יש לי שאלה

סהר77

New member
יש לי שאלה ../images/Emo13.gif

נניח ויש לאדם משקל מסויים שהוא מעוניין לשמור עליו נניח לצורך הדוגמא 85 ק"ג ובמשקל הזה הוא נזקק לדוגמא ל 2000 קלוריות ליום כדי לא להשמין ולא להרזות. מה יקרה אם אחרי דיאטה מתונה ומבוקרת הוא יוריד ל80 ק"ג וירצה לשמור על המשקל הזה כמשקל קבוע??? האם הוא יזדקק לפחות קלוריות כדי לא להשמין ולא להרזות??? האם זה נכון שבמשקל 80 ק"ג הוא יצטרך לצמצם את הכמויות שהוא אוכל כי הוא יזדקק לפחות קלוריות מאשר היה נזקק להן במשקל 85??? תודה מראש

סהר77

New member
ודרך אגב

מבחינת אימון אירובי אז אני מדבר על אותו אימון בכל המשקלים

אלי ו.

New member
תשובה

אחד הפרמטרים לחישוב ההוצאה הקלורית במנוחה הוא המשקל ולכן טכנית זה יכול להיות נכון. מעשית לא מדובר בהבדל משמעותי. מצורף גליון חישובים XLS עם הנוסחא לחישוב.

סהר77

New member
אז מה ההבדל ?

גובה 1.73 גיל 29 משקל יעד 80 ומשקל עכשווי 85 . מישהו יודע לחשב מה כמות הקלוריות היומית שנדרשת בכל משקל ?

משקל מסויים

קשה לענות ע"פ הנתונים שאתה נותן תשובה מדוייקת. בכל מקרה, אם משקל 85 קג היה עודף עבור אותו אדם, משמע יש לו אפשרות/פוטנציאל לירידת משקל אזי לא תהיה בעיה לאותו פרט לשמור על משקל של 80 קג בדיאטה מאוזנת מבוקרת. בכל מקרה ע"מ לשמור על משקל נמוך יותר יש להעלות את ההוצאה האנרגטית -משמע פעילות גופנית +הקפדה על תפריט נכון ומאוזן.

למעלה