יש לי שאלה קצת מביכה

iditush11

New member
יש לי שאלה קצת מביכה

יש לי בעייה שכאשר אני מצוננת ומתעטשת המון מה שקורה עכשיו דיי הרבה כי התקררתי, בורח לי שתן בזמן העיטוש עצמו. מה אפשר לעשות בנדון? יש שיטה לחיזוק שרירי האגן כדיי לנמוע מצבים כאלו זה לא נעים לי שזה קורה. תודה

iditush11

New member
מקפיצצצההה מקפיצצצהההה

מה זה פה אנשים?! אין לכם תשובות?? תענווווו לי זה קצת דחוף

לב אם

New member
תרגיל קגל (שיטת פאולה)

התרגיל לחיזוק השרירים: לכווץ את השריר , להחזיק לכמה שניות ואז להרפות. עושים זאת כמה פעמים ברצף מספר פעמים ביום. הבדיקה הכי פשוטה לדעת אם את עושה את זה נכון: לבצע זאת בזמן שאת עושה פיפי - ואז את עוצרת ומשחררת את זרם השתן מתוך שליטה. אם את לא מצליחה לזהות את השריר הנכון - את מכווצת את כל השרירים הטבעתיים בגוף (כולל עיניים ופה) לכמה שניות ואחר מרפה - לאטו לאט את מנסה לבודד רק את השרירים באיזור האגן, עד שאת מגיעה ליכולת לבודד את השריר המדויק. אפשר גם לקבל טיפול של הדרכה בשיטה - פשוט תחפשי באינטרנט "שיטת פאולה" ובודאי תמצאי המון מטפלים.

iditush11

New member
תודה רבה!!

אני באמת אברר על השיטה הזאתי כי זה ממש מציק לי לאחרונה. אני מתחילה לחשוד שמא יש לי בעייה שם בשלפוחית או משהו כזה, נשמע שכדאי להתייעץ עם רופא אורולוג? סופ"ש נעים לכולם

זו תופעה שכיחה מאד שמתגברת לאחר

לידות. מה שכדאי לעשות הוא לסגל לעצמך תרגול יומיומי-בלי לחפף-של חמש דקות. בשכיבה על הגב עם כפות רגליים על הרצפה וברכיים מכופפות קלות(לא קרוב לישבן)-לנשוף ותוך כדי לכווץ את שרירי הואגינה ופי הטבעת. לשים לב שאת לא מפעילה את שרירי הבטן ולנסות לנשום רגיל תוך כדי החזקה מכווצת בספירה עד 10. בשאיפה להרפות לגמרי עם הרבה מודעות להרפייה. לספור עד 10 וחוזר חלילה;נשיפה/כיווץ. החזקה 10 שאיפה/הרפייה. 12 מחזורים. בכל פעם שאת מתעטשת,משתעלת או מרימה משא כבד-לכווץ השרירים.

iditush11

New member
זה מאוד לא נעים שזה קורה לי

ואני עדיין לא אחרי לידות אבל הבעיה מתגברת כאשר אני מתעטשת המון ואז בורחות לי כמה טיפות של שתן, אני לא מדברת על בריחה טוטלית לחלוטין, אבל עדיין זה לא נעים. תודה על העיצות ואני אנסה לתרגל את התרגילים שנתתן לי.

את יודעת...

ראשית כל הבהרה-לא חייבים לעבור לידות זה סתם פרט שציינתי. שנית,יש פיזיותרפיסטים של רצפת האגן שלפעמים פגישה שתיים איתם יכולות לעזור. מקבלים תרגילים וטיפים. ואם יש בעיה פזיולוגית הם יעלו על זה ויפנו אותך הלאה. בזמנו הלכתי למישהי כזו דרך קופת חולים והייתי מאד מרוצה.

למעלה