יש לי שאלה קצת טכנית. לא של מתכון:

מיכי 10

Member
יש לי שאלה קצת טכנית. לא של מתכון:

לא בא לי לנסות סתם; האם מישהו יודע אם אפשר להכין פופקורן ללא שמן אבל לא במיקרו?


כי בכל פעם שהייתי מכינה בעבר (ואתמול ניסיתי שוב, אחרי שנים שבהן החרמתי את המוצר בגלל סיבה זו), היה השמן בתחתית הסיר נשרף (לצבע צהבהב מכוער), וגם נהיו שם כתמים שחורים מהפופקורן. ולהסיר את כל זה, זו עבודת פרך, שלא תמיד מצליחה בכלל.

נוכחתי לדעת שהכיריים אינם הבעיה, כי בעבר היו לי כיריים גז, ועכשיו יש לי כיריים חשמליות. ועכשיו יש סיר נירוסטה, במקום סיר האלומיניום שבו השתמשתי בעבר.

בקיצור, אפשר פופקורן אמיתי בסיר על הכיריים, ללא שמן בכלל?

בתודה,
מיכל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אפשר רק שאני לא ממליץ

יש מכשיר, אפילו לא יקר שמכין בקלות פופקורן בלי שמן, הטעם בהתאם, איכס.
&nbsp
אם הבעייה שלך היא צריכת השמן אני לא חושב שיש לי פתרון אבל אם הבעייה היא הכתמים פשוט הקצי סיר ישן שישמש אך ורק להכנת פופקורן.
&nbsp
 

מיכי 10

Member
תודה. את זה עשיתי בעבר הרחוק. אבל בסוף לא שמרתי אותו.

כפי ששאלתי, מה שמפריע לי, זאת הבעיה לנקות את הסיר מהכתמים השחורים הרבים, ומהשכבה הצהבהבה של השמן בתחתית הסיר (ולא הקצת שמן שיש בפופקורן).

דווקא מצאתי חומר שניקה יפה את השכבה השמנונית. אבל על הכתמים השחורים אני עובדת כבר החל מאמש והיום מהבוקר. מדי כמה שעות חוזרת להרתיח בסיר מים עם חומר ניקוי, ומקרצפת את הכתמים. זו עבודה ממש קשה, ולאט לאט הצלחתי להוריד רק חלק מהכתמים האלה. זה סתם מרגיז אותי.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש מכשיר להכנת פופקורן באוויר חם בלי שמן בכלל

כשהיינו ילדים קיבלנו כזה מחברה של ההורים שחזרה מארה"ב. זה היה להיט אמיתי.
&nbsp
אני מאמין שניתן לרכוש בסביבות 100 ש"ח ותוך כמה שימושים הוא מחזיר את ערכו ובהחלט שווה מבחינת בריאות וקלות הכנה.
&nbsp
כל מה שנדרש לעשות הוא לחבר לחשמל ולשים בפתח המיוחד כמות מדידה של גרעיני תירס.
&nbsp
מתחת לגרעינים מוזרם אוויר חפ שגורם להם להתפצח ולצאת החוצה לקערה
 

yair_bar

New member
מנהל
סליחה שייח

רק עכשיו קראתי את התגובה שלך וראיתי שהזכרת את המכשיר.
&nbsp
תשמע, בהתחשב בעובדה שהיא רוצה פופקורן בלי שמן - ייצא לה פופקורן בלי שמן...

&nbsp
כמובן שהחסרון הוא תוצר פחות טעים
 

yair_bar

New member
מנהל
עכשיו נזכרתי בדבר שהיה הכי טיפשי בדיעבד

מעל התעלה שממנה קפץ הפופקורן המוכן הייתה מגרעת ובתוכה ישבה קופסא קטנה עם ידית.
&nbsp
הייעוד של אותה קופסא הייתה לשים חמאה. החמאה נמסה מהחום בזמן הכנת הפופקורן ואז ניתן היה לשפוך את החמאה המומסת על הפופקורן. כי אם כבר אמריקאי - אז עד הסוף
 

מיכי 10

Member
תודה רבה לכם שיח סולימאן, יאיר ורעיה.


כדי לא להאריך את השרשור עם תשובה לכל תגובה, כדרכי, אני מגיבה הפעם אל שלושתכם ביחד.


עזרתם לי מאד עם כל מה שכתבתם. בכלל לא ידעתי שיש מכשיר ביתי כזה. נראה לי שאלך על זה, ולא סביר שיפריע לי שהפופקורן יהיה בלי שמן. מכסימום אוסיף חמאה, כפי שיאיר הזכיר, וגם אני הוספתי לפעמים.

תודה לכם. עכשיו רק נשארתי עדיין עם בעיית הניקוי, ועם הבירור איך להגיע אל המכשיר. אבדוק בקישור איך זה הולך, כלומר, אם אפשר לקנות לא דרך האינטרנט. :)
 

yair_bar

New member
מנהל
ממליץ דווקא כן מהאינטרנט

לדעתי המשלוח חינם עד בית הלקוח. למה לטרוח?
 

מיכי 10

Member
תודה. לאו דווקא בגלל המשלוח,

אלא בגלל שאף פעם לא קניתי (בכרטיס אשראי) דרך האינטרנט. :)
 

yair_bar

New member
מנהל
בחלק מהאתרים יש אפשרות שנציג יחזור אלייך טלפונית

אני מאמין שכל האתרים ישמחו לבצע את הרכישה בצורה זו אם את חוששת.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תמיד יש פעם ראשונה

בכל מקרה לרכוש ברשת זה לא פחות בטוח מאשר לתת את הכרטיס למתדלק בסונול.
 

מיכי 10

Member
למה? המתדלק מחזיר לי מיד את הכרטיס.

[חוץ מזה שבד"כ אני מתדלקת בשירות עצמי
].
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נכון, אבל הפרטים שלך כבר אצלו

בהנחה שבנוסף לזה הוא לא העביר בשנייה את הכרטיס בקורא נוסף שגם משכפל אותו.
&nbsp
אני מדבר על מקרים אמיתיים (שיכפול כרטיסים), לא על דמיונות כך שבכל מקרה קנייה באמצעות הכרטיס ברשת בטוחה יותר בתנאים מסויימים מאשר מסירה שלו פיזית לידי אדם אחר ולו גם לפרק זמן קצר.
&nbsp
בכל מקרה הכרטיס מבוטח כך שממש אין סיכון.
 

מיכי 10

Member
תודה.

לא ידעתי את כל הדברים האלה, והאמת, זה מפחיד בעיני.
אבל אם בכל זאת אין סיכון, אז טוב.
 
למעלה