יש לי שאלה שמעניינת אותי

duvdevanim

New member
יש לי שאלה שמעניינת אותי

איך בונים מרפסת שיוצאת לדוגמא 4 מטר מן הבית, ללא עמודים מתחתיה- איך היא לא נופלת, נגיד שיש תמיכה מבפנים,אבל עדין כמה טונות...

אתה רוצה את החישוב הסטטי המדוייק???

היי באופן עקרוני מדובר על קונזולה , קורה הנשענת על העמודים של המבנה מצד אחד ותלויה באויר מצד שני . ככול שהעומס גדול יותר והמומנטים רבים יותר הקורה תתוכננן יותר גבוהה. את הברזל שמים הפוך מקורה שנסמכת משני צידיהמאחר וקורה שנסמכת נוטה להמתח בתחתיתה (ושם שמים ברזל) ואחלו קורה קונזולית נוטה להמתח בחלקה העליון . תדמין קרש שאתה משעין על שני בלוקים ומעמיס עליו... רואה מה קורה לו? עכשין תדמיין את אותו הקרש מעוגן רק בצד אחד (מקפצה אולימפית..) איך הוא מתכופף עכשיו? זהו. על קצה קצה המזלג... חישובים סטטיים - מחר....

אגב, העלויות עלולות להיות גבוהות...

אם רק רצית להבין איך זה עובד, אז אני מקווה שהבנת. אם רצית לתכננן כזה דבר אז תתייעץ עם מהנדס קונסטרוקציה. אם המבנה עוד בתכנון זה יהיה אפשרי לביצוע אולם אם המבנה כבר קיים , אני לא בטוחה... בכל מקרה העלויות עלולות להיות מאוד גבוהות במפתח כזה וכדאי אולי לשקול עמודים בקצה, אפילו דקים (מהנדס יתכננן !) ואולי, למען העיצוב ארקדה נאה של עמודים.. בהצלחה

מתוקית.

New member
בשפה מקצועית קוראים לזה קונזולה

וזה מצריך קורות סמויות בתקרת הבית שבולטותהחוצה והן נסתרות בתוך ריצפת המרפסת מסעוד הערס

arcdsgn

New member
קונזול/לה...

יותר טוב "זיז"... נו ניחא אף פעם לא הייתי טוב בסתטיקה. צריך לשאול את הקונסטרוקטור של F.L.R לגבי זיזים של 4 מ´
הייתי מנסה לתת פתרון ע"י בניה קלה של הזיז, משהוא תלוי אולי?

רעיון מצויין!!

אפשר ללכת לכוון המרפסות התלויות כמו בערים המזרחיות או, אם מוכר לך יותר, נמל יפו. הכל אפשרי בבניה!!! תלוי מה העלויות!

למעלה