יש לי שאלה:

הודיה 6 1

New member
יש לי שאלה:

איזה תחליפים (כשרים, בכשרות הגיונית, לא של רבנות לא מוכרת), יש ללא מוצרים מהחי בכלל, כמו טיבעול, למשל? (בטיבעול בד"כ יש ביצים.) עד עכשיו (9 שנים בערך, מכיתה ג' אולי...) לא הייתי אוכלת בשר דגים ועופות. עכשיו אני מנסה להוריד לי מהתפריט ביצים וחלב, כולל ביצי חופש, וזה קשה, כי המזון שלי היה, ניראה לי, דיי מבוסס על חלבי... אז אם יש טיפים או משו... בכיף :)

הודיה 6 1

New member
אז החיות לא מספיק חשובות לך?

כגאילו, על רקע אידיאולוגי שלי-את לא מוכנת לעזור לחיות שאני רוצה להפסיק את השימוש בהן? בכיף.

d a p h n a

New member
../images/Emo32.gif בלי להכנס יותר מדי לעובי הקורה

את אולי לא מודעת לזה, אבל הביטוי "לא נשכח ולא נסלח" הוא ביטוי שקשור לשואה. הוא בא להביע את האמירה שהשואה היתה מעשה כל כך מזעזע, כל כך מחריד, כל כך בלתי נסבל, שלא רק שלא ניתן לשכוח אותו, אלא שגם לא ניתן לסלוח לעולם למי שביצע אותו. עם כל הכבוד לרגשות העזים שעוררה ההתנתקות, ובלי להכנס כרגע לדיון האם היא היתה מוצדקת או לא (פשוט בגלל שאני ואת רואות אותו בצורה הפוכה לחלוטין) - לא היה שום דבר בהתנתקות שמתקרב, ולו במעט, לזוועות של השואה. לכן השימוש שנעשה על ידי מתנגדי ההתנתקות בביטוי "לא נשכח ולא נסלח", כמו גם שימוש בביטויים אחרים שמאזכרים את השואה, הוא בעיני מחריד. אפשר להתווכח, אפשר לכאוב, אפשר לבכות, אפשר לכעוס, אפשר לעשות כל מיני דברים - אבל שואה לא היתה כאן. יתרה מזאת, השימוש בביטוי "לא נשכח ולא נסלח" מרמז למעשה שהממשלה וחברי הכנסת של מדינת ישראל, של חיילי ושוטרי מדינת ישראל, ושל החלק העצום מאזרחי מדינת ישראל, בהם אני, שתמכו בהתנתקות (לא נכנס לויכוח כרגע אם זה היה רוב או לא) - משולים לנאצים, ושהיחס אליהם ("לא נסלח") צריך להיות מקביל ליחס שנותנים לנאצים. ובעיני, זו זילות השואה. ולכן, לשאלתך, לא, אין בכוונתי לעזור לך גם לא "לטובת החיות", כל עוד החתימה שלך רומזת שאני נאצית.

אלי ו.

New member
גם לי זה הפריע אבל

ברגע שההקשר של האמירה נותק מהשואה קשה לבוא בטענות למי שמשתמש בביטוי לצרכים אחרים. הזכרת לי סיפור תלמודי: אמר רבי יהושע בן חנניה: מימי לא נצחני אדם חוץ מאשה תינוק ותינוקת... תינוקת מאי היא? - פעם אחת הייתי מהלך בדרך והיתה דרך עוברת בשדה והייתי מהלך בה. אמרה לי תינוקת אחת: 'רבי לא שדה היא זו?' אמרתי לה: 'לא דרך כבושה היא?' אמרה לי: 'ליסטים כמותך כבשוה' הסבר: ר' יהושע בן חנניה מספר שיום אחד הלך בשביל וילדה באה מולו וטענה נגדו שהוא עובר בשדה (וכך גוזל את רכוש בעל השדה) הוא טען כנגדה שהוא הולך בדרך כבושה והיא ענתה לו מיניה וביה שגזלנים כמוהו שעברו דרך השדה הפרטי כבשו ברגליהם את הדרך והוא בסה"כ מצטרף לשורה של גזלנים. מי שכבש את הדרך במקרה הזה זו מפלגת העבודה וטרטקובר שהשתמשו בביטוי שיוחד לשואה. כעת כשהדרך כבר כבושה, קשה לבוא בטענות למי שמשתמש בה.

moran f

New member
אולי אף פעם לא הבנתי את הסיפור?

כי אני תמיד חשבתי שכל הרעיון הוא שהתינוקת צדקה כשהיא באה אליו בטענות.

אלי ו.

New member
התינוקת צדקה

ר' יהושע באמת לא התנהג כראוי הוא עצמו מודה שהיא נצחה אותו בויכוח (ולנצח את ר' יהושע בויכוח זה לא ענין פשוט) עדיין, הוא אינו לסטים כמו אלה שפרצו את הדרך, ואי אפשר לדון אותו כמותם.

diday

Member
חבל שאת מכניסה פוליטיקה למקום שאינו זקוק לה.

את לא רוצה לענות לה, זכותך. את סולדת ממנה וממה שהיא מייצגת, עניין שלך. את מרגישה כורח להביע את הסלידה בפומבי, יש מקומות אחרים הולמים יותר.

עד כמה שידוע לי

בתזונה צמחונית, ובוודאי שטבעונית, אין בעיה של כשרות, הרי הכשרות היא רק בבשר, לא?

TheFinalCut

New member
טבע דלי: מעולים אבל קצת יקרים

המגוון הגדול ביותר של מוצרים מוכנים טבעוניים מגיע מחברת "טבע דלי". המוצרים שלהם מאוד איכותיים וטעימים לדעתי, וניתן לקרוא עליהם באתר החברה. לפי האתר, המוצרים כולם כשרים פרווה, עם תעודת הכשר. על המוצרים נכללים בורגרים, נקניקי סלמי, סייטן שניתן להכין ממנו סטייקים ממש טעימים וארוחות מוכנות כגון מעורב ירושלמי וגולאש. עד עכשיו לא היה משהו שהחברה הזו ייצרה ולא היה לי מאוד טעים (ולמען האמת, אפילו יותר טוב מרוב המוצרים הצמחוניים שיצא לי לטעום). ניתן למצוא את מוצרי החברה בחנויות טבע ובחלק מהרשתות הגדולות (למשל, "חצי חינם" בראשל"צ).

אלי ו.

New member
יש גם את מוצרי זוגלובק

למעשה כמעט כל מוצר שתמצאי בארץ ברשתות הגדולות יהיה עם כשרות סבירה של הרבנות.

למעלה