יש לי שאלה שאמרו לי שתענה כאן

• פותח הנושא EPRT
  • פורסם בתאריך

EPRT

New member
יש לי שאלה שאמרו לי שתענה כאן

האם ידוע אל חגים ומנהגים עיברים שלקוחים מהפולחנים הפאגנים?

Justin Angel

New member
רק בגלל החתימה

מצ"ב קישורים בנושא. 1. "חגי כענן בישראל" מאת טלה בר. 2. "מגילות - החגים הכנענים" מאת כרמית מזרחי. (אסופת מאמרים) 3. "A Canaanite-Phoenician Sacred Year" מאת Lilinah biti-Anat (מאמר לועזי "אינני זוכר אם כתבו כך בשיר, מצחך מתחרז עם עיניך ואור, אינני זוכר אם חרזו כך בשיר, אך למי שתהיה חייו מלאי שיר. ... פרוש חלומי כמרבד לרגלייך, צעדי אהובה על פרחיו פסיעותייך, לבשי חלוקך הוורוד לעת ליל, עוד מעט ואבוא אלייך." אחד מהשירים הבאמת מרגשים בשפה העברית.

EPRT

New member
רק!בגלל זה?

תודה רבה רבה אל הקישורים... וכן,אכן מהשירים היפים והנוגעים שיש כל מילה במקום
הראוי לה ,היתי מצטרפת לשירה שלך

EPRT

New member
ממ עוד שאלה

הטקסים האלו העותקו מהפאגנים לעברים?ואם כן,אתם יודעים מה ההסבר של היהדות אל כך?

אורי רז

New member
בעוד הנצרות המציאה הסברים מרתקים

כמו Diabolical Imitation, אני חושב שהיהדות נמצאת בהתכחשות עמוקה.

EPRT

New member
מעניין

אחרי כתיבת השאלה כאן דנתי בזה אם המשפחה שלי,אמא שלי בתור מאמינה סירבה לקבל את זה,לעומת זאת הוסבר לי שבאופן מדהים כל המיתוסים בכל מקום בעולם מתחילים באותה דרך,כך שיתכן שיש לזה ביסוס... החלטתי סופית שאת החגים אני אחגוג בגלל השורשים שלי אבל אמונה ביהדות עצמה די מוטלת בספק,הרי זה עוד צעד פוליטי של אנשים כדי שישתיכו לדרך מסוימת

מורגיין

New member
אני לא חושבת שמדובר בהכחשה

היהדות לא "נכפתה בכוח" על עמים פגאניים, כמו הנצרות (שהמירה מכל הבא ליד), היהדות צמחה מתוך עם מסויים שחי בארץ, במשך אלפי שנים.... העם הזה היה מן הסתם א. תערובת של הרבה עמים אחרים ששכנו כאן והיהדות נבנתה עליהם ועל דתות המקום ב. עם ישראל היה עם חקלאי בכל ימי שהותו כאן, ולכן החגים ניבנו בצורה מאוד טיבעית על הדברים שחשובים לעם שחי על תבואת הארץ- חג הקציר, חג האסיף, וכן הלאה.

EPRT

New member
ההכחשה כאן

לדעתי היא בכך שהמנהגים של התנ"כ נלמדים כסולטרים-המצאות של היהדות

TheBlueOne

New member
ברוך הבא!

קודם כל-
על חשבון הבית. לא ממזמן היה כאן שירשור ודיון על יהדות ופאגניזם, איך הם מתיישבים ואילו חגים מי חוגג ולמה... קישור תוכל למצוא בטאגליינס או כאן. שהיה נעימה!

EPRT

New member
ברוכה!ותודה!

קראתי,אני לא כ"כ מסכימה... ותודה,מעניין פה

TheBlueOne

New member
ברוכה!

מי אמר ברוך?! שירים את היד!!!! *מסתכל לצדדים* לא יפה חבר'ה!!!
את מוזמנת לשתף אותנו בהסתייגויות אם בא לך... יום טוב!

EPRT

New member
חחחחחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

אני רואה יד אחת מונפת תכוננו להצקות מצידי ותודה אל הקבלה החמה

טלה בר

New member
היהדות לא טורחת

לתת הסברים. כמו שהשפה העברית מאמצת לה מלים לועזיות ומעברתת אותן, כך הדת היהודית מאמצת מנהגים זרים ונותנת להם פרשנות יהודית שאין לה קשר עם המשמעות המקורית.

EPRT

New member
נכון

ואני אוסיף לזה שהיהדות פותרת את עניין המחקר בכך שכתוב שכביכול כל מילה ומילה היא קדושה וחסרת ערעור

טלה בר

New member
למה שלא תקרא

את המאמרים שלי על "חגי כנען בישראל" שהופיעו ב"האייל הקורא"?

Nizzan Cohen

New member
מ:"כישופים"...

מ:"כישופים" הקדרה המבעבעת של כרמית. ואני בטוח שתמצא שם עוד דברים בנושא. בעיקר ב"מגילות" על התרבות הכנענית באיזור. אבל זה ביכלל אתר ששווה בדיקה
.

למעלה