יש לי שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה

shani115

New member
יש לי שאלה שמעסיקה אותי לאחרונה

איך זה שהיהודים מחולקים לחילונים ולדתיים מתי התחילה החלוקה הזאת ולמה?

בכללי היהודים לא מחולקים

ז"א כולנו יהודים שווים בתכלית פשוט מקום המדינה ובעקבות שיטת הממשל (מפלגות וכו) וכמובן בגלל הבדלי אורח החיים של אלו ההולכים בדרך התורה ובין אלו שלא ובין אלו שהולכים בדרך האמצע ---> הנפיצו שמות מגדירים דתי חילוני מסורתי חרדי (מי שיעמיק במשמעות ההגדרות יראה שאין קשר בינן לבין המציאות) אני באופן אישי נגד החלוקה אני טוען שכולנו מסורתיים (יש שיותר ויש שפחות) --> כולנו שווים. שבוע-טוב.

msch

New member
כולנו יהודים ולכול אחד הדרך שלו...

ביהדות אין למושג דתי וחילוני אחיזה בהלכות היהדות .יש מי שמקיים יותר ויש מי שפחות .גם מי יכול להשוות מצוות שמקיימים בארץ למצוות שמקיימים בחו"ל . ע"פ רוב הפוסקים המצוות בחוץ לארץ הם רק בבחינת " הציבי לך ציונים " כלומר הם רק בשביל שלא נשכח את המצוות כשנחזור לארץ לכן כול כאילו חילוני מקיים הרבה יותר מצוות מכול כאילו חרדי בחול .

natan7

New member
תשובה

אענה לך. רק אומר כי אני מבין שתשובתי יכולה להרגיז אנשים כי זה ינגד את תפיסת האידיאולוגיה שלהם. אך לענות לך חשוב יותר. תשובתי כמובן היא לא דעתי אלא כפי שההיסטוריה כתובה (על ספר הספרים הנצחי) וכפי שהיהדות שקיבלנו מדור אל דור. יהודים הם צאצאים של יעקב אבינו (שהיה בן של יצחק ונכד של אברהם) ואותם יהודים שירדו למצרים כ70 איש ואחרי 210 שנה יצאו ממצרים כשאלוקים גאל אותם ואחרי 50 יום קיבלו את התורה בהר סיני (קיבלו לעשות את התורה ולשמור ולקיים אותה) לכן אלו יהודים. כמובן דור אל דור שמרנו את היהדות כפי ש-ה' רצה (מבלבד נפילות מסויימים של חלקי העם שאח"כ גם חזרו בתשובה) והגענו לתנועת ההשכלה החילונית בסוף מאה ה18 וגרמה להתבוללות וחילוניות. ומאז יש את החילונים. אך כמובן רבים נשארו נאמנים להקב"ה (דתיים, חרדים) וכמובן גם מסורתיים שהם חצי חצי כזה.. כלומר היהדות המקורית היא היהדות שקיבלנו מדור אל דור החל ממעמד הר סיני- שצריך לשמור את תורה ה' :)

יהונתl

New member
שלום+תשובה

אני מציע לך, שני, לא להסתכל על הקבוצות. יכול להיות שהחרדים מקיימים יותר מצוות אבל זה לא הופך מישהו אחר לבן אדם פחות קרוב לאלוקים. ר' נחמן מברסלב מדבר על זה שלא משנה איפה אתה נמצא , אפילו במצב הגרוע ביו תר מכל בחינה שהיא. אם תתפוס את עצמך בידיים ותתפלל לה' שיעזור לך- אתה תגיע לתכלית שלך בעולם. הוא קורא לזה התבודדות- שעה ביום שבה מדברים עם אלוקים כמו שמדברים עם חבר טוב, כדבריו. חילונים, דתיים, חרדים-כולם צריכים לעושת את זה. אני אומר לך שבלתי אפשרי לתקן את עצמנו מכל בחינה שהיא בין אם זה באופי שלנו, במידות שלנו באושר שלנו-בלי לדבר עם ה'. צירפתי לך שיעור במסרים בנושא "לצאת לחופש" של הרב ארז משה דורון מאתר "לב הדברים"- אני חושב שזה יוכל לענות לך על הרבה מאד שאלות. בהצלחה.

ליבליך

New member
התחילה בתקופת המשנה והתלמוד

כבר בתלמוד ישנה התייחסות ל"עמי הארץ": לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישא בת תלמיד חכם. לא מצא בת תלמיד חכם ישא בת גדולי הדור; לא מצא בת גדולי הדור ישא בת ראשי כנסיות; לא מצא בת ראשי כנסיות ישא בת גבאי צדקה; לא מצא בת גבאי צדקה ישא בת מלמדי תינוקות; ולא ישא בת עמי הארץ מפני שהן שקץ ונשותיהן שרץ ועל בנותיהן הוא [הכתוב] אומר: "ארור שכב עם כל בהמה" [דברים כז כא]. "עמי הארץ" בהם מדובר הם בדיוק החילונים של היום: 'איזהו עם הארץ? כל שאינו אוכל חוליו בטהרה - דברי רבי מאיר; וחכמים אומרים: כל שאינו מעשר פירותיו כראוי', והני כותאי עשורי מעשרי, כדחזי דבמאי דכתיב באורייתא מזהר זהירי, דאמר מר 'כל מצוה שהחזיקו בה כותים - הרבה מדקדקין בה יותר מישראל'. תנו רבנן: 'איזהו עם הארץ? - כל שאינו קורא קרית שמע ערבית ושחרית - דברי רבי אליעזר; רבי יהושע אומר: כל שאינו מניח תפילין; בן עזאי אומר: כל שאין לו ציצית בבגדו; רבי נתן אומר: כל שאין מזוזה על פתחו; רבי נתן בר יוסף אומר: כל שיש לו בנים ואינו מגדלם לתלמוד תורה; אחרים אומרים: אפילו קרא ושנה ולא שמש תלמידי חכמים - הרי זה עם הארץ.' אמר רב הונא: הלכה כאחרים. כלומר: כבר בתקופת המשנה והתלמוד נאסר על דתיים לשאת בנות של חילונים, כי עליהן נאמר "ארור שוכב עם בהמה". אם זו לא חלוקה של העם לשניים - אינני יודע חלוקה מהי.

masorti

New member
בתור "עם הארץ" אתה שולט יפה בתלמוד.

הייתי מתיר לחרדי להשיא את בנו לבתך, אבל פתאום נזכרתי שמשומד גרוע מגוי.

ליבליך

New member
../images/Emo13.gif

משומד זה גם מישהו שמעולם לא היה דתי? אני לא בטוח. בכל אופן, אני אקח את זה כמחמאה...

masorti

New member
משומד זה חוזר בשאלה.

מי שמתעמק כמוך בנבכי התלמוד ודולה משם מובאות סלקטיביות, חזקה עליו שגדל ברקע דתי וכנראה חרדי. חילוני "סתם" אינו נחשב משומד אלא תינוק שנשבה. תיזהר מלהפגין ידע רב מידי בארון הספרים היהודי, כי אתה עלול לאבד את הסטטוס של תינוק שנשבה ואז תישפט על חטאיך כחוטא להכעיס.

ליבליך

New member
דווקא לא גדלתי ברקע דתי

יש לי הכרות שטחית מסויימת עם הספרות היהודית הדתית. את המובאות מצאתי בחיפוש לא מסובך באינטרנט. אפשר להכיר את הדת היהודית גם בלי להיות בשום שלב חלק ממנה. ואני לא חוטא להכעיס. אני לא מנסה להכעיס אף אחד, וסביר שלעולם לא הייתי מעיין בתלמוד אלמלא ההשקפה הדתית ששוללת את אורח חיי, תוקפת אותו ורואה בו חטא, דבר שמכריח אותי להכיר אותה טוב מספיק כדי להתגונן ואף לתקוף בחזרה במידת הצורך.

למעלה