טוב, אני מתחילה כאילו מחדש....../images/Emo158.gif
אז קוראים לי מאיה, וכשהייתי בת 9 חודשים אבא שלי עזב את אמא שלי. אני די רגילה לחיים האלה של ההורים הגרושים, למרות שהם רבים הרבה (וזה מביא אותי לשאלה שאני אשאל אחר- כך). לפני בערך, נגיד- חודש/חודשיים ככה, פתחתי כמה תמונות שהיו לאבא שלי במחשב, ואז ראיתי שתי כותרות של תמונות: "אלנה", ו"אלנה 2". כשפתחתי אותם, הספקתי לראות ילדה קטנה, ועוד תמונה שאני לא זוכרת, אבל כשאבא שלי נכנס הוא התעצבן נורא ואמר לי לא לעשות כאלו דברים יותר. חשוב להדגיש שזה לא היה בכוונה, לא התכוונתי לחטט או משהו כזה... לאחר כמה זמן, הסתכלתי לו בפלאפון (בטעות- באמת
, ואז ביומן הזה, אתם יודעים, שיש בפלאפון
(שעכשיו נהיה, ואני באמת מצטערת להגיד לכם- מקור המידע הראשון שיש לי על אבא שלי- כי הוא כבר לא מספר כלום!!!), ראיתי את היומולדת שלי, ועוד כמה, ואז פתאום אלנה- 12
!!! לא הבנתי- וכמובן שכבר חשדתי, אבל לא הצלחתי אפילו להעלות על דעתי שזה נכון!!!!!!!!! אבל האפשרויות לא היו רבות (הוא פדופיל?), ולכן הלכתי וסיפרתי לאמא שלי את אשר ראיתי. היא מייד הרגיעה אותי, ואמרה שאולי יש לו כבר חברה חדשה, ושיש לה ילדה. חשבתי שזה לא הגיוני- כי למה שהוא ירשום את תאריך היומולדת של הילדה ולא את של האמא, אבל כל- כך העדפתי להאמין בזה- ששכנעתי את עצמי............ ובכן, לאחר כמה זמן הגיע היום שבו התברר לי שצדקתי כל הזמן הזה!
אבי סיפר לי שכאשר הוא נסע לגרמניה,זה היה כשהייתי תינוקת ואמא ואבא שלי נפרדו, הוא היה במסיבה, ואת ההמשך אתם בטח כבר יכולים לנחש......... טוב, אז בכל אופן- הוא טען שהוא לא ידע על הילדה עד לא מזמן, והתברר לי כשהוא נסע לחוץ- לארץ לצרכי ´עבודה´, האמת היא שאין לי מושג אם הוא בכלל עבד... טוב, אז ישר ביקשתי ממנו שיביא אותי הביתה, והתעקשתי עד שהוא הסכים, ושמה אמרתי לאמא שלי את הכל, ובכיתי כל הזמן...... משום שהוא בנאדם לא כ"כ מתחשב, כפי שאמרתי לכם, הוא ישר נסע (שבועיים אחרי כן) לבקר את הילדה. כשהוא חזר הוא נעשה כל- כך מצוברח עד שרבנו ממש מריבות א י ו מ ו ת
וכשאמרתי לו שלדעתי לא רק שהוא לא צריך לכעוס עלי, אלא בכלל להתייחס אלי הרבה יותר טוב מהרגיל, הוא בכלל לא הסכים איתי. פעם אחת הוא אפילו סירב לקחת אותי מהבית שלי לשישי- שבת, והוא אמר שאני כל הזמן מותחת קו על הדברים שהוא אומר לי ושאני דוחה כל מה שקשור אליו וזה כל- כך לא נכון! לכן הוא אמר ש´אפילו´ הוא מוכן לא להיות איתי, ו´להצטער´ על כך נורא, אבל הוא לא יכול יותר, ´נמאס´ לו ממני. בסופו של דבר אמא שלי דיברה איתו ואמרה לו לקחת אותי, ושזה ממש נורא מה שהוא עושה לי. עכשיו אני ממש לא מנסה להיכנס למריבות ולכן הרבה פעמים אנחנו פשוט לא מדברים. כמו שאמרתי לכם, החלטתי לא לספר לאמא שלי על המריבות האלה, כי לדעתי זה סתם מיותר, והסכמתם איתי. על כל דבר שאני אומרת, טוב אתם אפילו יכולים לצחוק, אבל הנה דוגמא: אמרתי לו למשל שאני רוצה לאכול, ואז הוא שאל מה, ואמרתי לו משהו טעים- הוא התחיל לצעוק עלי אם מאיפה שבאנו
לא אכלנו משהו טעים, וזה ממש נורא. אנשים שרואים אותי לא מבינים למה אני כ"כ מתעצבנת עליו, אבל לדעתי זה ממש נורא. לפני כמה זמן הוא הציע לי אם בא לי לכתוב לילדה מייל, ומכיוון שאמא שלי יודעת גרמנית הצעתי לה שהיא תכתוב את מה שאני רוצה לומר לה במקום שאני אכתוב באנגלית. הוא התעצבן נורא, ואמא שלי והוא רבו מאוד- אבל אני כבר לא יכולה לדבר על זה- כי זה כ"כ מעציב אותי כשהם רבים, וחשבתי שהם כבר רבים הרבה פחות
מאז הכל די נרגע חוץ מההתעצבנויות שלו, אבל כבר נהייתי די חכמה, וכשהוא מתחיל- אני לא מדברת איתו עד שהוא נרגע! עוד עניין- חשבתי כבר שיש לו חברה חדשה, בעזרת הפלאפון שלו- ידידי הטוב ביותר כרגע. אז לפני כמה ימים הוא אמר לי שיש לו ידידה, ושהם התנשקו
! נפלא, לא? אולי אתם לא מבינים כמה התעצבנתי בלב שלי אבל אני לפחות כן- הוא ממש לא מתחשב. לפחות שיגיד לי שיש לו חברה או משהו כזה! טוב, דבר אחרון, ואני ממש מצטערת על המכתב הארוך- אתם חושבים שזה נורמלי שכל פעם שהורי אבים ואז הם מספרים לי את זה אני מנסה כל הזמן להגן על אבא שלי כשאמא שלי מספרת לי ולהגן על אמא כשהאבא הוא המספר! הם נורא מתעצבנים מזה, אבל אני מרגישה שזוהי חובתי- מה לעשות????? אני נורא עצובה- הכל בא מהר מדי
מאיה, וסליחה על המכתב הארוך, הייתי חייבת להוציא את הרוב (כן, זה לא הכל!)