יש לי שאלה קצת מטופשת

יש לי שאלה קצת מטופשת

כל פעם שאני מנסה לעשות את המחרשה אני מרגישה חנק ואני נמנעת מלעשות את התרגיל.. יש איזשהו פתרון שאני אוכל לבצע את התרגיל ולא להרגיש אתהחנק

ג ל ע ד א

New member
להרפות בתנוחה

הבעיה היא שליישם יותר קשה מלתת עיצות. המלצתי היא לנשום נשימות איטיות ומלאות ככל הניתן. פתרון נוסף הוא לא לעשות את המחרשה המלאה אלא לשים את הרגליים על כסא מאחור דבר שמקל על הלחץ. לילה טוב, גלעד

יוגי בר

New member
זו שאלה חשובה מאוד

היי לך דיאנה ק. אז ככה: הדרך היא הפתרון. כדי לעשות האלהאסנה- תנוחת המחרשה ולא להיחנק, צריך לעשות אותה בשלבים ובאיזי איזי. את מוכנה אז הנה השלבים: 1. שכבי פרקדן על הגב 2. האריכי בתנועות ניוע עדינות את חוליות הצוואר לאחור. (הדרך לעשות זאת נכון: אל תזיזי את הראש ימינה או שמאלה אלא החוצה-כמו חיזלון שמוציא את הראש מהבית.) 3. עכשיו, האריכי את העקבים החוצה. עקב עקב. את כל זה תעשי תוך כדי נשיפת אויר איטית החוצה. שמרי על ההארכה של הגוף. 4. קחי שאיפה נוחה ובנשיפה ארוכה המשיכי בכניסה לאסנה. הרימי לאט נאת הרגליים. הרמת הרגליים מתבצעת עם גב ישר. אל תרימי את האגן ביחד עם הרגליים. 5. המשיכי להפיל את הרגלים לאחור אל מעבר לראש (עד שהברכיים מקבילות לראש)תוך כדי תמיכה מסיבית של הידיים בגב. 6. זכרי! מכאן צריך לרדת עוד יותר לאט. ממש לאט. אל תנסי לרדת מהר ובכוח. בדקי באם את מתחילה להרגיש את התחלת החנק זה הסימן שמופעל לחץ על קנה הנשימה. עצרי כאן. זו הנקודה שלא כדאי/רצוי לך לרדת ממנה למטה הלאה אל הרצפה. 7. החיזרי מעט את הישבנים לאחור זה ישחרר את הלחץ על הצוואר השארי בנקודה זו לפרק הזמן הרצוי לך ונשמי בעדינות בכל זמן השהייה. וכל פעם זה יקרה לך יותר טוב ויותר טוב. 8.זכרי! באסנות-בכל אסנה את מבצעת מניפולציה על מערכת העצבים שלך. וזה לא צחוק. מודעות מלאה חיונית כאן בכל שלב ושלב. 9. הביני! הדרך להרפייה בטוחה בתנוחה היא לנשוף את האויר הכי לאט שבעולם. זה יכניס לפעולה את מערכת העצבים הפרהסימפטטית שתרפה את הגוף לתוך התנוחה כמו שצריך. 10. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

אסנא

New member
עצה

אם תשמרי על הקשת הצווארית כך שהצוואר לא ינא דבוק לרצפה אלא תהיה קשת כאילו רווח קטן לא תחנקי בעזרת השם

למעלה