יש לי שאלה (רצינית) על מע"מ ומכס

ilsites

New member
יש לי שאלה (רצינית) על מע"מ ומכס

מדי פעם אני מבצע עבודות לכל מיני בתי עסק בד"כ והם צריכים חשבונית. איך כל העניין הזה עובד? האם אני צריך לפתוח תיק במע"מ? מישהו מוכן לעשות לי קצת סדר בראש? אני כבר מבולבל. מה אני צריך לעשות כדאי שאני אוכל להוציא חשבונית מס?
 

Mapisto

New member
יש הכוונה לעסקים קטנים

הכוונה ממש ממש טובה, שאל בפורום יזמות.
 

ilsites

New member
שלחו אותי שם לאיזה

משהו שאני לא זוכר איך זה נקרא... זה איזשהו קיצור של כמה מילים. ובכל, מפורום יזמות עסקית יצאתי יותר מבולבל ממה שאני עכשיו.
 

genotip

New member
פשוט אך מעיק לפעמים...

אתה הולך ונרשם כעסק פטור, אין צורך בדמי הרשמה או משהו כזה. ממלא כמה פרטים במע"מ, הולך למס לפי ההוראות שלהם וגמרנו. השלב הבא זה ללכת לבית דפוס. שם אתה מדפיס קבלות, הוצאה של 150 ש"ח ל5 סטים של קבלות (בדר"כ בתי דפוס לא עושים פחות). 1-- 125 (כלומר יש לך 125 לקוחות שאתה יכול להוציא להם קבלה). פעם בחודשיים (כל חודש אי זוגי) אתה צריך ללכת לדואר (בנק הדואר) או לבנק ולדווח על המחזור העסקי שלך. אתה משלם 6 אחוז ניכוי מס, שאותם אתה מקבל החזר סוף שנה. והנה מגיע החלק המעיק. סוף שנה. צריך לדווח על כל ההכנסות (ניהול חשבונות). אתה מקבל חוברת עם המונים של דפים, 90 אחוז מהם אתה בכלל לא צריך, אבל לך תבין את הראש שלהם. אתה צריך למלא את זה, בדר"כ אחרי הפעם הראשונה שאתה הולך לרואה חשבון והוא מסביר לך הכל - אתה יכול למלא גם לבד. ועכשיו כמובן יש לך גם את הטופס שבו אתה מסכם את כל ההכנסות בכדי לקבל החזרים. זהו למעשה. בזה מסתכם כל הסיפור. איחור בהגשת הצהרות "זוכה" בקנס של 5000ש"ח (מניסיון אישי
). אם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן לשאול.
 

ilsites

New member
../images/Emo26.gif

תודה רה על התשובות. אני צריך לשלם משהו לביטוח הלאומי? מהחלק האחרון והמעיק שלך אני לא ממש מפחד ת'אמת.. כל העסק הזה ישאר לאח שלי.. הוא רו"ח בעוד חודשיים ושהוא ישבור ת'ראש.. =)
 

genotip

New member
אין פה שום דבר מעיק במיוחד.

רק ללכת באופן קבוע (פעם בחודשיים, אבל עדיין קבוע) לדואר זה מעצבן
אתה לא משלם כלום. לא מוציא אגורה מכיסך.
 

ilsites

New member
סבבה

איפה אני מוצא את סניף העמ"מ קרוב אליי? ומה אני משלם תכלס? שום דבר? שום מיסים שום אגרות שום כלום?
 

ilaya

New member
קצת יותר סדר

אני אתרום גם קצת מהנסיון שלי. חשוב לי להדגיש שאני משתדל למסור מידע מדוייק ככל הניתן אולם אין ספק שהוא לא שלם ושלכל אחד יש מאפיינים שונים של פעילות שיכתיבו קשר שונה מול שלטונות המס בישראל. אין לראות בדברים שלי משום המלצה מקצועית, הדרכה, ובכל מקרה אני לא אחראי על כל דבר שקורה עקב שימוש במידע ! קודם כל, צריך לדעת שכל פקיד שומה (האנשים שעובדים במס הכנסה) רוצה לקחת ממך כסף. לכן, צריך לדעת תמיד מה רוצים ואיך עושים את זה. אנחנו מדברים במקרה הזה במדינת ישראל על 3 סוגי מס:
מס ערך מוסף: המס שאתה אמור לשלם על הערך המוסף של העבודה שלך. ערך מוסף = עבודה + רווח. אם קנית ב- 100 ש"ח וייצרת כיסא ומכרת ב- 200, הערך המוסף הוא 100 והוא שווה לעבודה שלך + רווח. על הסכום הזה משלמים היום 17%. פה נכנס הקטע של חשבוניות מס. כדי שתשלם למע"מ רק 17% על ה- 100 שהרווחת ולא על כל ה- 200, אתה מציג חשבונית מס ממי שמכר לך את העץ לכיסא כהוכחה. בעסקי בניית האתרים בעצם כמעט כל ההכנסות הן ערך מוסף (למעט המחשב עצמו וכו'). עוסק פטור: מטעמי יעילות, שלטונות מס ערך מוסף לא מתעסקים עם מי שמכניס פחות מסכום מסויים (משתנה כל שנה בשיעור שולי, סביבות 65,000 ש"ח). אלה מקבלים מעמד של עוסק פטור. המשמעות של זה היא שאתה לא צריך לשלם מע"מ אבל מאידך - אתה גם לא יכול להנפיק חשבוניות מס, רק קבלות (קבלות זה עסק של מס הכנסה, לא של מע"מ). כלומר, כשאתה גובה כסף מגוף עסקי, אסור לך לגבות ממנו מע"מ ומצד שני, הוא לא מקבל ממך חשבונית ולכן הוא לא יכול לקזז את הסכום שהוא שילם לך ממה שהוא הולך לשלם למע"מ (במובן הזה, יש סוג של נחיתות באטרקטיביות מול עסקים שכן משלמים מע"מ). כלומר, אם מדפיסים קבלות, אסור לרשום עליהן חשבונית מס / קבלה, אלא רק קבלה. אני אגב לא מדפיס קבלות, הלכתי לקרביץ וקניתי ב- 5 ש"ח פנקס קבלות. עשיתי חותמת וחתמתי עליו את השם שלי עם מספר ת.ז. אם נרשמים כעוסק פטור במע"מ, הדבר היחיד שצריך לעשות כל שנה זה לשלוח אליהם גלויה (שמקבלים מהם בדואר בסוף כל שנה) ושבה מצהירים כמה הכנסות היו. ככה הם מוודאים שלא עברת את הרף של עוסק פטור.
מס הכנסה: המס העיקרי במדינת ישראל, מוטל על ההכנסה שלך בניכוי הוצאות (כלומר, לוקחים הכנסות פחות הוצאות וממסים רק את הרווח) והוא פרוגרסיבי. כלומר, עד סכום מסויים משלמים נגיד 10%, על כל שקל נוסף עד רף מסויים משלמים 15% ומעל זה משלמים בשביל הדוגמא 20%. נגיד שעל 1000 ש"ח ראשונים משלמים 10% ועל כל שקל נוסף משלמים 15%, אם הרווחתי בשנה מסויימת 1200 ש"ח, אני אשלם 130 ש"ח מס. כשנרשמים במס הכנסה נרשמים כעוסק. מאותו הרגע יש בעצם במדינת ישראל עסק על שמכם, כשמספר תעודת הזהות שלכם הוא "מספר החברה". אילו אישורים צריך לקבל ממס הכנסה ? אישור על ניכוי מס במקור (להתעקש שיהיה 0% או 5% לכל היותר) ואישור על ניהול ספרים. שני האישורים האלה חשובים למוסדות ציבוריים (אוניברסיטאות, עמותות לעיתים וכו') שאסור להם לשלם לכם בלעדיהם. איך משלמים למס הכנסה ? בעיקרון בסוף השנה מגישים דו"ח שנתי למס הכנסה שבו יש הצהרה על כל ההכנסות שלכם, כל ההוצאות שלכם (רק הוצאות מוכרות ! אי אפשר לרשום בגדים בקסטרו כהוצאה לצורך העניין אלא אם אתם בכלל דוגמנים...) ומה השורה התחתונה - הרווח שלכם. חשוב להגיד שלעניין ההוצאות, חייבים להתחיל לשמור קבלות על כל דבר ולתייק ! לפי זה מחשבים לכם את מס ההכנסה. אבל, מס הכנסה לא פראייר ורוצה לקבל מכם כסף באופן שוטף כדי שלא "תיעלמו" בסוף השנה. זה נקרא מקדמות. תקבלו פנקס שבו תצטרכו ללכת כל חודשיים ולחשב על גבי הפנקס כמה הרווחתם ולשלם לפי אחוז מס מסויים שיקבעו לכם. אם בסוף השנה יתברר לפי הדו"ח השנתי ששילמתם לאורך השנה יותר כסף ממה שהייתם צריכים, תקבלו החזר מס. אם יתברר שהרווחתם יותר, תקבלו הוראה לשלם מיד את ההפרש. בכל הנושא של הדו"ח השנתי כדאי מאוד להיעזר במבוגר שיש לו נסיון בתחום, או באיש מקצוע.
ביטוח לאומי ומס בריאות: שני סוגי מס שנגבים ביחד ע"י המוסד לביטוח לאומי. לכל אחד בעיקרון יש סכום מינימום שהוא צריך לשלם כל חודש עבור ביטוח לאומי ומס בריאות. יש פטור עד גיל 18 ובזמן הצבא הצבא משלם. המס הזה נגזר מגובה ההכנסה ולכן, מקבלים גם כאן פנקס מקדמות שאותו צריך לשלם בכל חודש (אפשר גם במכה אחת הכל אם רוצים). בסוף השנה המוסד לביטוח לאומי מקבל את הנתונים ממס הכנסה ומחשב מחדש את הסכומים ששולמו כל השנה ובודק אם אתה נדרש להוסיף / לקבל החזר. כמובן שמבחינה חוקית חייבים להירשם כעוסק אם רוצים לגבות כסף עבור משהו. זה גם משתלם כי בסופו של דבר הרבה מאוד לקוחות לא יסתכלו עליכם בלי שתהיו עוסקים כיוון שפשוט אסור להם לשלם בלי לקבל קבלה. צריך רק להתרגל לרעיון שמעכשיו, על כל צ'ק שתפקידו בבנק, "האח הגדול" יקח לכם שיעור לא מבוטל של 20%-30%. צריך פשוט לקחת את זה בחשבון ולתמחר את זה. זהו נדמה לי, אם יש עוד שאלות - בשמחה !
 

ilsites

New member
תודה רבה

עזרת לי מאוד. ומה דעתך על האתר http://www.freelancer.co.il ? בעיקרון הם מציעים שאני אהיה שכיר שלהם ואני לא אצטרך לעבור את כל הבלאגן הזה.. מה אתה אומר על זה?
 

genotip

New member
אם לא איכפת לך לשלם 5 אחוז מכל עבוד

עבודה, אז למה לא...
 

ilaya

New member
הבלאגן היחיד

הוא הדו"ח השנתי. לדוגמא, אני עכשיו בשביל להכין את הדו"ח:
אוסף טפסי 106 מכל המקומות שבהם אני שכיר.
אוסף קבלות עבור כל ההוצאות שלי.
יש לי הוצאות רכב אז אני נוסע לכל תחנות הדלק שתידלקתי בהן כדי לקבל העתקי קבלות.
יוצר קשר עם הביטוח בשביל כל הסכומים ששילמתי להם.
אישורים מהבנק למיניהם (אם יש רווחי הון וכו') כל אחד מהסעיפים האלה אין בעיה להשיג, אבל זה קצת טרטור. שום דבר לא מקבלים במקום, צריך כמה טלפונים, להזכיר, פגישות וכו'. אחרי כל זה צריך לכתוב את הדו"ח עצמו. אפשר להתייחס על זה בקלות דעת כמו אריאל ופשוט להפסיד כסף (אני מוכן להתערב שאריאל משלם יותר מס ממה שהוא צריך. אריאל - ידעת שאתה צריך להוריד פחת על המחשב שאתה מחזיק ? המשמעות של זה היא להערכתי משהו כמו 1000 ש"ח מס פחות !!) ואם מתייחסים לזה ברצינות, צריך להשקיע בזה. ללכת לקחת את הטפסים ממס הכנסה (לא כולם מסופקים לבית), לשבת לאט לאט לקרוא את ההוראות ולמלא. בפעם הראשונה שמילאתי את הדו"ח, שהיתה הכי פשוטה בעולם (בלי הרבה הכנסות, בלי הוצאות וכו'), לקח לי כמה שעות טובות. מצד שני זו הזדמנות טובה ללמוד משהו חדש ! מקדמות וכל זה זה סתם קצת מציק (על זה לפחות גם אריאל מסכים איתי...)
 

genotip

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר ../images/Emo3.gif

90 אחוז מהדברים האלה פשוט לא נוגעים אליי כעוסק פטור. אני לא משלם 30 אחוז על כל צ'ק שנכנס לי לבנק, אני לא משלם 17 אחוז וכו' וכו' וכו'.
 

ilaya

New member
אתה משלם ועוד איך...

אם יש לך רמת הכנסות מסויימת, נגיד מעל 30,000 ש"ח בשנה (בערך, אני לא זוכר את הסכום המדוייק), אתה משלם 15% מס הכנסה (נדמה לי) ועוד 10 נקודה משהו אחוז ביטוח לאומי. אלו פשוט המספרים, לא יעזור. אם הגשת דו"ח כספי רק עכשיו, ובמקדמות לא הגעת לאחוזים האלו, תקבל דרישת תשלום בעוד כמה חודשים.
 
למעלה