יש לי שאלה

יש לי שאלה ../images/Emo24.gif

שמתי לב שהאובססיה מתעוררת בעיקר כאשר אני נזכרת ברדיפות נשים שלו. אני עצמי חוויתי מספר רב של בגידות ובכל פעם ש"תפסתי" אותו - היה צועק עלי - "את חולת נפש שממציאה דברים ומאמינה להם" ואחרי כחצי שנה היה מתוודה שצדקתי. זה מסוג המחשבות, שכאשר הן צצות, אני נכנסת ממש לאובססיה ולכאב עמוק ובעיקר לעצב. אני חיה את הרגע כאילו זה קרה עכשיו ומאד מאד קשה לי עם זה. המחשבה גם גורמת לי לרצות להתקשר אליו ולהתעמת איתו למרות שעברו מליון שנה מאז שזה קרה. למישהו יש פתרון למצב?

E D G Y

New member
לדעתי, רק המנעות מלאה ממנו תעזור

וזה לוקח זמן אין פתרון פלא...

Betterfly

New member
רציתי לכתוב לך תגובה אתמול אבל לא

הספקתי. בעקרון, אני חושבת שזה באמת נובע מתסכול, שמגביר את עצמו ומכניס אותך למעגל שאת מאמינה שהדרך היחידה לצאת ממנו היא לכעוס על עצמך ולא עליו, ואם לא כועסים עליו אז הוא בסדר ואפשר להמשיך לאהוב. ככה אני רואה את זה לפחות. מה שלדעתי צריך לעשות זה להתנגד לכעסים. באמת, להבין שזה שהוא כל כך עלוב נפש שלא רק שהוא בוגד הוא גם מכחיש ואח"כ עוד מתוודה לא צריך לעלות לך בעצבים ובכוחות נפשיים. תנסי לנטרל את הכאב הזה שעולה כשהמחשבה הזו עולה- פשוט תגידי שזה לא שווה שום עצבים ואל תחשבי על התעמתות. תנסי להחדיר לעצמך את המחשבה הרציונאלית- הוא כל כך מגעיל אותי ואין לי דיבור איתו בנושא בכלל. די, באמת, אין מה לומר לבנאדם שעושה דברים כאלה.

ההמנעות מציפה המון רגשות בדיליי

כל אותם דברים שלא העזת לחוש כמו כעס וביקורת עליו כי כמו שבטרפליי ציינה למעלה, היית עסוקה בלגונן עליו ולהכיל אותו.. הדברים הללו והתחושות הללו צצים כעת , בהימנעות. למעשה זה השלב הכי קשה בהימנעות: השלב שבו הרגשות שלך נחשפים למלוא עומקם אבל כבר אין קשר. אין לך מועמד ללבן מולו את התחושות שלך. זאת אחת התוצאות של נהול קשר חד צדדי שבנוי על הדחקה והעלמה של הכאב . כשהכאב עולה, אין כבר קשר. בדומה, עד כמה שזה נשמע מוזר, להתמודדות עם אבל . אין הרבה מה לעשות - למעט לעבד עם עצמך (ואיתנו) את הרגשות הללו. לפעמים נדמה לך שאת חיה מעל להר געש והציפוי הדק של השפיות תכף עף וכולך תירקי לבה רותחת. כל כך מכירה את זה..... כרגיל, ההקלה באה לאט. אבל היא תבוא.

למעלה