יש לי שאלה שמסקרנת אותי...

אליזבטט

New member
יש לי שאלה שמסקרנת אותי...

אמי אמורה לעבור אבחון מחר ואני , עקב נסיוני הדל לא בדיוק יודעת מה זה אומר. כלומר, אילו מין שאלות שואלים באבחון (קשות, קלילות) ואילו עוד בדיקות היא עוברת במהלך האבחון(אני מתכוונת לפיזיולוגיות). אודה לכם אם תוכלו לספק לי כמה שיותר מידע. תודה , אליזבטט

האבחון כשמו כן הוא,

ישאלו אותה לגבי האריך של היום, העולם מסביב, וכל מיני שאלות שנועדו לבדוק את רמת השליטה שלה בעולם הסובב אותה ומה שקורה לה. הבדיקה מאד מכאיבה למי שנמצא עם אמא באותה שעה. (בשני המקרים, גם של אבא וגם של אמא, אני הייתי איתם, לא חוויה מרנינה, זאת, בעצם, ה"סטירה בפרצוף" במחינתי, הרגעים בהם, מצד אחד, שמחתי שיש דברים שהם השיבו כהלכה ו"שלטו בחומר" ומאידך, בא לך לצעוק להם בהתרסה שהבן הבכור שלהם כבר מזמן לא בן 40...)

אליזבט

באיבחון שאלו את בן זוגי כמה זה 100-82 הוא לא ידע הרופא צייר לו שעון ואמר לו לצייר מחוגים ולכוון לשעה 8 ו- 20 הוא לא ידע אבל להשתכל על השעון ולהגיד מה השעה הוא יודע וכן בבית חולים שאלו אותו כמה שנים למדתה הוא השיב 49 , 49 זמן העליה לארץ אמרו לו להרים ידיים הוא הרים 2 אצבעות וכך איבחנו את מחלת הדמנציה מסוג אלצהיימר

justme007

New member
אבחון של אמא שלי

שלום אריאלה האבחון היא לא בדיקה פיזית, אלא בדיקה מאוד מעציבה. אבא שלי הלך עם אמא שלי וסיפר לי שהמאבחנת הביאה לה מסרק וביקשה ממנה ללכת לחדר הסמוך ולהחביא אותו, בהמשך הבדיקה שואלים שאלות מאוד פשוטות, כמו התאמה של דברים ובסוף הבדיקה היא ביקשה ממנה ללכת להביא את המסרק אז אמא שלי לא מצאה והבינה שמשהו לא בסדר והתחילה לבכות שהיא רוצה הבייתה. אז אני מאוד מציעה שמישהו חזק ילך איתה, אם את הולכת אז תהיי חזקה בשביל אמא שלך ואולי תקחי עוד מישהו מהמשפחה שלך אם לא תוכלי לעמוד בזה כי זה מאוד משפיל וכואב. מקווה שאמא שלך תעבור את האבחון ושאין לה את האלצהיימר, אבל במידה וכן למדתי שזה לא סוף העולם ושאפשר לחיות עם זה ואת תמיד יכולה לחזור לפה לפורום כי יש פה אנשים מדהימים שעזרו לי בתחילת דרכי ואני בטוחה שכולנו נעזור לך אמא שלי חולה כבר שנתיים והשלמנו עם המצב והיום אפילו יש לנו מלא רגעים שמחים ומלאים בהבנה כלפי אמא בהצלחה JUSTME

justme007

New member
סליחה התכוונתי לכתוב לאליזבט

רשמתי בטעות אריאלה - יש לי דיסלקציה :)

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אליזבט

היי אליזבט, כדי לבדוק אם יש פגיעה בזיכרון עושים לחולה אבחון קוגנטיבי. האבחון מורכב משאלות כמו : איזה יום היום ? מתי נולדת? ה יכן אתה גר? שאלות בחשבון כמה זה 100 פחות 65. נותנים להתבונן בציור ומבקשים להעתיק אותו. חשוב שמשהו מבני המשפחה יהיה אתה בבדיקה. מנסיוני האישי ,בני המשפחה אינם טועים כאשר יש חשד מצד בני המשפחה ע לירידה בזיכרון או שינוי בהתנהגות האיבחון לצערי נותן גושפנקה רפואית למחלה. אנחנו פה לעזור ולתמוך בכל עת. מקווה שאמך תעבור את הבדיקה במצב נינוח ותשתף פעולה עם הרופא. זהבה שחם

למעלה