יש לי שאלה שמטרידה אותי

How can it be

New member
יש לי שאלה שמטרידה אותי

כבר הרבה זמן ואני לא יודע איך להציגה. נידמה לי, שמישהו בודק את כתובת ה IP של המחשב שלי. אים אני ניכנס לפורום, ולא כותב שם, רק ניכנס לקרוא ומישהו רוצה לדעת אים ביקרתי בפורום, האים מנהל הפורום או אפילו הנהלת הקהילות, רשאים מבחינה חוקית ליבדוק את ה IP של מי שביקר בפורום, או שצריך עילא חוקית כדי לברר אים ביקרתי בפורום או לא? ואיך בידיוק אפשר לדעת אים מישהו היה בפורום או לא אים הוא לא כותב? האים מבחינה חוקית אפשר לברר אים ה IP שלי היה בפורום מסויים? ואים כן, באיזה תנאי חוק מותר לעשות כזה בירור? תודה מראש.
 

SK 3100

New member
בוא אני יסביר לך משהו

כול פעם שאתה מתחבר לאינטרנט ה- IP שלך משתנה, ולכן לא יכולים לזהות אותו. מה שכן אם הם רוצים נגיד להסגיר אותך למשטרה על משהו, יש להם את השיטות שלהם לגלות אותך. והשיטה היא, כול פעם שאתה מתחבר לפורום, המחשב שלך שולח אותות אינטרנט שנקראים carrier, וכך אפשר לגלות את מיקומך בקלות, כמובן שעם הציוד המתאים, שאני מניח שלתפוז יש אותו.
 

nirdagan

New member
ה-IP משתנה רק כאשר

הבנאדם מתקשר בחיוג במודם. אין לך מושג איך הוא מחובר לרשת.
 

How can it be

New member
סליחה שאני מפגין כזה אי ידע

אבל מה זאת אומרת Carrier והאם זה אומר שהנהלת וואלה יכולה לדעת כל אדם התחבר לפורום, מי זה על ידי ציוד פשוט? איך? והאים אין חוק להגן על משתמש משימוש לא חוקי בציוד זה?
 

nirdagan

New member
למה אתה חושב שזה לא חוקי

שבנאדם יבדוק מה קורה במחשב שלו עצמו. זכותו של שרת לבדוק מי מתקשר אליו.
 
לא אדם, אלא מחשב.

אם אתה מתחבר מבית ספר או מאוניברסיטה , ידעו שזה ממחשב של בית הספר או האוניברסיטה, הם לא יכולים לדעת שזה אתה. בכל מקרה, השיחה הזאת גולשת לתחומים טכנולוגיים שאינם הנושא שלנו. גילוי כתובת IP איננה אסורה. אם אתה מתעניין בנושא "גלישה בפרטיות" אז יש ברשת מאמרים ואתרים בנושא הזה, ישנן תוכנות שיוצריהם טוענים שיכולים להעניק לך פרטיות בגלישה, ויש מומחים שטוענים שפרטיות כזאת למעשה לא קיימת. אני מציע שתפנה לפורום האקרים והתגוננות בתפוז, כי אני כשלעצמי לא מומחה בנושא והידע שלי הוא שטחי ורק מקריאת מאמרים.
 
עד כמה שלי ידוע, המחשבים שלנו

שולחים אותות הזדהות בכל כניסה לאינטרנט, יש משהו במערכת ההפעלה, שאומר, אני כאן. לגבי שאלתך, אני לא מכיר את כל הממשקים אך אני יודע שבחלק מהממשקים יש למנהלי פורומים אפשרות לזהות IP לבעלי אתרים גדולים ופורטלים בוודאי יש. כל מחשב עם ווינדווס יודע לזהות כתובת IP של שולח אימייל. זיהוי ה IP איננו אסור והוא דומה לדעתי לפעולה שעושה טלפון שיש בו אפשרות לזהות את המקור של השיחה המזוהה. ביצוע פעולות נוספות לשם איתור המחשב שלך עשויה להיות עבירה על חוק הגנת הפרטיות, אם היא נעשית שלא לשם גילוי מבצע עבירה.
 

How can it be

New member
והאים

לפי אותות ה IP, מנהל פורום או פורטל יכולים לדעת בבטחה למי זה שייך אישית, או רק לאיזה סרבר? מה שאני מנסה להבין זה אים וואלה למשל יכולים לדעת אים אני גולש ושזה אני, המחשב שלי, באופן חוקי.
 
תשובה לפי כתובת

ip ניתן לדעת עלייך הכל. את הכתובת שלי חשפו מלא פעמים ובכלל לא חשוב שהתחברתי מהמודם מחדש, פשוט דרך תוכנת שירים ונט בסט חדרו לי למחשב וכל התחברות שלי לאיטנרנט חשפה את המחשב שלי לרשת, וכל אקר חובבן (ובצטים יש כמה), יכל לטייל לי במחשב חופשי. היו מעתיקים לי שיחות באיסיקיו , היו מתקשרים אלי בשתיים בלילה למה עוד לא הלכתי לישון?:))<בצט ידעו שאני צריכה לישון ב-11> כל מה שהתחשק להם ידעו עלי, כשהבינו שאני אדישה לזה הכל נגמר. מלחמות, משטרה בקטעים האלה רק מעוררים אצל החובבנים את האדרנלין. לגבי פורומים ניתן לחשוף כתובת. למשל בפורומי תמיכה נפשית בעלי הפורומים בשיתוף עם הנהלת האתר ושוטר שמלווה את האתרים לצורכי הצלת חיים חשפו לא מעט גולשים ושלחו ניידות לבתיהם כשנראה שיש סכנת התאבדות. לסיכום: מי שמאמין עד היום שרשת זה דבר אנונימי-הוא נאיבי. כל תוכנות ההגנה, פייר וול וכו´ הכל נפרץ כשהחברה בצטים רוצים לדעת מי אדם מסויים . הכל זה זמני אנשים נרגעים ועוברים לקורבן הבא, לרוב הם לא מזיקים למחשב . לא לדאוג יהיה טוב רחל-נשמה
 

nirdagan

New member
ריגול במחשב אישי

הריגול במחשב אישי מתבצע על פי רוב ע"י התקנת תוכנה במחשב עצמו, לעיתים קרובות ללא ידיעת בעל המחשב. במקרה כזה התוכנה מזדהה מול גורמים חיצוניים דרך האינטרנט. לכן שינוי ה-IP לא משפיע כי בכל פעם שהמחשב מחובר תוכנת הריגול מודיעה ל-"ק.ג.ב." על החיבור.
 
בוא ננסה לדייק המילים

היות והפורום הוא משפטי, בוא נבחין בין המילה יכול לבין המילים זכאי או רשאי. יש הבדל בין יכולת או כח לבין זכות או רשות. למשל: הרבה מאד אנשים "יכולים" לעשות כל מיני דברים ש,אסור" לעשות. שאלת היכולת היא לא שאלה משפטית אלא שאלה טכנולוגית. עכשיו מבחינת הניתוח המשפטי: כאשר אתה מתחבר לאתר כמו וואלה, אתה "נכנס" לוואלה, מה אתה עושה? אתה שולח לשרת של וואלה מהמחשב שלך בקשה להוריד עמודים למחשב שלך, ואותם עמודי אינטרנט "חיים" באופן זמני במחשב שלך. כלומר השרת של וואלה שולך לך עותק של עמוד שמאוכסן בשרת. אתה לא ממש "נכנס". אתה גם שולח לפעמים בקשה מהמחשב שלך לכתוב משהו בעמוד של וואלה, וזה מתרחש כאשר אתה למשל כותב ושולח הודעה לפורומים. בשני המקרים, כאמור אתה "מגיש בקשה" ומותר לשרת לברר מי פונה אליו. השרת לא פנה אליך ולא חדר למחשב שלך. אני חוזר לדוגמת הטלפון החסוי. אם יש לי מכשיר טלפון שמברר את מספרי הפונים אלי כלומר בעל תכונת "שיחה מזוהה" לא חדרתי לפרטיות של אף אחד.
 
למעלה