יש לי שאלה

• פותח הנושא mekl
  • פורסם בתאריך

mekl

New member
יש לי שאלה../images/Emo35.gif

הפעם- האם לדעתכם אפשר/צריך להתייחס למוזיקה של אומן אחרת, בגלל הצורה שבה הוא מתנהג?מה אתם חושבים על הדרך בה התנהגו לאריאל זילבר, לדוג'? האם לדעתכם החרם היה מוצדק?כמנהלי תחנת רדיו, הייתם משמיעים אותו? דוג' נוספות- שרון הולצמן, שמוליק קראוס.

amitshilo

New member
יש לי תשובה../images/Emo3.gif

אני אתחיל מהסוף - בתור שדרנית רדיו - הייתי משמיעה כל זמר שמתאים לי לתוכנית, או שאני רוצה לפרסם את המוזיקה שלו או שהקהל אוהב אותו. מוזיקה זו מוזיקה, לדעתי יש הבדל בין להשמיע שירים של אריאל זילבר (שהוא אמן שאני מאוד מעריכה, יחד עם הסליחה שיש לי מאמירותיו) לבין להשמיע אותו נואם על המצב בשטחים או וואט אבר. לדעתי חרם כזה צריך להעשות בחוכמה. זו בעיה להחרים מוזיקה של בן אדם בגלל הדעות שלו, יש בזה משהו בעייתי. אני עדיין קצת מפוצלת פה. כי זה משונה להתייחס לאמן בצורה רגילה לחלוטין גם כשהצורה בה הוא מתנהג מעוררת חלחלה מוסרית או התנגדות. אבל מצד שני, זו מוזיקה, והמוזיקה שלהם היא עדיין טובה (תלוי בטעם, כן? אבל כלליות), ובסך הכל, אם נקבל רק אמנים עדינים שלא מעוררים מהומות, אולי משהו במוזיקה הישראלית ייחלש מבחינת חופש הביטוי.

זה לא עניין של אמנים עדינים שלא מעוררים

מהומות, וזה גם לא קשור לחופש הביטוי. מותר להגיד הכל, צריך לדעת איך, מתי ולמי.

amitshilo

New member
../images/Emo45.gifמסכימה בהחלט.

חשבתי יותר בכלליות, להראות כל מיני גוונים של אנשים ומוסיקאים. אבל פה את צודקת.

עוד דוגמא- ג'קו

אבל אותו משמיעים.... אני חושבת שמוזיקה לא קשורה להשפעות פוליטיות או לכל מיני שטויות שעושה אותו אמן מוזיקה זאת מוזיקה [אלא אם כן אותו אמן מכניס את השטויות שלו לתוכן השירים שלו] אם אני אוהבת שיר.. לא משנה לי מי שר.. למרות שבדר"כ אחרי פרשות לא נעימות.. אנשים לא כ"כ אוהבים את אותו אמן.. מכחשים שעד שלפני שבוע שמעו.. זה משתנה קצת..

אריאל זילבר../images/Emo5.gif

יש גבולות אדומים מחבנתי שלא חוצים
אריאל זילבר עבר את הגבול הזה כאשר הביע את התמיכה שלו ברוצח יגאל עמיר. בן אדם שמצדיק רצח, מכל סוג שהוא, לא צריך להישמע ברדיו בשום אופן!
ולכן, אני בבית שלי לא אשמע זמר כמוהו, ואני מצפה מתחנות הרדיו בישראל לעשות בשכל ולא לתת לאיש הזה שום כבוד ולא להשמיע אותו.

טוב, אז ככה,

כמו שהכחלחלה והמהממת ההיא אמרה מעלי, יש קווים אדומים מסויימים, שאין מצב שחוצים אותם. אם מבחינתי, מה שהאמן הזה או אחר אמר לא מתאים לי וחצה את הקווים האדומים הפרטיים שלי, אני מתכוונת להחרים אותו. אם מדינה שלמה תעשה את זה או לא, זה כבר עניין אחר. בקשר לאריאל זילבר, אם מדינה שלמה הייתה מתעלמת מהדיבורים המלוכלכים שלו, הייתי מתביישת. אם לא היו עושים את ה"חרם" הזה, זה היה מזעזע מבחינתי. החרם הספציפי הזה היה מוצדק לחלוטין. הוא מוכשר מאוד ואין לי בעיה להודות בזה, אבל יש דברים שלא אומרים. אם הייתי מנהלת תחנת רדיו... שוב, אם יש משהו שממש מפריע לי - אני לא אשדר אותו. כמובן שכשזה נוגע למנהלי תחנות רדיו עדיין צריך להתחשב איכשהו במה שהציבור אוהב/חושב, אם רוב המאזינים שלי עושים עליו חרם - אני אחשוב על זה, ואולי לא אשדר אותו. כנ"ל לגבי הצד השני.

A t z a

New member
מסכימה../images/Emo45.gifוגם..../images/Emo80.gif

אין מה לעשות,ברגע שאתה מבין איזה בנאדם מסתתר מאחורי השירים,והוא מאוד לא מוצא חן בעיניך,טבעי שגם יירד לך מהשירים שלו. זה בדיוק מה שקרה לי עם שרון הולצמן. הוא מוזיקאי מוכשר בטירוף לדעתי,אבל כל הפרובוקציות המיותרות וההתנהגות הכלכך אגואיסטית שלו (להודיע על המוות שלו פגע בהמון אנשים) גרמו לי להפסיק לשמוע את המוזיקה שלו. אז כן, התהגות של בנאדם, אם מדובר בדעה פוליטית או אם מדובר ביחס המזלזל שלו לסובבים אותו, בהחלט יכולה לגרום לי להחרים אותו.

למעלה