יש לי שאלה

jojo04

New member
יש לי שאלה

מה אני אמורה לענות על השאלה הזו: מה הן 3 התכונה הטובה שמאפיינות אותך ו-3 הלא טובות המאפיינות אותך יש תשובה פלא לשאלה זו?

ניטרוי

New member
אין תשובת פלא .

יש בחירה שלך מתוך התכונות ה"טובות" וה"לא טובות". קחי בחשבון שהמאבחנים אינם מסתמכים בחוות דעתם עליך רק על התשובות האלו. מאבחן טוב יוכל להבחין אם יש אי התאמה בין התכונות עליהן את מצהירה לבין נתונים אחרים שיש להם עליך. הוא גם ידע להבחין אם נתת תשובות על פי ציפיות התפקיד ורצייה. אגב מה את חושבת התכונות הטובות והלא טובות שלך?

jojo04

New member
אז ככה...

הטובות: נאמנה, אסרטיבית ודייקנית. הרעות: ביישנית, עקשנית ונתקעתי כרגיל. אני לא מסוגלת לעבור ראיון עבודה. פשוט לא. כולי מזיעה, חסרת ביטחון באותו רגע, נבלעות לי המילים כאילו אני איזו טיפשה. לא יודעת למכור את עצמי.

ראיון עבודה

הי, ראיון עבודה הוא אכן מצב מלחיץ עבור הרבה מאד אנשים. רובנו חשים שבאים לשפוט אותנו כבני אדם, האם אנו בסדר או לא בסדר, האם אנחנו שווים כשלמעשה, מטרת ריאיון היא לבחון האם האדם מתאים לתפקיד הספציפי .אי קבלתו של אדם לתפקיד לא אומרת דבר על איכותו ועל יכולתו להצליח בריאיון עבודה אחר ולהתקבל לעבודה. הרבה אנשים טובים ואיכותיים נפסלים לתפקיד מסויים בגלל אי התאמה לתפקיד, כפי שרואה אותו הארגון, ולרוח הארגון. אני מבינה מדברייך שאת מרגישה מאוימת כשאת בראיון עבודה, את מרגישה במבחן ומתקשה להביא את עצמך בצורה מיטבית. מה את אומרת לעצמך כשאת לפני ראיון עבודה? האם תוכלי לשים לב, מה את אומרת לעצמך תוך כדי ראיון? אכן התכונות הטובות שלך מרשימות. איך הן יכולות לעזור לך לעשות את התפקיד שאת רוצה? לגבי התכונות השליליות יותר: את אומרת שאת עקשנית- איך זה בא לידי ביטוי? האם יש מקומות שזה מקדם אותך ויכול לעזור לך לבצע את תפקידך בצורה טובה יותר? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

הזוייה

New member
בשאלה הזו אין בה שום

דבר מיוחד חוץ מלראות איך את מעריכה את עצמך ואם היכולות שלך יהיו רלוונטיות לעיסוק. אני לא אוהבת לשאול את השאלה הזו, אני מגלה אותה תוך כדי הראיון האישי. כי תכונות הן דבר מאד אישי, יש אנשים שיראו במילה פרפקציוניזם כשלילית, ולעומת זאת המעסיק יראה בזה דבר מאד חיובי.אין בתכונות נכון או לא נכון, זאת הרי האמת שלך בלבד. תחשבי מהם הדברים שאת מצטיינת בהם יותר או חלשה בהם- יצירתית, פדאנטית, קונקרטית, בעלת יכולת חשיבה גבוהה, עצלנית, מורחת זמן, וכו'.. תובילי את התכונות החזקות שבך כתכונות שמתאימות למשרה שאת מועמדת אליה. ותראי בתכונות החלשות שלך, לא כשליליות כאם משהו שתשמחי שיעצימו אותן או יעזרו לך להשתמש בהם בצורה חיובית. כגון- חוסר אסרטיביות, הססנות, פחד מקהל, לא מסודרת- אם הותרת רושם טוב, המנהל שלך ידע לקחת את התכונות הללו ולהפוך אותן לחזקות.

למעלה