יש לי שאלה קצת מביכה

טל רחמן

New member
יש לי שאלה קצת מביכה

בורקסים (תפוחי-אדמה) שקונים מדוכן או מאפייה ברחוב, אז תמיד מורחים להם ביצה על הבצק? כנ"ל לגבי בייגלה גדולים כאלה

tali_le

New member
בדר"כ כן...

אבל שווה לשאול לגבי הבייגלה דווקא בדר"כ לא מורחים עליהם משהו אחר, לא זוכרת בדיוק, בטח נטע תזכור טלי

דורון ק

New member
לא ניתן לדעת בבירור

אבל בהחלט ייתכן,גם אני לא אתפלא אם המוכרים בחלק מהמקומות האלו לא ממש אמינים... מצרף קישור לרשימה של מוצרים "סמויים" מן החי.

Neta558

New member
למה מביכה?

כל כך הרבה פעמים שאלתי אותה...:) וזו גם התשובה, בדר"כ צריך לשאול. כמו במקרים רבים בטבעונות, עדיף לפעמים להגיד שאתה אלרגי לביצים, ולכן רוצה לברר אם יש ביצים על הבורקס. לא ישקרו לך במקרה כזה. למעשה, במקומות רבים לא שיקרו לי גם כשאמרתי שאני טבעונית, ואמרו לי שהם מורחים את כל המאפים שלהם בביצים. בסופר, לעובד בחלק של המאפים לא אכפת להגיד לך את האמת, הוא לא מקבל אחוזים מהרווחים במילא... אפשר ללמוד לשים לב לפי הצבע אם הבורקס מרוח בביצה או לא. מריחת ביצה הופכת את המאפה למבריק יותר בצידו העליון (בסופר אחד טענו שזאת למעשה הסיבה שהם עושים את זה, זה "יפה" יותר. קשקושים על ביצים לא ענינו אותם כל כך...). יש לציין שלא כל בורקס מבריק מרוח בביצה, אבל אם הוא לא מבריק סביר להניח שאין עליו ביצה... בייגלה גדולים - בדר"כ תוכל לראות שהם לא מבריקים ולא מצופים כלל. בייגלה מתוק לרוב מצופה במי סוכר ולא בביצה, כדי לתת לו טעם מתוק ולא של חביתה...

aradori

New member
מקרה מעודד...

פעם בשקם, ראיתי דוד חביב מכין את הבורקסים (נדמה לי ש"סמי בורקס" מכרו שם). בכל מקרה, הנוזל שהוא מרח עליהם ממש לא נראה לי כמו ביצה - אז שאלתי אותו, והוא אמר לי שזה בעקרון מים עם קצת סוכר (נראה לי שהוא קצת שרף את הסוכר לפני - אבל אלה החומרים). לא נראה לי שיש מה לפחד מזה שישקרו לך - אם כבר ישקרו לך ההפך - ויתפארו בזה שזה ביצה ("בטח, בטח - ביצה אורגינל! כאן לא חוסכים!"
) [כמו בחנויות בגדים: "סליחה? החגורה הזו מעור?" - "בטח מעור! מאיטליה! סחורה טובה!"]

דורון ק

New member
פעם דוד שלי...

מכר צו´לנט "צמחי",להיט גדול היה הצו´לנט ה"צמחי" רק מה...לאחר כמה זמן הדוד הזה הודה שהוא לא היה כל כך צמחי,נדמה לי שהוא הכיל שומן כבש או משהו בסגנון,על פי סיפורים הוא הוסיף את זה "בשביל הטעם",מיותר לציין שבוודאי היו שם צמחונים או טבעונים שאכלו את צ´ולנט זה-מאז אני לא לוקח כמובן מאליו את מה שמספרים במאפיות/מסעדות קטנות וכו´-ושמעתי כבר על סיפורים דומים. שוב ארשום-זאת דעתי ובהחלט סביר שחלק מן המוכרים כן אמינים אבל לפי דעתי לא צריך לקחת "מילה" של כל אדם המושפע מאינטרס כלכלי-במיוחד אם ידוע לו שכך הוא יכול למכור יותר.

aradori

New member
זה לא משהו אישי, אבל...

אני חושב שאני לא כל-כך אוהב את הדוד שלך.
טיפ: מן-הסתם, רובנו כבר חווינו סיפור כמו שדורון תאר. כלומר, שאלנו במסעדה אם המנה מכילה ביצים ונענינו - "לא לא - זה בסדר - אין ביצים". נסו להוסיף מיד אח"כ - "אז לא תהיה בעייה למישהו עם אלרגיה לביצים..." בד"כ המלצרית החביבה תגיד: "אהההה.... חכו רק שניה - אני רק אוודא את זה עוד פעם עם השף" אז היא תלך, תחזור ותגיד: "יש רק ממש מעט ביצים בבצק..." או משהו דומה...
שירים את היד מי שזה עדיין לא קרה לו!...

sheda0ktana

New member
תנסה להיות צמחוני באיטליה...../images/Emo13.gif

ביקשתי ספגטי ברוטב וודקה (מה יכול להיות יותר צמחוני מתפוחי אדמה מעובדים?), אמרתי בצורה הכי מפורשת (ובאיטלקית!) - בלי בשר, בלי דגים, אני צמחונית!. המלצר הנהן ואני התחלתי לעסות את בלוטות הטעם. המנה שהגיעה היתה מלאה בשבבים קטנטנים של פרושוטו (נקניק ממש ממש לא כשר) - כששאלתי את המלצר מה זה הוא ענה בשיא הטבעיות "פרושוטו". אמרתי לו - "אבל אמרתי בלי בשר" והוא ענה בלי להתבלבל - "זה לא בשר, זה פרושוטו!"

Veggie John

New member
I hear you..

בכלל, להיות צמחוני בחו"ל ובעיקר באירופה זה כמו לטייל בשדה מוקשים. הייתי בסקנדינביה לפני כמה שנים עם אמא והחבר, ובמהלך שיטוטינו בשטוקהולם נתקלנו בפיצריה. נכנסנו וביקשנו פיצה לקחת בלי שום תוספת גופה מכל סוג. מה רבה היתה ההפתעה כשחשתי בטעם נשכח בין שיניי- ממש על הביס הראשון- וירקתי בתרועה את כל הכבודה. הם פשוט הטמינו פיסות בשר קטנות בבצק עצמו!! אני לא מבינה את זה! אין צמחונים בשבדיה??

אל תנפצי לי את הבועה...

תמיד חשבתי ששבדיה היא מדינה נפלאה! מדהימה ושואפת לשלמות! (ובכן, ברוב הדברים היא אכן כן...) בטוח שיש אוכלוסייה צמחונית/טבעונית גדולה בשבדיה זה בא יחד עם זה שזאת המדינה הכי: פמניסטית, סוציאל דמוקרטית, גיי פרנדלי, פרו אקולוגית, הומניסטית וכו´ וכו´ בעולם.

aradori

New member
כבר כתבתי את זה מתישהו:

החו"ל האידיאלי: הודו. מסתכלים שם על אוכלי בשר כמו שבשאר המקומות מסתכלים על טבעונים... הווי.

AmitKar

New member
שבדיה היא אחת המדינות עם הכי...

... הרבה מודעות לנושא זכויות בע"ח חבל בגלל מסעדה אחת להסיק מסקנות על ארץ שלמה שלך, עמית

Veggie John

New member
חלילה

לא הסקתי מסקנות, אבל הייתי בהרבה מקומות באירופה ופעמים רבות הם דוחפים חלקי גופות לאוכל ללא שום התחשבות בקליינטים צמחונים פוטנציאלים. לעומת זאת, יש הרבה גיוון באוכל והרבה יותר תחליפים צמחוניים במסעדות מאשר כאן בארץ, אז אני מניחה שזה מתאזן :)

למעלה