יש לי שאלה

lorenosh

New member
יש לי שאלה ../images/Emo35.gif

אני ילדה בת 13 , אמי איננה מרוצה מציוני בבית הספר וטוענת כי ראשי איננו במקום והוא כל הזמן עסוק בדברים אחרים כמו : בנים וכו' הכל רק לא לימודים . יש לי חבר כבר חודש וחצי והיא טוענת כי אני חושבת כל היום עליו ועליו והיא לא מרשה לי לראות אותו יותר והיא אמרה שאם אני לא אתמקד בלימודים אז היא תנתק לי את האינטרנט את הטלפון פלאפון טלוויזה וכו'
מה עלי לעשות לפי דעתכם
נא לפרט מדוע אתם חושבים כך
ואיך אוכל להגיד לחבר שלי שאימי אינה רוצה שאראה אותו יותר

lorenosh

New member
ועוד שאלה ../images/Emo70.gif

האם יש דרך להמנע מלהפרד מהחבר שלי
כי אני באמת אוהבת אותו

danny girl

New member
שלום לך יקירתי

אני רואה נגד עיניי שתי אופציות הראשונה- להתעלם מאמא ולעצבן אותה מה שממש לא מומלץ שניה- להראות לאמא שהיא פשוט טועה! בהתחלה קצת תפחיתי את הפגישות עם החבר (תשתדלו להפגש יותר ככה כל פעם שעה או שעתיים אחרי הלימודים ככה שזה פחות מורגש מצד אמא) ובערבים לצאת טיפה פחות.. ובאותו הזמן (!!!) תשקיעי בלימודים! ככה תרוויחי את עניין הלימודים ( שרק הופכים לקשים יותר כל פעם ולכן צריך להתחיל להתאמץ עכשיו!) ככה תרוויחי גם יותר יציאות עם החבר, תרוויחי אמא שהיא יותר חברה ממטיפה וכמובן אמא גאה =) זה מספיק, לא? בהצלחה, אני יודעת שאני מסוגלת!

kineret5

New member
יש לי תשובה שאולי תעזור. ../images/Emo13.gif

לפי דעתי עלייך לדבר עם אמך, תקשורת יכולה לעזור פה מאוד,[ בעצם תקשורת בין שני הצדדים תמיד עוזרת]. תראי אפשרי לשלב בין הדברים, ולהפריד בנהם, זאת אומרת: ללמוד, וגם להיות עם החבר, אך להפריד בין בזמן לימודים ולהתחיל להתרכז בשיעור, ואם יש צורך להשקיע גם בבית, כך גם אמך תיהיה מרוצה, ואת תיהיה מרוצה, גם כדי שלא יהיו לך בעיות אלו, וגם בכלל בכללי זה יעזור לך בהמשך הדרך, לימודים הם המפתח שלך לחיים, את יכולה להבין את אמך היא בסה"כ רוצה שיהיה לך טוב בעתיד. אל תתני שזה יגיע לדרכים כאלו, זה לא ממש נעים וגם לא כייף לעשות דברים כי מכריחים אותנו, תעשי זאת בשביל עצמך. עוד דבר, אל תתני לאמך להפריד בניכם, ויש צורך לשתף את החבר בכך, אך לא להגזים ולהגיע לפרדה בגלל סיבה זו. בהצלחה [עם האמא ועם הלימודים]

למעלה