יש לי שאלה שמציקה לי

gita3

New member
יש לי שאלה שמציקה לי

אתמול ראיתי את שר הטבעות - שובו של המלך בפעם הראשונה. אני וחברה שלי התווכחנו (שנינו לא מכירות את הספר, כך שלא היה לנו על מה להסתמך) - אם בסוף פרודו מת או נשאר בחיים? אני אמרתי שהוא מת, והמסע שלו באניה הוא בעצם מסע לעולם הבא ( גם בכל המיתולוגיות אני יודעת שבדר"כ מסע בספינה על פני נהר משמעו מוות או הליכה לשאול). אני מניחה שזה בגלל הפציעה שלו בכתף ובגלל שהוא ראה והרגיש את הרוע של הטבעת, לכן הוא כבר לא התאים לעולם התום שחי בו, הוא לא הצליח להשתקם מכוחה של הטבעת. אולי חלק מהעניין הוא שגם אם גולום לא היה נושך אותו באצבע ולוקח בכוח את הטבעת, פרודו לא היה זורק אותה בסוף לאש, זאת אומרת שהטבעת השתלטה עליו והרעילה את נפשו, ובלי גולום הוא היה הופך למעין גולום בעצמו. לכן לא מגיע לו להישאר בחיים בעולם הישן. ( אולי זה קצת דומה לסיפור של משה, שבגלל שזרק את לוחות הברית, לא נתנו לו להיכנס לארץ המובטחת). חברה שלי טוענת שהוא לא מת, אלא הלך עם בני הלילית לארץ חיי הנצח, עד שייגמר עידן בני האדם ובני הלילית יחזרו לארץ התיכונה. אני אמרתי שחיי נצח יש רק בעולם הבא....... מה אתם חושבים? ושוב אני מתנצלת להעלות את הנושא אם הוא כבר "נטחן" בעבר. ואם דובר עליו רבות, אשמח לקבל קישור לכך, פשוט בגלל שהנושא ממש מסקרן אותי והייתי רוצה לדעת מה באמת קרה.

moe777

New member
לא, פרודו אינו מת בסוף הטרילוגיה,

הוא חי לא מעט שנים בארצות שמעבר לים (הולאר?) טולקין לבטח כתב בעל כך בפירוט רב יותר באחד מכתביו, לשם כך תוכלי לפנות לפורום "טולקין ושר הטבעות" ולבקש הסבר נרחב יותר.

moe777

New member
ארצות הולאר אם איני טועה, הן אותן

ארצות ה"אל מוות" אשר מעבר לים. יתכן והכללתי את הולאר עם העלפים, ובמקרה זה אין לי מושג איך נקראות אותן ארצות בהן העלפים מוצאים מנוחה. וכבר סופר שבילבו מת לפני פרודו באותן ארצות מעבר לים, ואפילו שרוזי, אשתו של סאם מספיקה ליפול למשכב לפני שפרודו מת. כך שכן, פרודו מת בסופו של דבר, אבל בהחלט לא מיד.

Y. Welis

New member
האמת היא שגם זה לא סופר, אם כי אפשר

להניח שבילבו נפטר ראשון.

gita3

New member
אם הם הולכים לארץ בני האלמוות אז

איך הם מתים בסוף?

Eowyn of Rohan

New member
כי הם לא בני אלמוות

גורלם למות בסוף. זה שהם שם לא אומר שהם הופכים לבני אלמוות.

S a p i r 2 5 5

New member
כפי שאמרת...

ארצות בני האלמוות, לא ארצות האלמוות. קיים הבדל משמעותי.

למעלה