יש לי שאלה שקשורה לאיגואנות

Alien25

New member
יש לי שאלה שקשורה לאיגואנות

הי כמו שהצגתי את עצמי לפני כמה שבועות יש לי איגואנה בת 4. כרגע אין לה טרריום כי היא גדולה מדי והיא נמצאת בחדר בבית עם 2 מנורות (אחת הלוגן לחימום והשנייה המנורה שנותנת UVB וכל השאר שמותאמת לאיגואנה). השאלה שלי היא - אני רוצה למצוא גזע עץ שמתאים לה לטיפוס ולקבל רעיונות לשיפור ה"כלוב" שלה. איפה אני יכולה להשיג בול עץ כזה? אפשר אולי כמו בתמונות של מי שהציג את הנחש שלו לאחרונה (עם המצע של החול לחתולים).או כל דרך שטובה לאיגואנות. השאלה השנייה היא - אם אני מוצאת בול עץ כזה ביער האם אני צריכה "לחמם" אותו קודם כדי שכל הטפילים שעליו ימותו? מה אני צריכה לעשות? תודה מראש.

Alien25

New member
שכחתי להוסיף

ה"כלוב" שלה מוגבל - הוא חסום מצד אחד עם קיר ומהצד השני עם גב של מיטת יחיד. קשה קצת להסביר. בקיץ היא משוחררת בבית ויודעת לחזור לאזור החם מתחת למנורה. בקיר שלישי יש חלום מה שיכול להיות טוב כי אפשר להכין איזשהו מתקן שיגיע לגובה החלון כדי שיהיה לה "נוף".

Alien25

New member
אולי בכל זאת?

זה גם יכול להיות עץ שמתאיל לגודל של נחש גדול... איפה השגתם את שלכם?

1צחי

New member
ישנם הרבה

מגדלים שמגדלים את האיגואנה בביתם. אני בתקופה מסוימת גדלתי את האיגואנה חפשי בבית והיא אף למדה לחרבן במקלחת (הן אוהבות מקומות לחים) בחורף הייתי מחמם איזור שלה והיתה לה כרית שהיא אהבה להיות עליה,אבל יש איגואנות שמסרבות להיות באיזור החם ונשכבות באיזורים קרים. ענף אפשר לימצוא בחוץ ולטבול אותו באמבטיה עם אקנומיקה ומים חמים למשך כמה שעות ולאחר מכן לשטוף את הענף,ולייבש. המלצה ענף של אדרים הוא יפה לאחר קילוף. בקיץ זה טוב מאוד שיהיו לה מקלחות שמש אך יש להקפיד כי השמש תהיה ישירה ולא דרך זכוכית (ניתן לסגור את הרשת)

Alien25

New member
תודה ועוד שאלה

האם שווה לקנות ענף או משהו דומה בחנות? איפה אפשר להשיג ענף גדול מספיק וגם להצליח לסחוב אותו הביתה? דרך אגב האיגואנה שלי למדה שהשרותים שלה הם בחול של החתול במרפסת ורק לשם היא הולכת אז זה מאוד נוח. לגבי אמבטיות של מים - איזה גודל צריך כי האיגואנה שלי בערך באורך של מטר וקצת אז זה בעייתי.

naja

New member
לא ממש.

הענפים שנמכרים בחנות הם מאוד יקרים כי הם מיועדים לאקווריומים. אפשר למצא איזה ענף מת בפרדס, או על כל עץ לא רעיל אחר ופשוט לנסר את הגודל הדרוש. כשמייצבים אותו צריך לדאוג שהוא לא יכול ליפול ולמעוך את האיגואנה. אמבטייה אפשר לעשות באמבטייה...... ואני משער שהגודל מתאים.

1צחי

New member
ואם

אין אמבטיה בבית,אפשר לקנות בחנות חומרי בניין גיגית ירוקה להכנת בטון היא עולה 25 ש"ח ממלאים במקלחת ומכניסים את האיגואנה.היא מספיק גדולה מכיוון שהזנב 2/3 והוא מתקפל.

Alien25

New member
אם אני עושה אמבטיה לאיגואנה

כשאני עושה אמבטיה לאיגואנה באמבטיה רגילה אני שמה מים פושרים ומשאירה אותה עד שהמים מתחילים להתקרר. מה עושים כשהמים יושבים בכלוב שלה והם קרים תמיד? האם זה טוב?

naja

New member
במקרה הזה...

אפשר להכניס כבל חימום מתחת לאמבטיה\גיגית, למרות שבד"כ הטמפרטורה של המים תהייה בטמפרטורת האויר בכלוב שאמורה להיות מתאימה לדרישות של האיגואנה, כך שהמים לא אמורים להיות קרים מדי.

maorkn

New member
גזע

לא יודע כמה הגזע שלך גדול אבל מה שאני עושה זה מטביע אותו במים רותחים ואחר כך מוסיף רבע או שליש כוס אקונומיקה לדלי, עדיין לא הייתה לי בעיה אם קרציונים ואו טפילי מעיים אבל אני מעיד אצל היעילות אצלי בלבד שמעתי על עוד שתיי שיטות אחת להכניס את הגזע לחדר אטום לפזר באמצעי כל שהוא עשן ואז לחכות יום יומיים ואחר כך כל הטפילים אמורים למות, לא יודע כמה יעיל העניין הזה ואחרונה זה משחה אנטיביותי במקום אקונומיקה למעלה... בהצלחה.

למעלה