יש לי שאלה שכדאי לענות עליה לפני

נויהאחת

New member
יש לי שאלה שכדאי לענות עליה לפני

מפגש כזה. כשאני בקשתי עזרה לפני שבוע, קבלתי הרבה מאוד תגובות חשדניות, אם אנחנו הולכים לעזור לשווק אחד את השני, אז יהיו פה בדיקות של ניסיון ויכולות מקצועיות? או שלשם שינוי נתנהג כמו בני אדם ונפרגן אחד לשני. ואם זו הכוונה, אז מה ההבדל בין עכשיו ללפני שבוע. אני לא חיכיתי ליוזמה מרוכזת, אני ראית אפשרות לעזור לשתיים מחברות הפורום, אז עשיתי את זה. אני רק רוצה לוודא שיהיה פרגון אמיתי ולא סתם רצון לנצל אחד את השני. מילים קשות, אבל כדאי לענות עליהם לפני מפגש.

motyka

New member
אנשים לא משתנים

יש מפרגנים ויש פחות יש עוזרים ויש מקשים יש כאלו שפוחדים מתחרות לעומת אלו שרואים נחת בהגדלת השוק. כך שאין ערובה ואין בטחון להתנהגות הצפוייה. אני פוחד מהפיכת המפגש למפגש MLM והיסיון נואש לגייס מתטרפים לשרשרת.

missB

New member
זה חלק ממה שצריך להגדיר

קודם כל, בשביל שנוכל להמליץ על מישהו חייבים להכיר קצת יותר לעומק את מה שהוא עושה ולהתרשם במידת האפשר, מאיכות המוצר/שירות שלו. אני לא יכולה להמליץ למכרים שלי על שירות או מוצר שאין לי מושג מיהו ומהו. שנית, אני חושבת שיהיה צורך להגדיר איך תתנהל קבוצת הסיוע הזו. האם כל אחד שיציץ בפורום ויראה שאפשר להסתייע בחבריו יוכל לעשות זאת? האם יוגדרו איזשהם קריטריונים שלפיהם אפשר יהיה להשתייך לקבוצה? זה דברים שצריך לדון עליהם ולקבל החלטות. זאת באמת כדי שלא נתמלא באנשים שרק רוצים לנצל מבלי לתרום משהו בחזרה. אני חושבת שהפגישה הראשונית נועדה לגבש איזשהו קונספט של מה בדיוק נרצה לעשות ואיך.

נויהאחת

New member
יש מקצועות שמאוד קל לבדוק את

איכותם, כמו אומנות, הקמת אתרי אנטרנט וכו. אבל איך יועץ מס אמור להוכיח משהו? לעשות ביקורת לכולנו? או מדריכת טיולים? לקחת את כל הפורום לטיול? זה לגמרי לא מעשי, וזה סותר את כל הבסיס שעליו אמור להיות מבוסס שיתוף הפעולה ביננו - אמון. אם אין אמון אין כלום. אז אם זוהי נקודת המוצא, אולי חבל לנו על הזמן. אולי קשרים יכולים להתהוות דרך המסרים, אני אישית בקשר עם מספר חברים פה, וזהו קשר שנראה בעל פוטנציאל גדילה רציני, גם במימד המקצועי וגם במימד החברתי. לחשדנות אין פה מקום.

missB

New member
לא ריאלי

לבקש אמון גורף כלפי אנשים שאת לא מכירה. הרי כרגע כל אחד יכול לקפוץ על ההצעה ולהגיע לפגישה. אני אמורה לתת אמון בלי לדעת ובלי להכיר? אף אחד לא מציע שנערוך מבחן איכות מדוקדק לכל אחד, אבל אני ארגיש נוח יותר להמליץ על יועץ מס אם אשמע אותו מספר קצת על עצמו, על הרקע שלו, תחומי פעילות שהוא מתמחה בהם וכו'. אני לא חייבת להיות מבינה גדולה בחשבונאות בשביל להתרשם ממנו מספיק לטובה כדי להיות מסוגלת להמליץ. אבל אני לא אמליץ על מישהו שיכנס לפורום יגיד "שלום, שמי דוד אני יועץ מס, אנא המליצו עליי לכל חבריכם." להמליץ על סמך מה? אני מצטערת אם את רואה בזה חשדנות וחוסר אמון. אני רוצה ואשמח לסייע בחפץ לב למי שאוכל אבל אני גם מספיק מציאותית כדי לדעת שיש מספיק נצלנים בעולם שיעשו בנכונות הזו שימוש לרעה.

נויהאחת

New member
אם זה ככה, אז את צודקת, כמובן

שישוב להתרשם אישית. ולא לתת לכל אחד להגיע. בשביל זה אני חושבת שאת פרטי הפגישה כדאי שנעביר במסרים.

נויה את הולכת מהר מדי

ומסיקה מסקנות עוד לפני שקרה משהו... חכי רגע, תני לדברים לקרות לפני שאת יודעת מה הולך לקרות... יש כאן אנשים שגם יודעים משהו...ומחכים בסבלנות. דברים מתחילים להתהוות, והתאגדות של אנשים שאינם מכירים אינה קלה, וכרוכה ב"ריכוך"... תני לזה להיות אפילו אם זה לא נראה לך, יתכן שיש בזה משהו ללמוד. אי אפשר לתת אמון במישהו שאנחנו לא מכירים, שאפילו לא שמענו את קולו באוזננו. הפגישה הזאת אמורה לעשות כמה דברים... אז לאט לאט, אל תשימי כבר מקלות בעגלה... גם אני מסתכלת הרבה לפני אני עונה לפעמים, ולפעמים גם בוחרת שלא לענות מכיוון שיש דברים שקורים מעצמם...

למעלה