים מדי פעם) יש צורך בטיפול כימי כלשהו. אני מאמין שמשהו כמו הטיפול נגד אקריות (המתואר בקישור שלהלן) יעבוד במקרים כאלה. מכיוון שלא כתבת "קרציה", אלא "מין קרציה קטנה", אני חושד שאולי לא מדובר בקרציה, אלה באקרית הנחש (השם באנגלית הוא snake mite, והשם המדעי: Ophionyssus natricis). כדי לקבוע במה בדיוק מדובר, כדאי שתתן יותר פרטים, ובמיוחד: מהו הגודל של החיה שמצאת על הנחש שלך. גם תמונה יכולה לעזור. בכל מקרה: אקריות מהמין שתיארתי קודם הן טפילים עוד פחות סימפטיים מקרציות. הן מתרבות מהר מאוד, ועשויות להעביר לנחש מחלות מאוד לא נחמדות. על הטיפול בהן כתבתי
**כאן**. (ולמקרה שהקישור שמופיע בהודעה ההיא כבר לא פועל (VPI שינו קצת את האתר שלהם לאחרונה) -
**הנה** קישור לדף המידע שעליו דיברתי שם.) למה שכתבתי באותה הודעה אני יכול להוסיף כרגע את הדבר הבא: כיום נראה לי שאחת מדרכי הטיפול היעילות ביותר (אם כי: כנראה שלא הבטוחה ביותר - אני מאמין שה-Ivermectin מסוכן פחות לנחשים, כשמשתמשים בו בצורה שתיארתי בהודעה הנ"ל) היא בעזרת התרסיס שנקרא
Provent a Mite. הבעיות המרכזיות עם התרסיס הזה: 1. הוא לא זמין בארץ. 2. ככל שידוע לי, כשלא שמים לב להוראות השימוש, ומרססים אותו ישירות על הנחש, עלול להיגרם נזק רציני.