יש לי שאלה שהיא אולי תמימה אבל אני

יונתן 23

New member
יש לי שאלה שהיא אולי תמימה אבל אני

בכל אופן מחפש תשובה לשאלה. מכמה כיוונים שמעתי שלהיות איש עסקים בארץ זה דבר מאד לא פשוט ויש כמה וכמה אנשי עסקים שהעבירו את העסקים שלהם לחו"ל בגלל הקושי לקיים עסק בארץ אני מתכוון בעיקר למפעלים, השקעות וכד´ השאלה שלי היא: א. האם המדינה באמת מקשה על יזמים בארץ ואם כן מדוע? הרי עסקים שמייצאים מכניסים מטבע זר למדינה - אחד הדברים הכי חשובים בכלכלה. ב. האם בעלי העסקים בארץ הם באמת כל כך אנוכיים שמה שמעניין אותם הוא רק הכסף? הרי כל מפעל שעובר לחו"ל פוגע קשות במדינה. ג. מדוע המדינה לא מנסה לפגוע בייבוא ולעודד ייצוא. הרי ככל שהייבוא יגדל יתרת מטבע החוץ תגמר - דבר שלכל הדעות לא יועיל לכלכלה.

mazdada

New member
אני לא יענה לך על השאלה

אתה חוקר לעומק וזה טוב אבל,,,, לדוגמא : אני הרבה זמן חשבתי איזה קורס הסבה לעשות, ובאיזו מיכללה והשוותי שעות לימוד, חומר לימוד, מוניטין, שם בשוק, חוות דעת מאנשים,,,, ובסוף עד שהתחלתי ללמוד הגיע המשבר ואז כל התשובות ששינו לי לא היו חשובות. אז צא עבוד ולמד .

גבשבור

New member
אכן שאלה תמימה

יונתן היקר הגורמים המשפיעים על מערכת קבלת ההחלטות , חיקוק החוקים , קביעת התקנות ומדיניות כלכלית במדינה מתוקנת , מתחלקים לשני סוגים עיקריים: הסוג העינייני - שיש בו מן העיניין למישהו ממקבלי ההחלטות הסוג האינטרסנטי - שיש בו משום הגשמת אינטרס של מישהו ממקבלי ההחלטות. כל אחד ממקבלי ההחלטות פועל , יוזם ומצביע בהתאם לאני מאמין שלו המושפע מסביבתו ומסביבת חבריו וקרוביו וממערכות לחצים שמפעילים עליו גורמים אחרים להם השפעה עליו - שיש להם שליטה על אינטרסים חשובים לו. אילו רק טובת המדינה היתה עומדת תמיד לנגד עיני כולם ואילו ניתן היה בכלל להגדיר מהי טובת המדינה מבלי להסתבך בדעות מנוגדות אזי יתכן וניתן היה לנטרל משהו מהגורמים המשפיעים... אך זו ידידי אוטופיה. בכל מקום בו מישהו רץ לבחירות דמוקרטיות למשרה ציבורית הוא עושה זאת כדי לרכוש את הכוח ויכולת ההשפעה בנושאים אותם הוא רוצה לשנות / לשמר ומכיוון שהדעות חלוקות והדמויות רבות ומערכות הלחצים מורכבות ... צא ולמד - אל תיקח ללב , נסה לעשות הכי טוב בחצר שלך - יש לך יוזמה - צא ויזום. יש לך רעיון - צא והגשימו. אל תיסתכל מסביב , זה רק ידכא את יצר העשיה שלך. אם כל אחד מהפרטים בציבור יעשה למען דעותיו מבלי לפגוע באחרים בכוונה, נהיה אומה חזקה ואז גם הדולרים יזרמו והכלכלה תחגוג. כל עוד כולם עושים למען עצמם ועצמם בלבד (ובדרך דורכים על גופות , כללים , חוקים , נהלים ותקוות אמת של העם היהודי בארצו המתחדשת ), יקומו יזמים צעירים כמוך וישאלו את אותן שאלות , נכונות , כואבות וחסרות פתרון אמיתי. עלה והצלח

אוסיף ואתייחס רק לסעיף ג´

המדינה, לצערי במידה מסויימת, כן מנטרלת יבוא ותומכת ביצוא באמצעות היטלי היצף (דוגמת המלט האחרונה היא דוגמא מצויינת- ביסוס שיעור הרווחיות הרצוי למלט על חשבון בוני הבתים וקביעת מחיר מינימום ליבוא מלט), מכסים תחת שמות שונים ומשונים, מיסוי ועוד. עידוד היצוא נעשה ע"י כלים המרוכזים תחת משרד התמ"ס. למה לצערי? כי התערבות המדינה בסחר החופשי אינה יכולה להיות טובה לטווח ארוך. שיקולי תעסוקה הובילו את המדינה לתמוך לאורך שנים במפעלי טכסטיל לא כלכליים בפריפריות וכולנו יודעים איך זה נגמר. עם מינימום התערבות ממשלתית (ושוב- זו דיעה אישית שלי. ושל עוד כמה כלכלנים) השוק יביא להתייעלות מקסימלית וכל משק יתמחה בתחום בו יש לו ייתרון יחסי. בהצלחה.

mamonako

New member
להשקיע בארץ או בחו"ל?

המדינה חפצה מאוד בהשקעות בארץ. המדינה מחוקקת חוקים לטובת הגברת ההשקעות בארץ. המדינה מחוקקת חוקים + מסעי יחצנות להקטנת הייבוא וגידול בצריכה המקומית. אנשי העסקים בארץ ובחו"ל מחפשים יעדי השקעה שמתאימים לטעמם האישי בלבד. ישנם אנשי עסקים שרודפים אחרי תשואה כספית גדולה. ישנם אנשי עסקים שמעדיפים להשקיע בעיר או בארץ בה הם חיים ולהסתפק בתשואה נמוכה יותר. ישנם אנשי עסקים שמעדיפים נדל"ן. ישנם אנשי עסקים שמעדיפים הי-טק. כל אנשי העסקים שונאים סיכון. ככול שאיש העסקים גדול יותר כך הוא מחפש השקעות מסוכנות פחות. שלום מקדם יוזמויות. מלחמה מרחיקה אנשי עסקים. וכולי........................... כתבתי בנקודות מקווה שהעברתי את המסר. גיורא

למעלה