יש לי שאלה שהולכת קצת להתסיס

QueenOfMagic

New member
יש לי שאלה שהולכת קצת להתסיס

אם מנהלת הפורום רוצה שתמחוק... יש פה המון אימהות, עזבו את אילו שתומכות בנו. זה סבבה שהן תומכות בנו ובפורום והן קופצות מדי פעם להגן מפני טרולים..זה באמת סבבה. אני מדברת על האימהות שלא ממש תומכות אך לא ממש נגד והן פשוט מסכסכות וגורמות לתסיסה סתמית פה בפורום ואחרי זה טוענות שיש שינאה וכעסים. אני כמעט שלא יכולה להבחין בין אמא לבין חברת פורום!! אני מרגישה שזה כבר לא המקום בשבילי...הרי הטפות אני יכולה לקבל באוטובוס ובבית.. זה לא נראה לי טיבעי שיהיו פה אימהות כחלק בליתי נפרד מהפורום... כמו שבפורום חיות לא יהיה שונא חיות. וכמו שאני לא אכנס לפורום הורים או הריון ולידה... אנחנו מנסות להתפתח ולהתחיל את הפורום אבל במקום זה האימהות פה מגיבות לטרוליות..מה שנותן להן ליגיטימציה כי הן חושבות שהאימהות פה הן אילו שלא רוצות ילדים. חלק פה מהאימהות מזיקות לפורום אפילו שיש להן כוונה טובה. ואז אחרי שהאימהות מגיבות לטרולים אנחנו מגיבות לטרולים וזה פשוט לא ניגמר לא נתפתח ככה לעולם!! אז או שהאימהות פה שירצו להשתתף יפסיקו לענות לטרולים. או שלא ישתתפו כלל...אני לא מרגישה בטוחה בתוך הפורום שלי...

Arfilit

New member
מחשבה משלי

אם כך אתן מרגישות, ואם זה מה שאתן רוצות - אני אפסיק להשתתף בפורום. חבל לי, כי זה באמת נושא חשוב שיש בו המון אספקטים שראויים לעלות לשיח הציבורי, גם אצל מי שבחרו להביא ילדים לעולם, ואולי בעיקר אצלם. חשבתי שתשמחו לשמוע מכאלה, כמוני, שהחליטו כן ללדת, אך בכל זאת תומכים במתן לגיטימציה להחלטות שונות. אם זה לא כך - אז לא. אני לא אכפה את עצמי על חברות הפורום הטבעיות שלו.

QueenOfMagic

New member
ככה _אני _מרגישה

אבל אולי יש פה כאלה שיחלקו על דעתי.. בכל מקרה התכוונתי לאימהות שמתסיסות את הפורום הזה וגורמות לנו להיות אחת נגד השניה במקום להיות יותר מאוחדות..

אביטלתל

New member
חלק מהעניין של פורום אינטרנט

הוא שהוא "פרוץ" לכל עבר אם רוצים מקום פרטי, אז יש את הגרסא התפוזית שהיא קומונה בתפוז אין פורום סגור יש אתרים שמאפשרים פורומים סגורים, אבל הם לא ציבוריים כמו תפוז הייתרון של תפוז הוא הציבוריות והגישה של יותר אנשים וזה גם החיסרון כל אחד יכול להכנס לכל פורום ולהגיד את דעתו על כל נושא וזה משהו שרואים בכל פורום ולגבי טרולים האמת שהדבר הטוב ביותר לעשות איתם הוא להתעלם, ולהשתמש בסמכויות הניהול של מנהלי הפורום כדי לחסום אותם (מה שלא עוזר במקרה של טרול עצבני במיוחד, כי פשוט נרשמים בשם חדש) האמת היא שמה שצורם לי יותר מהכל היא החלוקה הקבוצתית שעולה מההודעה שלך - יש את חברי הפורום, יש אמהות שתומכות בפורום, ויש טרולים אני מבינה את הרצון ליצור קהילה, וקבוצת תמיכה שנושא שיכול להיות מאוד רגיש וכואב אל תשכחו שמאחורי כל שם מסתתר בן אדם העובדה שאני אמא לא הופכת אותי לרק אמא

QueenOfMagic

New member
אבל זה מה שקורה בפורום!!

יש את הטרולים שבאים ומתחלפים להם יש אותכן האימהות - שאו מזיקות לא בכוונה או שתורמות לדיונים ויש אותנו חברות הפורום.. ברור לי שיש בנאדם מאוחרי כל כינוי...לא באתי להכאיב לכן..

אני אישית מתנגדת להצעה שלך ../images/Emo20.gif

אני חושבת שהאמהות שכותבות כאן מוסיפות פן חשוב לדיון (אני לא מדברת על הטרוליות אלה על האמהות התומכות), וזהו פן שאנו לא יכולות להביא מעצמינו. אחת הסיבות שנכנסתי לפורום הזה מלכתכילה היתה כדי לשמוע מה יש לאנשים אחרים לומר על הבחירה שלי שלא להביא ילדים, ולא כדי לשמוע את הדיעה שלי שוב ושוב כמו הד. זו גם הסיבה שאני ממעטת לכתוב כאן - אני כאן בעיקר כדי "להקשיב". ובסך הכל יש כאן כמה אמהות שתורמות טיעונים מעניינים לדיונים, ואני נהנית מאד לקרוא. אני חושבת שבעיית הטרוליות נובעת בעיקר מזה שיש כאן כמה משתתפות ששוטחות כאן את "דעת הרוב" בעניין, ואילו הפורום הזה הוקם כדי לשמוע את דיעות המיעוט בעניין הזה, משום שאת דעת הרוב אנו שומעות כל יום וכל היום כמעט מכל מי שמסביבינו. אנחנו כבר מכירות בע"פ את הטיעונים והם אינם מוסיפים לדיון שום דבר, כי כבר התמודדנו עם הטיעונים האלה פעמים רבות בעבר. העובדה שכל אחת כאן התמודדה עם בדיוק אותם טיעונים עוד לפני שנכנסה לפורום מעידים על כך שלא צריך את הפורום בשביל זה. בכל אופן, "לסנן" את האמהות מהפורום נראה לי צעד לא נכון.

I s t a r

New member
ממש לא מסכימה איתך

אין שום סיבה שבעולם שאימהות לא תתמוכנה בכאלה שלא רוצות להיות אימהות. למה לא??? להיפך, זה בדיוק הפלורליזם הנדרש! כמו שלבבנים תומכים במאבק השחורים להכרה. כמו שאירופאיים תומכים הלוחמי חופש בבורמה. כמו שישראלים תומכים במדינה פלשתינאית. למה לא??? רק בגלל שהן בחרו אחרת,אסור להן להיות כאן? זה כל היופי, שיש נשים אימהות שיודעות לראות את הצד השני ולקבל,זו הפתיחות, זו הסובלנות,זו המטרה של דמוקרטיה וחופש ביטוי- לאחד אותנו-לקבל את השונה,לפתוח את הראש. לגבי טרוליות- עצוב מאוד-אבל פשוט להתעם, זה החלק החשוך בלחברה,החלק המפוחד והמאוים-אבל אין הם סיבה לעצור את ההתפתחות, להיפך.

inbal76

New member
לדעתי יש כאן כמה אמהות שתרומתן

חיובית מאוד, ואני מקווה שהן ישארו כאן.

QueenOfMagic

New member
אימהות שתורמות!!

הרי ברור שיש להן מקום כל עוד מוסיפות לדיונים פה.. אבל לא להזיק...זה שונה

karnity

New member
גם אימהות הן חברות פורום...!!!

גם לי נמאס לשמוע ממשתתפות מסוימות הטפות.. אבל ישנן כאן נשים נהדרות שהן אימהות שיש להן הרבה מה לתרום לדיון והעובדה שהן בחרו להביא ילדים לעולם לא באופן אוטומטי מעמידה אותן מולנו כ"אויבות"... בקשר לטרוליות - אני לתומי חשבתי שאם נתעלם הן תלכנה... אבל הן בכל זאת מקבלות תגובות והשירשורים מתארכים וה"דיאלוגים" הופכים להיות חילופי חיצים ועלבונות... כל מקרה "טרולי" נבדק לגופו... אלא שלפעמים...אני פשוט לא מספיקה...

QueenOfMagic

New member
את יודעת

לפעמים אני חשה שאני צריכה לכתוב זאת "אמא" ולהבדיל בין חברת פורום לאימא. נכון זה נישמע מוזר אבל לחלק מהאימהות פה יש כמה אימרות שאני לא ממש מבינה או מסכימה עם אותן אימרות. ובגרע שאני רואה שזו אימא אז יש לי איזו הקלה שהתשובה שלה היא לא בדיוק באה מהמקום שאני באה ממנו ומהמקום שחברת פורום שלא רוצה ואין לה ילדים. לפעמים אני מרגישה דיי מאויימת פה בפורום ואני מודה שיש כמה אימהות שתורמות יפה מאוד לדיונים מאוד מעניינים ושיש להן שאלות במקום. אבל זה איפשהו מציק כשהאימהות שואלות שאלה שהיא לא במקום או עונה תגובה שגוררת אחריה תסיסה ומלחמות פנימיות. כאילו שאני רוקדת עם האוייב...לא יודעת..מציק לי.. אם המצב לא ישתפר אני פשוט אעזוב עד שירגעו הרוחות. באמת שאין לי בעיה עם אנשים שיש להם ילדים באמת שלא...

forglemmigej

New member
עם כל הכבוד לדעותיך

הפורום הוא ציבורי ויכולים להשתתף בו :חתולים,אמהות,נשים שלא רוצות ילדים ואותו כנ"ל גברים.,טרולים וטרוליות. ממש מכל טוב הארץ. לא רוצה להשתתף על תשתתפי. כולה אינטרנט.

רציתי לומר בקשר לטרוליות

כמו למשל השרשור למעלה של "הזבלנית" שבסוף גררה 37!!!!!!!! תגובות... ממש חבל שחלקכן לא מצליחות לשמור על "פאסון" ומגיבות. כי זו מטרת הטרול. לדעתי קרנית, יש לך כל לגיטימציה למחוק הודעות כאילו או לאגד אותן לכדי שרשור "מוקצה". לא חבל על הדיונים היפים והחשובים שיש כאן? הם ממש הולכים לאיבוד. אני קוראת חלק מכן חוזרות שוב ושוב ואמרות(לעצמכן, בעצם) שלא להגיב לטרוליות ובסוף אתן מגיבות. גם את queen יקירה. אז על מה המרמור? אל תתנו להן כוח אז הן יפסיקו...

karnity

New member
רווינסרה...

לפעמים התגובות לטרוליות כל כך שנונות, יפות, חכמות ומצחיקות שממש חבל לי... לא מזמן מחקתי הודעה של טרולית שקספיאן ענה לה משהו כל כך שנון ומצחיק ... שממש היה לי חבל.... בגלל שהשרשור היה קצרצר - הספקתי לתפוס את הטרולית "על חם".. ולהעלים אותה במחי הקלדה.... קספיאן... הציטוט האימהי על ה M-16 הרג אותי מצחוק! נשמע לי כחלק ממערכון של ה"חמישייה הקאמרית"...

קספיאן

New member
גם אני הצטערתי שמחקת את זה.

אבל אני בכלל נגד מחיקות בפורומים, אלא אם כן זה גובל בהטרדה כמו זאת שהציפה את הפורום לפני כמה ימים או הילד שקילל. לדעתי, ה"טרוליות" שתוקפות את ההחלטה לא להביא ילדים הן חלק מהפורום ומצייגות את הגישה הכוללת בחברה הישראלית. כל מה שהן כותבות פה, חלקכן שמעתן כבר מאנשים במציאות. בפורומים שאני משתתף בהם לא מוחקים כמעט כלום, הודעות טרוליות נדחקות אוטומטית לדפים האחוריים. עובדה ששרשור של אוכלת הזבל גרר למעלה מ-40 תגובות מרוב חברות הפורום. אבל אחרי הכל, את המנהלת ויש לך יש חופשית. אבל הצעה שלי, תעשי "שרשור טרולים" ובמקום למחוק, תשרשרי כל טרול לשם, חלק מההודעות שלהם משעשעות.

ואם כבר החמישיה הקאמרית - שיחה:

תגיד לי, אנחנו בקונצנזוס? באיזה קונצנזוס? לא יודע. בקונצנזוס. תלוי לאיזה קונצנזוס אתה מתכוון. יש ת'קונצנזוס הלאומי ואחרי זה. זה כבר מחולק לקונצנזוסים יותר קטנים. כמו מה? נגיד, אם אתה רוצה, נגיד, להרוג פרה קדושה, כן? נו.. אז יש במיוחד קונצנזוס קטן, שאתה הולך, נרשם, מצטרף אליו ושם הם בעד להרוג את הפרה הקדושה הזאת. ואם אני רוצה לבד, בלי קונצנזוס? אז זה רק בחו"ל. בארץ אתה חייב, שיהיה לך גיבוי כדי להיות חריג. ואם אני רוצה לעשות משהו בומבסטי, מדהים,, לקעקע את היסודות של החברה, הדת, התרבות. להרשם להסטוריה ? למה לא? למה לא? תעשה, אבל צריך לגייס איזשהו רוב. כן? כן, אחרת מי יגיד לך על הכיפק ? שלא יגידו... שלא יגידו !? זה טפשי. אם אתה כבר משקיע את כל המאמץ והמחשבה ובאמת נכנס במשהו נגד כל הדעות ונגד הקונצנזוס ונגד מה שכולם חושבים ואחרי זה אין ציבור מסיבי, שיגבה אותך ויגיד מילה טובה ובוא תשב איתנו ובוא תעשה כמה לירות. אז מה עשית פה? איפה אתה משפיע? אתה אומן, לא? בטח. בא אני אסביר לך משהו, אם אתה רוצה להשפיע, אתה צריך אנשים, שיסכימו להיות מושפעים, נכון? כן. יפה. אחרת, זה כמו לדפוק אצל מישהו בדלת ולהגיד לו, מוכר? הוא לא ידע על מה אתה מדבר ולא ימכור לך כלום. נכון? כן. אתה צריך ללכת רק למי, שמפרסם מודעה, שהוא מוכר, נכון? כן. זה כל הטריק של אומנות ובגלל זה אנחנו מצליחים. אז אנחנו בקונצנזוס, או לא? יותר מזה. אנחנו בדרך להיות פרה קדושה. חזק, אה? ים כסף... ('החמישיה הקאמרית' - אוסף הזהב) ותחשבו על זה....

למעלה