יש לי שאלה קצת מוזרה..

ורוניק 1

New member
יש לי שאלה קצת מוזרה..

לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל פה זה נראה לי הכי הגיוני מבין כל הפורומים להעלות את הסוגייה. מישהו דיבר איתי באינטרנט ושלח לי תמונות כשנפגשו לא היה שום דימיון בין מי שבתמונה לבין המציאות ואני מדברת על שום דימיון!! מה גם שפעם דיברתי (לפני כחודשיים) אם אותו בן אדם בדיוק באינטרנט והוא שלח לי את התמונה האמיתית שלו. כנראה שחזר אחרי חודשיים ובחר לשלוח לי תמונות של מישהו אחר כדי שאסכים להיפגש איתו.. הוא משתמש בתמונות של מישהו אחר ומתחזה לאותו בן אדם.. זה כל כך הגעיל אותי שאני רוצה למצוא את אותו אדם שבתמונות ולהזהיר אותו שמשתמשים בתמונות שלו איך עושים את זה?? אני לא יודעת שם אני לא יודעת כלום יש לי רק תמונות.. וסתם בשביל השאלה לא בשביל לעשות משהו באמת מתוך סקרנות יש עילה לתביעה מצד אותו אדם שהשתמשו בתמונותיו?

תגובה

ורוניק שלום, סעיף 2(4) לחוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981 מורה כי פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו יהווה פגיעה בפרטיות. את יכולה לחפש את אותו אדם שבתמונה, אך קרוב לוודאי שהדבר יצריך אותך להשקיע זמן וממשאבים. אילו היית יודעת את שמו של אותו מצולם, מצבך היה קל בהרבה. אני מקווה שאותו בחור לא ימשיך להטריד אותך. את מוזמנת להציג בפורום שאלות נוספות. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה