יש לי שאלה....................

מאיה123

New member
יש לי שאלה....................../images/Emo141.gif

קודם כל- תודה רבה
שפינתם זמן בשבילי ועניתם לי, ויכול מאוד להיות שזה יעזור לי! השאלה שלי- האם אתם רוצים שאני אספר את כל ´הסיפור´ המלא והמפורט כדי שתדעו יותר טוב או שזה מספיק? בתודה רבה אוהבת את כלכם מאיה

מאיה123

New member
טוב, אני מתחילה כאילו מחדש....../images/Emo158.gif

אז קוראים לי מאיה, וכשהייתי בת 9 חודשים אבא שלי עזב את אמא שלי. אני די רגילה לחיים האלה של ההורים הגרושים, למרות שהם רבים הרבה (וזה מביא אותי לשאלה שאני אשאל אחר- כך). לפני בערך, נגיד- חודש/חודשיים ככה, פתחתי כמה תמונות שהיו לאבא שלי במחשב, ואז ראיתי שתי כותרות של תמונות: "אלנה", ו"אלנה 2". כשפתחתי אותם, הספקתי לראות ילדה קטנה, ועוד תמונה שאני לא זוכרת, אבל כשאבא שלי נכנס הוא התעצבן נורא ואמר לי לא לעשות כאלו דברים יותר. חשוב להדגיש שזה לא היה בכוונה, לא התכוונתי לחטט או משהו כזה... לאחר כמה זמן, הסתכלתי לו בפלאפון (בטעות- באמת
, ואז ביומן הזה, אתם יודעים, שיש בפלאפון
(שעכשיו נהיה, ואני באמת מצטערת להגיד לכם- מקור המידע הראשון שיש לי על אבא שלי- כי הוא כבר לא מספר כלום!!!), ראיתי את היומולדת שלי, ועוד כמה, ואז פתאום אלנה- 12
!!! לא הבנתי- וכמובן שכבר חשדתי, אבל לא הצלחתי אפילו להעלות על דעתי שזה נכון!!!!!!!!! אבל האפשרויות לא היו רבות (הוא פדופיל?), ולכן הלכתי וסיפרתי לאמא שלי את אשר ראיתי. היא מייד הרגיעה אותי, ואמרה שאולי יש לו כבר חברה חדשה, ושיש לה ילדה. חשבתי שזה לא הגיוני- כי למה שהוא ירשום את תאריך היומולדת של הילדה ולא את של האמא, אבל כל- כך העדפתי להאמין בזה- ששכנעתי את עצמי............ ובכן, לאחר כמה זמן הגיע היום שבו התברר לי שצדקתי כל הזמן הזה!
אבי סיפר לי שכאשר הוא נסע לגרמניה,זה היה כשהייתי תינוקת ואמא ואבא שלי נפרדו, הוא היה במסיבה, ואת ההמשך אתם בטח כבר יכולים לנחש......... טוב, אז בכל אופן- הוא טען שהוא לא ידע על הילדה עד לא מזמן, והתברר לי כשהוא נסע לחוץ- לארץ לצרכי ´עבודה´, האמת היא שאין לי מושג אם הוא בכלל עבד... טוב, אז ישר ביקשתי ממנו שיביא אותי הביתה, והתעקשתי עד שהוא הסכים, ושמה אמרתי לאמא שלי את הכל, ובכיתי כל הזמן...... משום שהוא בנאדם לא כ"כ מתחשב, כפי שאמרתי לכם, הוא ישר נסע (שבועיים אחרי כן) לבקר את הילדה. כשהוא חזר הוא נעשה כל- כך מצוברח עד שרבנו ממש מריבות א י ו מ ו ת
וכשאמרתי לו שלדעתי לא רק שהוא לא צריך לכעוס עלי, אלא בכלל להתייחס אלי הרבה יותר טוב מהרגיל, הוא בכלל לא הסכים איתי. פעם אחת הוא אפילו סירב לקחת אותי מהבית שלי לשישי- שבת, והוא אמר שאני כל הזמן מותחת קו על הדברים שהוא אומר לי ושאני דוחה כל מה שקשור אליו וזה כל- כך לא נכון! לכן הוא אמר ש´אפילו´ הוא מוכן לא להיות איתי, ו´להצטער´ על כך נורא, אבל הוא לא יכול יותר, ´נמאס´ לו ממני. בסופו של דבר אמא שלי דיברה איתו ואמרה לו לקחת אותי, ושזה ממש נורא מה שהוא עושה לי. עכשיו אני ממש לא מנסה להיכנס למריבות ולכן הרבה פעמים אנחנו פשוט לא מדברים. כמו שאמרתי לכם, החלטתי לא לספר לאמא שלי על המריבות האלה, כי לדעתי זה סתם מיותר, והסכמתם איתי. על כל דבר שאני אומרת, טוב אתם אפילו יכולים לצחוק, אבל הנה דוגמא: אמרתי לו למשל שאני רוצה לאכול, ואז הוא שאל מה, ואמרתי לו משהו טעים- הוא התחיל לצעוק עלי אם מאיפה שבאנו לא אכלנו משהו טעים, וזה ממש נורא. אנשים שרואים אותי לא מבינים למה אני כ"כ מתעצבנת עליו, אבל לדעתי זה ממש נורא. לפני כמה זמן הוא הציע לי אם בא לי לכתוב לילדה מייל, ומכיוון שאמא שלי יודעת גרמנית הצעתי לה שהיא תכתוב את מה שאני רוצה לומר לה במקום שאני אכתוב באנגלית. הוא התעצבן נורא, ואמא שלי והוא רבו מאוד- אבל אני כבר לא יכולה לדבר על זה- כי זה כ"כ מעציב אותי כשהם רבים, וחשבתי שהם כבר רבים הרבה פחות
מאז הכל די נרגע חוץ מההתעצבנויות שלו, אבל כבר נהייתי די חכמה, וכשהוא מתחיל- אני לא מדברת איתו עד שהוא נרגע! עוד עניין- חשבתי כבר שיש לו חברה חדשה, בעזרת הפלאפון שלו- ידידי הטוב ביותר כרגע. אז לפני כמה ימים הוא אמר לי שיש לו ידידה, ושהם התנשקו
! נפלא, לא? אולי אתם לא מבינים כמה התעצבנתי בלב שלי אבל אני לפחות כן- הוא ממש לא מתחשב. לפחות שיגיד לי שיש לו חברה או משהו כזה! טוב, דבר אחרון, ואני ממש מצטערת על המכתב הארוך- אתם חושבים שזה נורמלי שכל פעם שהורי אבים ואז הם מספרים לי את זה אני מנסה כל הזמן להגן על אבא שלי כשאמא שלי מספרת לי ולהגן על אמא כשהאבא הוא המספר! הם נורא מתעצבנים מזה, אבל אני מרגישה שזוהי חובתי- מה לעשות????? אני נורא עצובה- הכל בא מהר מדי
מאיה, וסליחה על המכתב הארוך, הייתי חייבת להוציא את הרוב (כן, זה לא הכל!)

מאיה חביבה, ../images/Emo39.gif

ברור לגמרי שלהוריך יש את הקשיים והבעיות שלהם, נסי להתנתק מכך ולעסוק בדברים אחרים....(בטוח שיש עוד דברים על סדר יומך,כמו - לימודים, חברות, חברים,תחביבים...ועוד....) אל תנסי לפתור את בעיות המבוגרים,הם יתמודדו טוב אתן גם בלעדייך. אל תצדיקי את אביך בשיחה עם אמך וגם לא להיפך. הרי זה רק מכעיס אותם יותר, ובסוף רק את סובלת.

קודם כל קבלי ../images/Emo24.gif

אל תנסי להגן עליהם .... כשאת מגנה את רבה עם ההורה השני... פשוט את צריכה להגיד טוב וללכת למקום אחר.... רועי

מאיה123

New member
תודה רבה- אני יודעת שאתם צודקים../images/Emo23.gif

עוד דבר- אני רציתי שתתיחסו גם לשאר הבעיות אבל לא חייבים, ואני לא כועסת שאתם אף- פעם לא נמצאים, זה יותר בדיחה.
, מאיה

העקשנית

New member
מאיה-לא נכנסתי לכאן מספר ימים אז../images/Emo68.gif

באמת ארוך מה שכתבת ואני אנסה להתייחס. ברור שאבא שלך עצבני עלייך בגלל שאת חיטטת לו בדברים שלו האישיים והפרטיים-מחשב ופלפון.....וזה דבר מכעיס ומרגיז כשלעצמו, ואת חייבת להפסיק עם זה.זה הרגל רע ולא בריא. זה קודם כל! בגלל שחיטטת גילית סוד-שהוא לא התכוון לספר לך עליו-ואם כן-אז בזמנו הוא, ומה שקרה-שאת חשפת את סודו בדרך לא דרך, בזמן שהוא לא התכונן....וזה יצר אצלו בעייה!!!! נסי לשים את עצמך במקומו-אולי תצליחי להבין אותו לרגע!זה דבר שגורם לכעס,ומאד ייתכן שבגלל זה הוא מאד עצבני עלייך כרגע. לגבי המריבות שלו עם אמך-האם אמך ידעה וניסתה לשתף איתו פעולה ? כי אם גם היא לא ידעה-והיו להם יחסים טובים למרות שנפרדו-אז זה יכול היה ליצור אצלה משבר אמון ביחסים שלה איתו-כי כל פעם שהוא נסע לחו"ל-הוא בעצם שיקר לה! התגובות שלו כלפייך מראות עליו שהוא רגיש, ולא עשוי מפלדה, ושגם דברים שאת עושה או אומרת לו פוגעים בו. אמנם הוא אבא-אבל גם לו יש רגשות!את אמנם בגיל ההתבגרות, ואולי יותר קשה לך, אבל התגובות שלך אולי יותר קיצוניות היום בגלל זה, ולפעמים גם להורים קשה להתמודד איתכם בני הטיפשעשרה....מבינה? אבל-אם הוא כל הזמן עצבני, וכל הזמן צועק עליך-סימן שמשהו לא בסדר איתו כרגע מבחינה עצבית או רגשית.ושהוא אולי במשבר. לדעתי-אם זה לא ייפסק, את צריכה לשקול לא להתראות איתו תקופה קצרה, לעשות פסק זמן, לתת לו להרגע, ולראות מה קורה איתו. אולי לשוחח איתו בטלפון ולא פנים מול פנים, ולשאול אותו-מה באמת מציק לו אצלך או בכלל. לא הבנתי למה הוא התעצבן כשרצית שאמך תתרגם את המכתב לילדה-בגלל שהוא לא רצה שאמך תראה מה שאת כותבת? לא מובן-את יכולה להסביר על מה הם רבו? לגבי היחסים שלו עם נשים אחרות-אני חושבת שזה ממש לא עניינך, שהוא לא אמור לשתף אותך בחויות האינטימיות שלו בכלל, ואת לא צריכה לשאול או לחטט לו לא בטלפון ולא בחייו האישיים. זה לא בריא, הוא לא בגילך-למרות שמתנהג ככה.את צריכה ללמוד לתת לו מרחב מחייה כדי שכשלך יהיה חבר, הוא לא יתערב לך ולא יפריע לך.זה יכול מאד לעצבן כשמתערבים למישהו בחייו האישיים.הוא לא חברה שלך. תזכרי את זה. לגבי הריבים של הורייך-אני באמת חושבת שאת לא הפסיכולוגית של הורייך ושזה לא בסדר שהם משתפים אותך במריבות שלהם, אלא אם זה יוצא במקרה שהם לא רוצים לדבר. את יכולה לאמר לשניהם בפעם הבאה שזה קורה שאת מבקשת להפסיק, שאת לא מעוניינת לשמוע, שזה לא עניינך ולא תפקידך ושזה פוגע בך, בתקווה שהם יהיו מספיק בוגרים להבין אותך ולא לכעוס! לפעמים ילדים צריכים לשים להורים גבולות,וזה לא דבר כלכך רע-להיפך!זה עדיף על מה שקורה לך כעת. עניתי-מקווה שעזרתי במשהו. תשמרי על עצמך, ואל תתני להם לקלקל לך. ותבטיחי לי-שלא תחטטי לאביך יותר-כי יום אחד..הוא יחטט לך-וזה לא יהיה נעים, ולא תהיה לך זכות לכעוס.

מאיה123

New member
תודה! לא הייתי כאן הרבה זמן אז...

1. כשהסתכלתי במחשב זה לא היה בכוונה. 2. הוא לא יודע שאני מסתכלת לו בפלאפון (למיטב ידיעתי) 3. ניסיתי לשאול אותו למה הוא צועק עלי כל הזמן והוא אומר שזה בגלל ההתנהגות שלי, שהיא בסדר גמור (תאמינו לי). 4.אני לא חושבת שלאמא שלי יש משבר (אבל בטח שלא מזה), כי הם גם ככהשונאים אחד את השני, ככה שמזה אני דואגת. 5. הם רבים על הרבה דברים מטומטמים, ולפעמים גם לא- אבל זה לא במיוחד קשור לסיפור הזה (זה היה תמיד). 6. את צודקת מאוד- אני מאוד מקווה שהוא לא יחטט לי בדברים. תודה רבה על עצותיך, אבל לפעמים אני לא יכולה למנוע לא לחטט לו בדברים, כי זה האמצעי היחיד שאני יכולה לדעת עליו דברים... כפי שהבנת הוא לא ממש מתחשב- הוא יכול פתאום להגיד לי שיש לו חברה ואחרי כן פתאום לגור איתה, אחרי שלא מזמן ידעתי עליה, אז זה מאוד מפריע- ככה אני לפחות יכולה להתכונן נפשית. אוהבת אותך חמודה
מאיה

למעלה