יש לי שאלה שמסקרנת אותי

יש לי שאלה שמסקרנת אותי

מה דתיים אומרים לגבי הדינוזאורים? הרי הדינוזאורים לא מוזכרים בתנ"ך כיציר האלוהים וגם יש הרבה הוכחות לגבי זה שהם חיו לפני מיליוני שנים (בעוד שלפי התנ"ך העולם קיים כ-5000 שנה). פשוט במסגרת שיעורי בילוגוגיה שלנו פרץ בכיתה ויכוח לגבי השאלה הזאת ופשוט לא הצלחתי לחשוב על תשובה הגיונית לשאלה הזאת.

פלגיה

New member
../images/Emo26.gif

שרשור בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1314&msgid=69280913 בגדול ה"ימים" בימי הבריאה אינם ממש ימים, אלא יותר "עידנים". הזמן לפני היות גרמי השמים, ולפני היות האדם שימדוד אותו, הוא אחר. ואז אפשר למרוח אותם על כמה זמן שאתה רוצה. יש מזהים את הדינוזאורים עם היצורים הנקראים "התנינים הגדולים" המוזכרים בפרק א' בספר בראשית.

יוסי ר1

Active member
דינוזאורים

היו כאן לפחות שני שירשורים על דינוזאורים, עלעל בהם. אגב, בתנך לא כתוב 5000 שנים או מספר אחר (יש אבל מניה של דורות). 5000 שנים זו פרשנות מאוחרת יותר בחז"ל.

masorti

New member
הקנגורו כן נזכר בתנ"ך?

למיטב ידיעתי גם הוא קיים. נ.ב. חפש בתיאור בריאת העולם בתנ"ך את "התנינים הגדולים". עכשיו תסתכל בתמונה של דינוזאור ותחשוב למה הוא דומה.

פלגיה

New member
../images/Emo13.gif

זה מה שכתבת בשרשור הקודם. אתה עקבי. באמת יש כאן שתי שאלות נפרדות: שאלת בעלי החיים ושאלת הכרונולוגיה. הכרונולוגיה קריטית יותר.

pembencipolisi

New member
"התנינים הגדולים" גדולים בזכות עצמם

גם כיום הם מגיעים לאורך של יותר מ 8 מטרים (יש צעידים על יותר מ 10 מטרים) ובעידן הדינוסאורים היה גם "סרקוסוקוס" יותר מ 12 מטר ואחרים שארכם 16 מטר. אבל, שום תנין אינו דינוסאור, ומעולם לא היה דינוסאור. ההבדל נמצא באנטומיה ובעקר באגן הירכים וצורת התנועה המשוערת.

פלגיה

New member
אבל מי החליט מה זה ה"תנין" התנ"כי?

לא מצורף תרשים זואולוגי. אפשר רק לנחש איך הוא היה נראה.

pembencipolisi

New member
כבר כתבתי: התנ"ך אינו מתימר להיות

ספר מדע. באוגרית קראו בשם "תנין" ל"דרקון" וכך תרגמו זרים "והרג את התנין אשר בים"... דרך אגב : בערבית "תנין" = גם "דרקון" וגם "תנין". אם מישהו היה מיחס את "התנינים הגדולים" ל"דינוסאורים" (מושג שבומצא ב 2.8.1841 בבריטניה) היה צריך להסביר , איך נקראים "תנינים" במקום אחר בתנ"ך והאם לפי התנ"ך לא טרח נח להציל את "התנינים הגדולים" מכליון ?

יוסי ר1

Active member
על אילו דרקונים נכתב באוגרית?

ואני הייתי סבור שדרקונים נמצאים החל מהמיתוסים הכתובים ביוון?

רוניטו

New member
למה אתה הולך רחוק, חתול ? מוזכר?

למיטב זכרוני לא. תקן אותי אם אני טועה

יוסי ר1

Active member
השאלה על החתול היא שאלה מצויינת

ובאמת יש מחלוקת בין חוקרים מה המשמעות לכך שבעלי חיים או צמחים מסויימים כן מופיעים בתנ"ך, ואחרים לא. הקנגרו אינו לעיניין, משום שתיאורי התנך מוגבלים לעולם המוכר והידוע, ואוסטרליה לא היתה עולם מוכר לפני אלפי שנים. לעומת זאת חתולים וודאי שהיו בארץ ישראל, אבל מקומם נפקד בתנ"ך. נראה שנזכרו בו רק בעלי חיים שנצרכו לאותו פסוק, ולא כל הידוע. זו אגב גם תשובה לכך שחרוב אינו מופיע: יש הטוענים כי החרוב הובא בידי יוונים בתקופת המישנה, והסתמכותם היא על כך שנעדר מתיאורי התנך. ויש שטוענים שהחרוב הוא צמח אופייני לישראל גם בתקופות עתיקות יותר, אלא שהתנך לא מצא לנכון להזכירו. מכאן אתה למד שלא כל מה שלא נכתב במפורש, לא היה קיים או ידוע.

למעלה