יש לי שאלה

kokomilk

New member
יש לי שאלה

אולי יש פה מישהו שיכול להגיד לי את דעתו על התפקיד הזה...מניסיון ולא סתם....כי על כל תפקיד בצבא שדיברתי עם מישהו הוא אמר לי זה חרא חרא לא על התפקיד הספציפי הזה על כל תפקיד למרות שהוא לא שירת בתפקיד הזה....בקיצור מי שיש לו ניסיון שיתן את חוות דעתו על התפקיד הבא תודה... חיילת במערך הטכני בחיל האוויר והחלל מהות התפקיד המערך הטכני בחיל האוויר והחלל הוא בעל השפעה ישירה לתפקודו של החיל, בשל אופיו הטכנולוגי המתקדם. שירות באחד המקצועות הטכנולוגיים בחיל האוויר והחלל כולל מגוון אפשרויות העסקה בתחומי האלקטרוניקה, החשמל או המכונאות ביחידות חיל האוויר והחלל השונות. עבודת החיילות כוללת טיפול במגוון כלים צבאיים ברמות העמקה שונות - החל מהרמה של הטיפול הבסיסי (החלפת חלק גדול מהכלי) ועד תיקונים מעמיקים במעבדות. העבודה במערך כוללת מגוון פעילויות, כגון: מגע ישיר וטיפול במגוון רחב של כלים צבאיים, בכללם כלי הטיס השונים, כדוגמת מטוסים, מסוקים, מטוסי הובלה, מטוסי קרב ועוד. בנוסף, החיילת אחראית למערכות מכשור ובקרה במטוסים ובמסוקים. משך הכשרה בהתאם לתפקיד אליו תשובצי. סוג הכשרה עם שיבוצך לתפקיד תעברי הכשרה מקצועית אשר תכשיר אותך למקצוע ספציפי בו תעסקי ותתמקצעי במהלך שירותך הצבאי. שיבוץ וקידום אפשרות לקבע בתפקיד, יציאה לקורס קצינות למתאימות.

stasus1

New member
תשובה

בתור אחד שהיה במערך הטכני בחיל האוויר אני יכול להגיד לך שקשה להגיד לך איך זה כי יש כל כך הרבה תפקידים שונים כולם יגידו לך שזה חרא וזה קשה וזה נכון זה קשה וההכשרה היא בטכני ואחר כך בשירות עצמו סוגרים די הרבה...בנות למשל עושות שבת לשלוש אז מבחינת העבודה זה אולי לא קל אבל עדיין הרבה נהנים מהשירות כי מכירים הרבה אנשים טובים ועוברים איתם את כל הזמן ביחד וגם השבתות לא סובלים כי זה בסיס של חיל אויר עם כל התוספות כמו בריכה וחדר כושר בכל מקרה אני די נהנתי למרות בהתחלה גם היה לי קשה ורציתי לצאת בסוף פגשתי אנשים טובים שעשו לי את השירות

kokomilk

New member
תודה רבה לךך...

את יכולה לספר לי על היציאות??...פחות או יותר... יש לי עוד כמה שאלות... את היתגייסת בכלל צהלי נכון??. קיבלו אותך בקלות לתפקיד??כלומר ביקשת וישר שלחו אותך או שעשו בעיות?? אני כבר החלטתי שאני הולכת לתפקיד את יכולה לתת לי טיפים?...איזה סוג טירונות עושים??קראתי שעושים 00 זה לא נשמע לי הגיוני??.אני יודה לך מאד אם תעני ותודה שענית מלחתכילה...

stasus1

New member
תשובה שנייה

קודם כל אני בן....ובקשר ליציאות אמרתי לך שזה משתנה מתפקיד לתפקיד ומבסיס לבסיס אצלנו בגף היציאות היו בהתחלה חצאים לבנים שזה שבת כן שבת לא ובנות עשו שלישים כלומר 2 שבתות בבית שבת בבסיס, כמובן שעם הפזם היציאות משתפרות אני התגייסתי בכלל צהלי אבל ישר בבקום הפנו אותי לחיל האויר אחרי שסיימתי טירונות 02 הפנו אותי לבסיס הטכני בחיפה שם אחרי שבוע מיונים נותנים אפשרות לבחור 3 אפשרויות לקורס ובדרך כלל מקבלים אחד מהקורסים שמבקשים, אני קיבלתי את אחד מ-3 האפשרויות שלי אחרי זה מציבים כל אחד לקורס אחר ואחרי הקורס שאורכו משתנה בין חודש ל-3 חודש בדרך כלל מקבלים הצבה באחד מהבסיסים של ח"א אני לא יודע איך זה בדיוק אצל בנות אבל יכול להיות שעושים טירונות 00 זה לא ממש משנה לתפקיד אם זה 01 או 00 זה תלוי גם אם את עושה קד"צ או לא

stasus1

New member
בבקשה ובהצלחה

מבין הבסיסים אני ממליץ על פלמחים

למעלה