יש לי שאלה שלא כל כך קשורה.......

יש לי שאלה שלא כל כך קשורה.......

מישהו מכם נתקל בשיטת אלבאום בטיפול בלקויי למידה כלשהם???? אני מדברת על היתקלות באופן אישי או ששמעתם מאנשים שאתם מכירים ומעריכים את דעתם....... במידה וכן.... האם ידוע לכם מה השיטה עושה למטופלים????????? (לא איך מטפלים אלא תוצאות) או שאולי שמעתם הערכות מקצועיות לשיטה.. אודה על התשובות אורית אגב.....שכחתי - ב ו ק ר נ ה ד ר ל כ ו ל ם

ronnymp

New member
היי אורית - במקרה .... ../images/Emo28.gif

אבל ממש במיקרה ..... ואני לא יודע איך פתאום צצת פה עם השאלה הזו - בפורום הזה .... אז בנוסף לכל הכישורים הניפלאים שלי (שרובם באים לידי ביטוי בכרס ....) אז אני אבא לילד עם הפרעת קשב וריכוז (מה שמוגדר מקצועית כ- ADD או ADHD ) אז תשובה על שיטת אלבוים - אני לא אוכל לתת לך - מחוסר היכרות עם הנושא אבל מה שכן אוכל לעזור לך בשמחה - זה להפנות אותך לפורום שעוסק בעניין ו"שגדלתי " בו בתחום זה - ועליו אתן את כל המחמאות האפשריות . מנהלת הפורום היא אישה נפלאה בשם שרית (ותמסרי לה גם ד"ש חם ממני) והיא ממש תשמח לעזור לך - כמו גם שאר המשתתפים שם אז הפורום היה בעבר ב-IOL ועבר ל-WALLA ונמצא בכתובת - http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1280&cat_id=306 בהצלחה רוני

amnon_p

New member
בוקר טוב גם לך אורית.

במקרה, עובדת איתי בחורה שיש לה ילד עם ליקוי למידה והיא נחשפה לשיטה בבית הספר שבו למד הבן. בעקרון השיטה עוסקת באימון פיזי של איברי גוף המקושרים לאיזורי מוח שונים וזאת לפי התיאוריה של אותו אלבאום. לפי דבריה, מבדיקה שערכה עם הורים לילדים שעברו טיפול לפי שיטה זו, לא ניכרו שינויים מהותיים לאחר שנת טיפול. התהליך כולל אבחון ולאחר מכן טיפול בהתאם לאבחון. מספר הטלפון של מרכז אלבאום הוא 206-226-800-1. מקווה שהבאתי תועלת כלשהיא. אמנון

אורית, הבן שלי מטופל בשיטה הזאת.

אורית היי, את האבחון עשינו במרכז שלהם על חשבוננו. והטיפולים (שזה באמת מזל משמיים) בני מקבל בחינם (!!) במסגרת ביה"ס. הוא לומד בביה"ס רגיל שבו משולבות כיתות של ילדים שלוקים בליקויי למידה. אז מבחינת כספית זה דבר ענקי בשבילנו!! (אחרת לא היינו יכולים לעמוד כלכלית בזה). קנינו לו אפילו טרמפולינה הביתה כדי שיוכל לתרגל על בסיס יומי. התוצאות פשוט נפלאות!! אני לא יודעת האם הסבירו לכם מהי השיטה ומה מטרתה. ואני יודעת שמדי פעם גם עורכים הרצאות בנושא להסביר לקהל מהי השיטה וכו´. בכל מקרה יש לשיטה השלכה ישירה על התפתחות הקשרים במוח והיא תורמת וחשובה במיוחד לילדים לקויי למידה. בהצלחה אורית. (לשתינו יש ילדים עם אותה מזוודה??) שלך, דליה.

רוייקו

New member
השיטות לטיפול בקשיי למידה כמו

קשיי ריכוזף דיסלקציה מועילות, אין אפס. שיטת אפלבאום היא שיטה מוכחת. מדובר בהרבה עבודה שבסוף משתלמת. זה עדיף על פני כלום. לעיתים, כשאין ברירה, פונים גם לטיפול התרופתי (ריטלין וכדו´) למרות תופעות הלוואי הרבות. יש פה פורום מצויין לקשיי למידה. כנסי אליו.

ורד *

New member
היי אורית

אין לקות למידה אחת שזהה ללקות למידה אחרת, יש לי "דוקטורט" בנושא הזה, הבת שלי אובחנה כדיסלקטית יחסית די מאוחר בכיתה ג´, בתוככי לב האמא שלי ידעתי כל הזמן שמשהו לא "דופק" בלימודים שלה אבל נרתעתי מללכת לאיבחון. בסוף הלכתי לניצן בת"א ושם היא הובחנה ושם גם קיבלתי את כל רשימת האפשרויות להוראה מתקנת. ול"זכותי" יאמר שניסיתי הכל כולל שיטת אלבום ואפילו טיפול תרופתי, שיטת אלבום לא עבדה על הבת שלי, לעומת זאת עבודות בתבניות וריפוי בעיסוק אצל מומחים עזרו לה מאוד. דבר אחד אני יכולה להגיד לך בפה מלא......לעולם אבל לעולם אל תתפתי לתת לה תרופות מהסוג של רטלין. זוהי תרופה שהיא בת דודה של סם ואולי סם בעצמה, אני זוכרת את הבת שלי מסתובבת כמו מסוממת אחרי שקבלה את התרופה. לקח לי שבוע ימים להבין מה קורה לה, ואז זרקתי הכל לאסלה. דיסלקציה זו לא מחלה ואני שונאת להשתמש במילה לקות, זהו מצב שבו הילדים רוכשים את מיומנויות הלמידה בצורה אחרת מהמקובל, ושתדעי לך הם צוברים מיומנויות שהופכות אותם אחר כך לאנשים מאוד פקחים כי הם לומדים לתפוס את הדברים בצורה הלא מקובלת שאנשים "רגילים" מכירים. הילדים האלה צריכים בראשית דרכם המון סבלנות, רגישות והבנה ואח"כ יש מהם המון נחת. את מוזמנת לשאול ככל העולה על דעתך ואני אענה ברצון. ורד.

gal33

New member
חולקת עלייך לחלוטין בנושא הריטלין

מטומטם הרופא שהמליץ לך על ריטלין לדיסלקציה, אך ADHD זה דבר שונה בתכלית. Never say Never.

הדרומי*

New member
יצא לי כאן לקרוא את מה שאתם

כותבים לגבי הדסלקטים באיזה גיל למשל כבר הבחינו למי שיש לקווית לימדה .גיל צעיר וכו אז רק חבל שאני היתי כטן {בגיל}. לא ידעו לאבחן .מתי כן לפני שלוש שנים בגיל 38 .
. לגבבי הרטלין? עים אני מסטול היום זה בגלל הרטלין הזה
. למה אז לא ידעו לאבחן את זה ?. היום אני כבר חבול מכול זה עים ים של" בלגאנים" אבל ברגע שנודע לי שאני דסלקט ישר בקשתי שיבדקו את היורשות שלי שאולי גם הם יש להם דסלקטיה? לשמחתי אין להם.צ ואני מאושר שהיום אפשר כבר לבדוק בגיל צעיר . דבר אחר לגמרי זה הרהורי מחשבה לאחר ניתוח להגבלת קיבה בטבעת השבדית אז היום אחרי מה שאני חויתי לטוב ולרע אני יכול להגיד שאני מניתוח הזה וזה ניתוח הראשון שלי בחיים אני לא מפסוט מהניתוח כן שמרתי כמה שיכולתי אז לא היה את הפורום הזה כמו שיש עכשיו תכנסתשאל תלך לניתוח כאשר אתה כבר יודע לקראת מה אתה "הולך" אז מי ידע בכללפורום לא היה אז . היתי אצל המנתח שלי בסורקה ד"ר מצוין באמת .אבל אצלי הניתוח נחשל למה כי הוא אמר לי שהטבעת עושה את שלה עושה בטח עושה רק להקיא ממנה אני לועס טוב טוב מה שכבר אני יכול לאכול אני לועס ירדתי משוקולד וגם מלחם מי זוכר את זה ומבשר מה זה?למשקל שאני היתי אמור להגיע אלב בסוף אני יכול לשכוח ממנו אני יותר מהמשקל שלי צר לי אבל אני לא יוכל בטבעת הזו להגיע למשקל הרצוי .ולשמור איך לשמור שרוב הזמן אתה על נוזלים צלולים .אני לא עושה ספורט בסוף זה רק הזיק לי +העבודה הפיזית שלא רק שלא הורדתי משקל אלא "נפלתי למשך"חודש למיטה ומילואים שחררו אתי ממילאוים אולי זה טוב אבל לי לא חסר לי ה{אקשן} של המילואים .אפשר לגיד שמבחור מלא שמן נהיתי גרוטאה}מהלכת.הד"ר הציא לי להוצא את הטבעת ושאלתי אותו נו ואז מה אני כמה שאני ישמור אני הרי יעלה מחדש ואולי אפילו יותר חשבתי לעשות את הניתוח שעשו אחרים לקיצור קיבה אבל מי יאשר לי את זה אני חבר כללית רגיל בלי שום תוספות . אבל אני עדין לא ראיתי משהו\י שנותח והוא\י אחרי נגיד כבר כשש שנים אין עדין תוצאות.אני לא אהבתי לאכול יותר מאחרים בגלל אופי העבודה ובגלל רקע משפחתי תפחתי .אבל שהד"ר אמר לי יותר אין מה לעשות אין מה לעשות יש לי טבעת שהיתה אני צריך להסתדר במסגרת הקימת .אני אחרי ים של ניפוחים וגם של שחרור הלחץ. אני היום ילך לנפח כמה אני כבר יכול חצי ססי ? וא זה בס"כ היה גג שתי ססי וישמור יום יומים כלכלה נוזלית נו אין לי אפשרות אני מקיא אז אני לא יכול לנפח .להגיד את האמת אני אישית לא ממליץ על הטבעת להגבלת קיבה . אני לא רוצה להיות רזה אני רוצה להרגיש טוב ולא לראות את האסלה מלמעלה. אז מה שאפשר אצלי היום לעשות זה לסבול וזה מה שעכשיו קורה אצלי . אני מאחל לכם שלפחות אתם\ן כול מנותחי הטבעות למינהם שאתם תצליחו במקום שאני" נכשלתי" ממני הדרומי שקצת מקלל את היום שחשב על הטבעת כי זה היה חדש יחסית בארץ . הדרומי .נ.ב שמן היתי ושמן אשאר כי לפעמים עדיף להיות שמן ומאושר ומאשר רזה וסובל .

דרומי......./images/Emo4.gif../images/Emo5.gif מה היאוש הנוראי

הזה???????????????????????????????????????????????????? נכון.......... שמן שמח ובריא זה עדיף על רזה חולה, חלוש ועצבני אני ממש מסכימה לזה ואפילו דוגלת בכך..... אולי יש עוד אפשרויות???????????? אולי יש עוד רופאים???????????????? אל תרים ידיים כרגע ובמיוחד לא בזמן שאתה לא מפסיק להקיא..... זה באמת לא חכם.....לפחות את זה תפתור.... אני בבית ואם אתה רוצה אתה יכול להתקשר הביתה או לפלפון....

הדרומי*

New member
בעברית פשוטה יותר זה כבר לא העניין

של ההקאות .{הלאווי וזה היה רק זה} הבעיה שכאן זה כמו שרכבת הגיעה ל"תחנה" האחרונה " יותר אין מה לעשות ככה נאמר לי. והטבעת בעצם מיצתא את עצמה וכולה אחרי שלוש שנים.

gal33

New member
דרומי יקר ../images/Emo39.gif אצלי הטבעת מיצתה

עצמה אחרי שנה. זה אכן היה מאוד מייאש. אך יש פתרונות נוספים. השאלה היא מה מידת המחוייבות שלך לתהליך, מה אתה מוכן לעשות בשביל זה, וכמה אתה מוכן להקריב בשביל זה. אפרופו רזה או שמן, הפסיכיאטר הדביל שהייתי אצלו להערכה לפני הניתוח אמר לי "עדיף שתהיי רזה ודיכאונית על פני שמנה ועליזה". גל

הדרומי*

New member
את הרוב אני מוכן למעט

לא מוכן לסכן את הבריאות שלי{לא מוכן {" למות"} על שום שולחן מנתחים מי שמתחיל במצווה אומרים לו גמור. את הפסיכיאטר אני אני מוכן להקריב זה פסיכי}אטר{ זה? אבל איפה "כאן" הסוף ? אחרי מה שאני שומע כאן על הניתוח שלכם "פובי} אני רוצה אבל רוווועעעעעדד מפחד. זהו אני תקוע לא לכאן ולא לשם .

gal33

New member
הנה, אני חודש אחרי הניתוח, חיה

ונושמת, עם כאבים, אי נוחות ועוד כל מיני דברים. אבל זה ממש שטויות. עוד חודש כבר אשכח מזה. אני אוכלת, שותה ללא בעיות. שאלה קטנה היא אם אתה מוכן לסבל הזמני שבניתוח ולאחריו. השאלה בהא הידיעה היא אם אתה מוכן לאכול את הכמויות הקטנות שניתוח זה מאפשר בכלל, ואם אתה מוכן להתנזר ממתוקים, ודברים שמנים וכו´ לכל חייך. והאם אתה מוכן להתחייב לבדיקות שגרתיות ולקיחת תוספי מזון כל יום לשארית חייך. גל

RomiVais

New member
דרומי יקר!! ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif

צר לי שאתה כל כך מבואס. אני מבינה שלא טוב לך ואתה סובל מהטבעת השוודית. מה הרופא שלך אומר? איזה פיתרון הוא מציע לך? חוץ מלהוריד את הטבע שזה ממש לא נשמע לי כאופציה טובה... אל תתבאס ידידי, הדברים נראים מאווווווווווווווד שחורים כשאנחנו מבואסים. אז ת-ת-ע-ו-ד-ד!!! תלך לרופא, תיעזר גם בחברים היותר מנוסים כאן, ואני בטוחה שבעזרת כולם אתה תצליח לשרוד את זה!!! בינתיים, אני שולחת לך המון חיבוקים
, חיוכים
וחיזוקים
אתה לא לבד!!! יהיה בסדר...... ממני, רומי

למעלה