יש לי שאלה רצינית

פנומן 72

New member
יש לי שאלה רצינית

בעבר הגיעו מאמרים שלי לעמוד הראשי כ-4-5 פעמים ובכל הפעמים האלה לא הצעתי אותם פה. לעומת זאת בכל הפעמים שכן היה לי חשוב להגיע לכמה שיותר קוראים וכן פרסמתי פה - לא הגעתי לעמוד הראשי. ולכן אני תוהה האם יש מישהו שקורא את כל המאמרים ומחליט או שזה בבחינת יריה באפלה ומה שעולה עולה ... לא כי, אני החלטתי לא לפרסם יותר בבלוגיה ואתם מפספסים מאמרים טובים, ואני לא אומר את זה מתוך שגעון גדלות או משהו. לתשומת לבכם.

wranger

New member
יש לי תשובה רצינית, אם כך

עורכי התוכן לא בוחרים רק מפורום הבלוגיה ולא רק מתוך מה שהם מקבלים במסרים ולא רק ממה שהם נתקלים בו במקרה בעדכונים החדשים או במקומות אחרים - אלא מכל מקום. העובדה שמספר מאמרים שלך הגיעו לעמוד הראשי דווקא כאשר לא פרסמת אותם כאן היא צירוף מקרים ותו לא - הרי אתה לא רומז שעושים לך דווקא ומקדמים אותך דווקא כשאתה לא מפרסם... - וההחלטה שלך לא לפרסם יותר בבלוגיה תמוהה בעיני, אם זה רק בהקשר הזה.

מה תמוה בהחלטה שלו?

אתה, ככותב מוכשר, מקודם לעתים קרובות. הוא כותב מוכשר לא פחות ממך והפסיק להיות מקודם. זו לא סיבה מספיק טובה לתסכול ולרצון לקחת את עצמך למקום אחר שבו אולי יעריכו אותך יותר?

wranger

New member
הוא לא אמר שהוא הפסיק להיות מקודם

ממה שהוא כתב הבנתי שהסדר הוא אקראי - מקודם כשלא מפרסם, ולא מקודם כאשר כן מפרסם. אם הכוונה הייתה שבעבר הוא קודם 4-5 פעמים ומאז שהוא התחיל לפרסם את עצמו אז הוא לא קודם יותר, אז התשובה שלי יכולה להיות שונה.

פנומן 72

New member
חשוב לי לדעת כיצד זה מתבצע

יש מאמרים שאני כותב לעצמי ואם יש כמה קוראים אז סבבה, ויש מאמרים שכן הייתי רוצה שיגיע לכמה שיותר. ההגיון אומר שמאמרים שאני חפץ בייקרם אני אמור לבוא לפה ולהציע - אלא שבמבחן התוצאה מעולם לא נבחר מאמר שכזה לאחר שהוצע על ידי. לעומת זאת שני מאמרים שלא היה לי כ"כ חשוב שיגיע לעמוד הראשי פורסמו בזה אחר זה מבלי שביקשתי וזה אומר שמישהו אכן נכנס לבלוג - קרא והתרשם לטובה. אז איך בדיוק מגיעים לבלוג שלי מבלי שאני מבקש ? הרי יש אלפי בלוגים - האם יש מישהו שיושב וקורא מאמרים ? אני לא מפרסם בבלוגיה כי יש לי התחושה שיש מעין דווקא כזה - שאם באמת תהיה תכונה שמי שמבקש מגיע רחוק אז תהיה התנפלות של בלוגרים על השיטה הזו, ולכן חבל על הטירחה.

wranger

New member
כאמור, עורכי התוכן לוקחים מכל מקום

כן, יש מי שקורא רשומות חדשות - אמנם לא את כולן, כי יש לא מעט כאלה, אבל אפילו אני, כגולש רגיל, נהנה לעצור מדי פעם ולרפרף על רשימת העדכונים החדשים. מצאתי ככה כמה בלוגים לא רעים בכלל. מלבד זאת, יש את שרשור ה"כדאי לקרוא" היומי, שרשומות מתוכו מגיעות לכל מיני זוגות עיניים בתפוז, ויש את מערכת המסרים שגם בה ניתן להמליץ על עצמך (באופן פרטי יותר). אני לא חושב שיש "דווקא" כזה. האם יש כאן עוד מישהו שמרגיש "דווקא", שכביכול הוא לא יקודם דווקא אם הוא ימליץ על עצמו?

הפוסטים שמקודמים הם לאו דווקא אלה שאתה חפץ

ביקרם אלא אלו שעורכי התוכן חפצים ביקרם (דהיינו חושבים שיביאו יותר כניסות) הקידומים הם לא ע"פ בקשתך. ולהגיע לבלוג שלך? אפשר בכל דרך הכל מזה שאחד מהעורכים יודע שאתה כותב מוכשר וכבר כמה פעמים קיבלת בול אז אולי הוא מתעדכן במה שקורה בבלוג שלך בRSS או בכל דרך אחרת, או ש"סתם" גולש קרא פוסט שלך והמליץ עליו (כמו שאני המלצתי בשרשור היומי על פוסט שאיננו שלי ושאינני מכירה את הכותבת שלו) או שהעורכים חיפשו פוסט בנושא מסוים וחיפשו ע"פ מילות מפתח והגיעו לפוסט שלך מה זה משנה איך הגיעו אליך? העיקר שהגיעו. לא?

פנומן 72

New member
זה דווקא כן משנה איך הגיעו

כי אם זה בשיטת הראנדום, שולפים באקראי איזה מאמר ואם הוא מוצא חן אז מקדמים אותו - זה דבר אחד. אם באמת יש רשימה של בלוגרים ויש מי שקורא את המאמרים - זה דבר שני. שלא יהיו אי הבנות, אין לי שום בעיה עם זה שאני לא מקודם, אבל חשוב לי לדעת שמי שאחראי קרא את מה שכתבתי והגיע למסקנה שאין טעם לקדם. במצב שכזה ממש ממש אין לי בעיה. אבל אם המאמר לא מגיע למי שאמור להחליט - אז לפעמים זה נותן תחושה של טרחה לבטלה ...

זה בלתי אפשרי שהעורכים יקראו כל פוסט

שמתפרסם בבלוגיה אני מניחה שכל פוסט שמפרסים כאן ובופרום מומלצים בתפוז הם קוראים ומעבר לזה - ע"פ המסננות האישיות שלהם ועל פי החיפושים שלהם....

פעם אחרונה שבדקתי אינני האקרית

ולכן אין לי נתונים על החיפושים שמבצעים עורכי תפוזד במחשבים שלהם

Bezalel P

New member
כיצד זה מתבצע

אנחנו בהחלט יושבים וקוראים בלוגים, ומגיעים אליהם מכל מיני מקומות. גם דרך ההמלצות בפורום הזה, גם דרך עדכונים אחרונים, גם דרך המלצות שמגיעות באופן ישיר במסרים וכו'. מאוד יכול להיות שרשומה מסויימת היתה חשובה עבורך אבל עורכי התוכן במקרה לא ראו אותה, או שלא התאימה לקידום באותו זמן . זה חלילה לא אומר שעושים לך "דווקא".

פנומן 72

New member
הבהרה

אני לא אומר שעושים לי. כדי להבין יותר טוב את הפורמט - צריך לשאול האם כל המאמרים המגיעים לפה - נקראים ע"י העורכים. זו השאלה הנכונה. אם כן - אז אני אפרסם פה את המאמרים אשר אני חפץ בייקרם בידיעה שאם לא קודמו סימן שלא נמצא לנכון לקדמם. ובכך אסתפק... האמנם המלצות של בלוגרים על מאמרים של עצמם אכן הגיעו בסופו של דבר לעמוד הראשי ? תמהני.

wranger

New member
לדעתי הכי טוב שתפרסם בכל מקרה

אם פרסמת ולא קודמו - לא נמצא לנכון לקדמם. אם פרסמת וקודמו - יופי. אז תפרסם בכל מקרה, לא? וכן, המלצות של בלוגרים על עצמם אכן מגיעות לעיתים לעמוד הראשי. יותר מזה, קרה לי פעם שהמלצתי על רשומה של עצמי, ובעמוד הראשי קודמה רשומה אחרת לגמרי מהבלוג שלי - מה שאומר שכן נכנסו לבלוג שלי מההמלצה שלי, אבל בחרו לפרסם משהו שונה. אבל לא התלוננתי.

פנומן 72

New member
"אבל לא התלוננתי" ../images/Emo6.gif

אין על מה להתלונן. אני רק רוצה לדעת אם המאמר שלי מגיע לידיעת העורכים. שיעשו עם זה מה שהם רוצים (חוק מלמחוק אותו כמובן
) בכל אופן המאמר שלי מתייחס לדודו טופז ועל הקיום האישי של כל אחד מאיתנו... http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1535076

mygodsing

New member
אני חושב שכל זה לא רלוונטי

אנשים צריכים לכתוב כי הם רוצים ומרגישים צורך ולא בשביל שיקדמו אותם או יפרסמו אותם. נכון שזה נחמד ואני מודה שגם לי זה היה מאוד נחמד שקידמו אותי ופרסמו רשומות שלי, אבל זה לא הדבר הכי חשוב בכתיבה למי שיש בלוג. פרסם את הבלוג בשרשור או כאן או אצל חברים או במקומות אחרים וצבור אנשים שיקראו כי הם רוצים לקרוא וכך תגדיל את התפוצה של הבלוג. כתיבה רק לשם רווח או השגת יעד או מטרה לא תביא דבר. הכתיבה צריכה להיות צורך פנימי ובעיקר משהו שאתה אוהב לעשות בלי תנאי כזה או אחר.

Bezalel P

New member
כן. המלצות המתפרסמות בפורום נקראות על ידנו.

וכן, לא מעט בלוגים שהמליצו על עצמם אכן הגיעו לעמוד הראשי.

tomb boy

New member
איך בכלל אפשר להמליץ? נצל"ש../images/Emo41.gif

זה ממש מוזר... אני כותבת בלוג כבר המון זמן, לאחרונה אני עובדת עם פיירפוקס יותר. נוכחתי לגלות שבעקבות כך, חסרים המון דברים בדף/פוסט/רשומה... אם אני עורכת רשומה חדשה בIE של מייקרוסופט, כשאני מגיעה לשלב של "שמור", הוא תקוע שעה על "שומר...." וזה מתחיל לספור לי שניות שהופכות לשעות והתוכן מעולם לא נשמר.. לכן עברתי לפיירפטקס, כי רק שם התוכן נשמר ומיידית ללא המתנה ארוכה . אבל גיליתי עוד דבר, שברשומות המפורסמות שלי, לא מופיע הלחצן של "אהבתי" ו"המלץ" למה? האם משהו השתבש אצלי בבלוג? כמו-כן אני משתתפת בתחרות "מכתב למורה" והרשומה שלי לא מופיעה ב"הנושא החם" כמו שאר הפוסטים... ואני שמתי את התגית "תחרות מכתב למורה" משהו השתבש בבלוג שלי??? מלא רשומות ישנות מחורבשות בכותרת שלהם מופיע שם כיתוב של קוד HTML וזה ממש מעצבן שאני צריכה עכשיו לעבור על כל הפוסטים ולערוך אותם בערוך החדש, כי מאז ששידרגו את הבלוגים כל הפוסטים שלי "התחרבשו"...

Bezalel P

New member
כמה דברים

בנוגע לשמירה - לא אמור להיות הבדל בביצוע השמירה בין אקספלורר לפיירפוקס. אם לא מתקבלת הודעה כי השמירה בוצעה בהצלחה לאחר 20-30 שניות, ניתן ללחוץ על הכפתור שנית. את מוזמנת לעיין בבעיות הנפוצות בנוגע לשמירה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Faq/Question.aspx?ForumId=807&qId=19302 בנוגע ל"אהבתי" ו"המלץ" - אלה פיצ'רים ישנים שאינם פעילים עוד, ומוצגים רק בבלוגים שבעיצוב קלאסיק. מכיוון שהבלוג שלך פועל בעיצוב פריסטייל, לא תראי בו את האפשרויות האלה. בנוגע לתחרות - הרשומה שלך בסדר גמור. פשוט יש רשומות נוספות שהתפרסמו אחריה, וקוביית הנושא החם מציגה רק את האחרונות. אם תלחצי על כותרת הקוביה תראי את כל הרשומות שפורסמו בנושא. ובקשה לעתיד - הודעות ושאלות בעלות אופי טכני יש לשאול בפורום הבלוגיה-תמיכה טכנית. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=807 תודה.

למעלה