יש לי שאלה

יש לי שאלה

טוב אני לא שחקן שחמט מי יודע מה אבל אני משחק לפעמים בשביל הכיף.. אז השאלה שלי מזה מט סנדלרים? ואיך מבצעים את זה?

aaa123

Member
מט סנדלרים הוא מט שרק שחקנים חלשים

יכולים לקבל. הרעיון הוא לתת מט במספר קטן של מסעים כתוצאה משגיאה טפשית של היריב שלא שם לב לדבר פשוט. מבצעים את זה פשוט על ידי פיתוח הרץ הלבן לערוגה ג4 והמלכה הלבנה לערוגה ו7. מסעים אפשרים להשיג את היעד הם 1.ה4 2.ר-ג4 3.מה-ח5 4.מה:ו7 מט. זה יכול להצליח רק מול מתחילים וכל שחקן ברמה בינונית ומעלה רואה את הרעיון של המט ופיתוח המלכה איננו רעיון טוב כי היריב יכול לגרש את המלכה ולהשיג עמדה טובה יותר.

erezsh

New member
אני לא מסכים

אמנם זהו מט שבדר"כ קורה למתחילים, אולם ראיתי כמה משחקים מקצועיים בהם נעשה מט סנדלרים בכפייה.

aaa123

Member
אני לא ראיתי אף שחקן ברמה של

דרגה חמישית ומעלה שקיבל מט סנדלרים. בדרך כלל אלה שמנסים לתת מט סנדלרים הם שחקנים חלשים יותר או שחקנים שמשחקים מול שחקנים חלשים יותר. שחקן שהוא לא חלש ,ולא משחק נגד שחקן חלש לא ינסה לתת מט סנדלרים כי הוא יודע שהיריב יתגונן כמו שצריך וישיג יתרון עמדתי. אפשר להתווכח על ההגדרה מה זה שחקן חלש אבל לדעתי פרט לאנשים מפגרים בשכלם כל מי שרוצה מסוגל(ת) להשיג דרגה חמישית אם זה חשוב לה(לו). אני מאמין שאפילו שחקנים בדרגה ששית לא יקבלו בדרך כלל מט סנדלרים אבל יתכן שזה כבר תלוי במקום בו הם השיגו את הדרגה והרמה בה שחקנים מתחילים לשחק בתחרויות. אני זוכר שבתחרות הראשונה של בלתי מדורגים ששיחקתי (לפני יותר מ20 שנה)כשהייתי בן 10 הישגתי שלוש וחצי מ11 ורוב היריבים היו אנשים שהיו מבוגרים ממני בהרבה. אגב המנצח של אותה תחרות שהיום הוא אמן בינלאומי היה ילד בגילי (עופר ברוק) שלפני התחרות חשש להפסיד ליריבים המבוגרים והחליט לפתוח את המשחקים במסע ד4 בנימוק שהסטטיסטיקה מוכיחה שמסע זה מביא ליותר תוצאות תיקו. זה לא כל כך עזר לו להשיג מספיק תיקו כי הוא ניצח את אותה תחרות והשיג דרגה חמישית(אז הדרגה הכי נמוכה מעל בלתי מדורג היתה חמישית). הילד שסיים אחרון בתחרות בה שיחקתי הצליח להשיג דרגה בתחרות אחרת בה השתתפו בעיקר ילדים.

מט סנדלרים

שלום חבר´ה א. אם כבר מזכירים את זה למה הוסיפו את הדרגה השישית? ב. לדעתי אפילו שחקן ממש מתחיל לא אמור לקבל מט סנדלרים,אני זוכר שהיה אחד איתי בחוג שתמיד ככה התחיל משחקים וכמובן שהוא לא הגיע רחוק.... אגב ,יש לי דרגה שלישית אבל אני לא פעיל כבר כמה שנים.

aaa123

Member
תשובות

א)הוסיפו דרגה ששית כי רצו לעודד שחקנים לשחק על ידי זה שתהיה להם אפשרות לקבל עוד דרגה. הורידו גם את מד הכושר ההתחלתי מ1450 ל1350. דרגה ששית זה מד כושר 1400 אם אני זוכר נכון כאשר דרגה חמישית זה מד כושר 1520. ב)אני מסכים ששחקן לא אמור לקבל מט סנדלרים שוב ושוב אלא אם הוא אידיוט אבל יש ילדים שקיבלו מט סנדלרים לא במשחק הראשון שלהם. אבא אחד סיפר לי שהבן שלו הלך לחוג שחמט ולמד איזה שבוע והמדריך שם לא לימד את הילדים דבר על מט סנדלרים ולימד אותם שבפתיחה צריך לפתח את הפרשים והרצים. האבא החליט לנסות לתת לילד שלו מט סנדלרים ,והצליח כי המדריך לא לימד את הילדים לחשוב כמו שצריך ולהסתכל קודם מה היריב מאיים. המדריך לא רצה שהילדים ינסו את מה שזה שהיה איתך בחוג עשה אבל אני לא חושב שלא ללמד בכלל על מט סנדלרים זה רעיון טוב.

מט סנדלרים

אם באמת מלמדים לחשוב מה היריב מאיים ,הרי שאתה אמור לשים לב שיש איום מט על ו7.ואתה מביא ראיה מילד שמשחק שח שבוע (...). אגב מה המקור לשם "מט סנדלרים " אתה יודע? נ.ב. אתה מכיר אתר טוב למשחק שח און ליין ? אני לא ממש אוהב את yahoo כי זה המוני כזה וקשה לתפוס יריב. פעם שיחקתי בchessed וזה היה ממש נחמד אבל סגרו את זה תודה

Gezer

New member
KC

KC הם מעולים! www.kasparov.com/play או ICC www.chessclub.com

aaa123

Member
הבאתי ראיה מילד ששיחק רק שבוע כי

לפי זכרוני כתבת שאפילו שחקנים מתחילים לא אמורים לקבל מט סנדלרים. אין לי וויכוח ששחקנים ברמה בינונית ומעלה לא אמורים לקבל מט סנדלרים. לא הבעתי דעה על שחקנים מתחילים כי לא ברור לי מה ההגדרה של שחקנים מתחילים. השאלה היא איך אתה מגדיר שחקנים מתחילים. כאשר אני התחלתי לשחק בתחרויות גם שחקנים בלתי מדורגים לא היו ברמה שיש סיכוי לעשות להם מט סנדלרים אבל היכולת של שחקנים בלתי מדורגים יכולה להיות תלויה במקום שהם משחקים ,ויתכן שיש מקומות שילדים שרק למדו את החוקים לפני שבוע משחקים בתחרויות. לגבי השאלה השניה המקור לשם מט סנדלרים הוא ההנחה שסנדלרים הם טפשים.

Gezer

New member
אם

מלמדים משהו רק את חוקי המשחק יש לו סיכוי טוב לקבל מט סנדלרים אם מלמדים אותו על מט סנדלרים ו\או פתיחות אז יש לו סיכוי טוב שלא לקבל מט סנדלרים....

מט סנדלרים

צריך ללמד כללי פתיחה (להוציא פרשים ) ואז להראות שמי שמנסה לעשות מט סנדלרים בעצם לא משחק טוב ואם מגיבים נכון מצב השחור עדיף

למעלה