יש לי שאלה

מיץ פזי

New member
יש לי שאלה

למי שמכיר את השיר "כולם צדקו אני טעיתי", זה שיר שגיליתי בסולסיק, היא שרה אותו בכמה הופעות מלפני שנתיים בערך. קודם כל זה שיר ממש טוב. ממש.. אני די התאהבתי :) השאלה היא, אני מנסה למצוא את המילים, והבנתי את הכל חוץ משורה אחת, אז מי שמכיר ויש לו אולי יוכל לעזור לי. האמת שזה מצחיק כששומעים אותה פעם ראשונה זה נשמע כאילו היא אומרת שם רונה קינן.. אבל כנראה שלא, אז: זה בבית השלישי- הכל חמק לי מבין הידיים מצאתי אותך פעם אחת ואיבדתי אותך פעמיים איך הכל חמק לי מבין הידיים ואת השורה שאח"כ אני לא מצליחה לפענח, זה משהו כמו "אני לומדת בעומק עיניי/עינייך תורת/תמורת הכרה של אובדן" משהו כזה.. אז מי שיודע ויכול, עזרו נא לי!

misheani

New member
שורה קשה

כמו שכותבים בפרשנות לתנ"ך. במקרה של רונה, זאת שורה קשה לפענוח מההקלטות (יש הקלטה טובה מהופעה אקוסטית והקלטה פחות טובה מהופעה עם הלהקה, כך שכבר יש לנו שתי גרסאות). אני שומעת את זה בשתי דרכים : הראשונה, והסבירה יותר: אני לומדת מעומק עיניים/תורת הכרה של אובדן השניה, הראשונה ששמעתי, והמשעשעת יותר (ואם את שואלת אותי, גם מתאימה מאוד): אני לומדת מרונה קינן/תורת הכרה של אובדן. אבל גם "בעומק עיני" "מעומק עינייך" "מאום, מי קנה אי?" וכל פרשנות אחרת הולכים טוב.

misheani

New member
אה, לא שמתי לב

שגם את שמעת את ה"רונה קינן"... :) צ'מעי, יש הרבה אמנים שכתבו את השם שלהם בשיר. שלומי ש-ב-ן, בשירו המפורסם 90210 'Visions Of Dylan, Kelly & Yaela': "דילן מקיין, ג'יימס דין, ג'סי ג'יימס, ג'וני דפ, שלומי ש-ב-אאאאא-ן". ולהבדיל, ליאונרד כהן, בגרסה המקורית לשיר שרונה עשתה לו קאבר (כשבקאבר משום מה היא משמיטה את השורה האחרונה, שאומרת "Sincerely, L. Cohen". איך הבאתי לכם שתי דוגמאות שקשורות לרונה, איזה עולם צר יש לי, הא?

מיץ פזי

New member
בהחלט קשה לפענוח

מההקלטות, שמעתי את שתי ההקלטות, באחת בכלל לא הבנתי חוץ מ"משהו משהו רונה קינן משהו משהו.." :) בשניה הבנתי בערך... אני גם תומכת בהצעה הראשונה שלך, אבל אני חושבת שזה: אני לומדת בעומק עיניים/תורת הכרה של אובדן. נראה לי שגם את זה אני אשאל אותה מחר
חחח ממש שעשעת אותי אם "מאום, מי קנה אי?"...

SheIIy

New member
גם אני חשבתי בפעם הראשונה ששמעתי,

שהיא שרה 'אני לומדת מרונה קינן תורה הכרה של אובדן'. אבל כמו שאני מבינה, זה - 'אני לומדת בעומק עיניי תורת הכרה של אובדן'.

0mroosh

New member
../images/Emo6.gif

אני הייתי בטוח שהיא אומרת: "אני לומדת, אני רונה קינן, תורת הכרה של אובדן". מסכנה, היא תורה. שיר מקסים, כוסעמק. שתוציא אלבום שירים עזובים.

DeepThoughts

New member
שירים עזובים

כל כך מהר, ice, ספירת הבקבוק, עכשיו כשהלכת, madman's wife, הפרש המהורהר, אותו פזמון, כולם צדקו אני טעיתי, tips; paper cut, מה עוד?

מיץ פזי

New member
אוף יש כל כך הרבה!

למה היא שמה רק 9 שירים באלבום השני?? יש מקום לעוד... וכולם כל כך יפים, פשוט מקסימים אני שומעת רק אותם עכשיו.. נראה לי אני עומדת לתחקר אותה לגבי זה בהופעה מחר.. :)

TziMHoNoa

New member
The dead and the junkie

שיר שאני חייבת לשמוע פעם באנגלית... אלו המילים שהורדתי בסולסיק, ונראות דיי נכונות כולם צדקו אני טעיתי כולם הלכו אני נשארתי הרי איש לא יחלוק איתי לב כשהוא ממילא שבור לעצב הזה אין תחתית אני נשבעת לך כל ההתחלות מתוקות מדבש אבל איך זה נגמר בסוף כולם יודעים ורציתי לצרוח שתשמעי כמה מר לי כי הדבש הזה הוא רעל וגם את זה כולם יודעים רק הפעם רק בלי פחד רק בלי פחד רק הפעם תן לי לעבור את זה לבד ללקק את הפצעים בפינה ולחזור לאט לאט לאדמה. הכל חמק לי מבין הידיים מצאתי אותך פעם אחת ואיבדתי אותך פעמיים איך הכל חמק לי מבין הידיים אני לומדת בעומק עיניים תורת הכרה של אבדן. רק הפעם רק בלי פחד רק בלי פחד רק הפעם תן לי לעבור את זה לבד ללקק את הפצעים בפינה ולחזור לאט לאט לאדמה. כולם צדקו אני טעיתי כולם הלכו אני נשארתי הרי איש לא יחלוק איתי לב כשהוא ממילא שבור לעצב הזה אין תחתית אני נשבעת לך.

DeepThoughts

New member
עונה לעצמי

הבור ו empty the dead and the junkie ו earthquake זה לקטגוריה אחרת של שירים שעברו עיברות קסיוס וההכרה שלי נמוגה זה לקטגוריה אחרת של שירי משוררים ומה עם פתחי י את הדלת והאהבות הראשונות- לקטגוריית שירי אבא כולם צדקו אני טעיתי- נראה לי שעדיף לקרוא לו -רק הפעם ואני גם שמעתי רונה קינן בפעם הראשונה ששמעתי אותו זה כמו "אני אדוני מדבר אליך" זה "אני רונה קינן.. ואלו דבריי"

0mroosh

New member
אפשר לסלוח לה על Tips

היות ויש הקלטה טובה שלו. אבל "ספירת הבקבוק"!
התעוררתי וזה לא חיכה לי.

DeepThoughts

New member
יש שירים שבצדק לא הוקלטו, אבל את ice

אני מאוד אוהבת strange things indeed

0mroosh

New member
../images/Emo7.gif וכמה ביקשנו אותו,

צריחות שצרחתי, וכלום. נעלם מתחת לפני השטח. אני חושב שהיא לא עשתה אותו מאז אותה הופעה נדחת לפני מלא זמן באינדיקה. והוא מוצלחי-על. הלכתי לשקשק קובית קרח.

SheIIy

New member
היא עשתה אותו בבנימינה

במיילסטון
. הייתי צריכה להעריך את הרגע כראוי. זה היה ב-24.2 אני חושבת..

0mroosh

New member
היית חייבת. לגזור ולשמור. ולנצור. וגם לחלום,

לרקום, לפרום.

SheIIy

New member
אלוהים, אני סתומה.

עכשיו נזכרתי שצילמתי אותו
והוא באיכות טובה, ועל הצד הנכון. אנסה להעלות ליוטיוב.

SheIIy

New member
אני לא בטוחה שאפשר..

כבר צרבתי את הקובץ, וגיליתי שכנראה אין דרך להעתיק אותו למחשב
מבטיחה לעשות מאמצים.

למעלה