יש לי שאלה

• פותח הנושא mekl
  • פורסם בתאריך

mekl

New member
יש לי שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

פינה חדשה(?) הפעם, מי לדעתכם הוא אומן יותר משפיע?
עברי לידר-
שיצא מהארון, וגרם לדור שלם של אנשים לא לפחד מהזהות המינית שלהם, המשמש דוגמה לכל כך הרבה נערים ונערות וגם עובד כשגריר במשרה מלאה של המדינה. ומצד שני,
אביב גפן-
שאין הרבה מה לספר עליו, האומן הראשון שלא פחד להביע את הדעות האישיות והפוליטיות,להתמרד, ולהגיד בדיוק מה שהוא חושב, וזה ללא ספק לגמרי על קצה המזלג. אז.. מה דעתכם

amitshilo

New member
זו שאלה מאוד קשה, לדעתי.

כי "מתמטית" - זה פשוט, אביב גפן. בהקשר האומנותי, הפוליטי והאמירתי. אבל השינוי שכל אחד מהם עשה הוא לא רק כללי, הוא גם פרטי, ממש בתוך אנשים. ואני מרגישה שהשינוי שעברי לידר מחולל אצל אנשים הוא מאוד משמעותי, לא רק בקשר לזהות המינית. אני חושבת שהשינוי שהמילים של אביב גפן עושות, הוא קצת פחות חזק, פחות משמעותי. בגלל זה מאוד קשה לי להחליט באופן כללי, ממבט כולל. אבל באופן אישי - עברי לידר.

הממ,

עברי לידר הוא הזמר האהוב עלי, אבל כשמשווים אותו לאביב גפן עם השאלה "מי יותר משפיע?"... עלי, באופן אישי, אביב גפן משפיע הרבה יותר. ואין לי כוח להרחיב ולפרט.

matanky

New member
שאלה באמת קשה,

שאפשר לחשוב עליה ימים ולילות ולא להגיע למסקנה סופית לגבי כולם, כי כל בן אדם וההתחברות האישית שלו. לדעתי אביב גפן השפיע על כל כך הרבה גורמים במדינה הזו, ובאמת שכל הכבוד לו - כי בכל זאת, כל אמן מביא איתו את הסיפור חיים שלו, והוא הביא מה שהיה לו ואני מעריך אותו על זה. אישית, עלי עברי לידר השפיע הרבה יותר מכל אמן אפשרי. בין אם זה בזהות המינית, ובין אם זה בפתיחת השערים שלי בפני המוזיקה. אף פעם לא אהבתי מוזיקה, לא יכולתי לשמוע מוזיקה ותמיד הייתי אנטי מוזיקה. עד שהגיע כפר המוזיקה בחיפה, שם ישבנו סתם כל החברים מאחורה ומתנגן לו ברקע 'ניסים' . מאותו רגע, משום מה פשוט קמתי והתחלתי לשמוע את המוזיקה ולהאזין לכל מילה ומילה שיוצאת לעברי מהפה. לא ידעתי מי זה, לא ידעתי שעברי לידר הוא אמן מאוד מצליח ולא ידעתי שהוא צעיר חחח חשבתי עברי לידר זה מישהו זקן בן 60 או משהו שעושה מוזיקה טובה. בקיצור ולעניין, אי אפשר להכריע מי יותר השפיע, כי כל אחד והאמן שהוא מתחבר אליו.
אבל לי עברי עשה שינוי ממש משמעותי בחיים, ואפשר להגיד שפתח דלת מסויימת שעזרה לי לצאת החוצה.

אמ...

אני חושבת ששניהם. (למרות שאני מעריכה יותר עברי
) שניהם באיזשהו מקום השפיעו על המוזיקה הישראלית וגם על הנוער הישראלי (וגם על גילאים יותר גדולים) עלי, עברי יותר משפיע. ולא בא לי ממש לפרט. אבל אני גם אוהבת את המוזיקה של אביב. אז, שניהם
כמו שכתבתי בהתחלה.

אין לי ממש תשובה, חשבתי על זה כבר כמה שעות../images/Emo3.gif

אביב גפן הוא הזמר הראשון בערך בישראל שאמר את הדיעה שלו חזק ובקול בלי לפחד איך הקהל שלו יגיב לזה. הוא "המציא" פה דור שלם שהלך אחרי דעותיו ושהאמין בו אמונה עיוורת. אביב גפן כתב, וכותב על כל מה שבאמת מפריע לו בחיים הפרטים שלו בפרט ובמדינה שלנו כולה.לפי דעתי ההשפעה העיקרית שלו היא על חופש הביטוי של האמנים בארץ, ההשפעה של עברי לידר היא שונה מצד אחד ומצד שני היא נוגעת בדיוק באותו מקום. גם עברי לידר לא פחד להגיד את האמת שלו, אומנם, היא שונה לגמרי מזאת של אביב גפן, אבל היציאה שלו מהארון גרמה להרבה מאוד אנשים להיות שלמים עם עצמם ולהאמין באמת שלהם ולא לפחד להגיד אותה.. אז תשובה למי יותר משפיע? אין לי.. אבל אני אוהבת את שניהם מאוד כי הם כנים עם הקהל שלהם, וזה בא לידי ביטוי בכתיבה בובקשר שלהם איתם.

מבחינתי אביב גפן../images/Emo23.gif

וזה פשוט מאוד, כי הוא נורא אמיץ, נורא רגיש, נורא קל להזדהות איתי. עלי הוא השפיע הון, לא רק בשירים שלו אלא בגישה הכללית..
אני ממש עייפה אז אני לא ארחיב, אבל אביב גפן הוא הזמר האהוב עלי, ואין מה להסביר עוד...

O f r i s h

New member
אחת השאלות הקשות ביקום@!%../images/Emo178.gif../images/Emo178.gif

באמתX: וזה לא פעם ראשונה שאני מנסה לחשוב על תשובה לשאלה הזאת, כי תמיד מכשילים אותי עם זה. פיתחתי לי כבר איזשהי תשובה, שאני אכתוב גם כאן. עברי לידר ואביב גפן, אם כמה שהם כביכול "דומים" או ככה לפחות מגדירים אותם, הם שונים מ-אוד, לפחות לדעתי, גם בכתיבה, גם בהגשה וגם בהשפעה. כל אחד מהם השפיע על משהו שונה בארץ, ואני לא חושבת שאפשר להשוות את זה. כמו שלא נשווה בין שר האוצר לשר הביטחון, שכביכול, הם בעצם דומים, שניהם שרים, ההשפעה שלהם גדולה אבל שונה אחת מהשניה. שר הביטחון משפיע על הביטחון במדינה ושר האוצר משפיע על האוצר במדינה, אפשר להשוות את זה? אני באמת חושבת שכל אחד מהם הוא פשוט אומן מדהים. באמת. אני אוהבת את שניהם מאוד ושניהם השפיעו עלי אישית כ"כ הרבה, אבל אני לא רואה פה מקום בכלל להשוואה. כל אחד מהם נוגע במקום אחר, באיזה עצב או רגש אחר ואי אפשר להחליט, לדעתי מי מבינהם יותר משפיע. פףף.. המילים הסתבכו לי קצתX: סלחו לי

אפדינטס

New member
פשוט

כמו שכתבו כבר אין מה להשוות בין שניהם, את שניהם אני נורא אוהב ושניהם השפיעו כל אחד בדרכו..

אני חושבת ש..

כל אחד השפיע בתחומו.. וכמו שזה סומן באייקונים עברי
אביב
הכיוונים היו שונים.. וכל אחד שינה בתחומו!

sUProduction

New member
עברי לידר או אביב גפן?!

מזה ההשוואה הזו עברי לא מגיע לשליש ממה שאביב עשה ושווה אביב שולט

למעלה