יש לי שאלה ^^

chen349

New member
יש לי שאלה ^^

אני שומרת שבת.. אבל ראש השנה זה כמו יום שבת לא? עכשיו לא שמרתי ראש השנה... מי ששומר שבת חייב לשמור את ראש השנה ? [את שאר החגים את חוגגת כמו שצריך] השנה זאת הפעם הראשונה ששמעתי על זה שראש השנה זה כמו יום שבת.... מותר בראש השנה להיות במחשב ולכתוב? XDDD

tkhri

New member
לא, וזאת הסיבה שאני הוא זה שעונה לך

ולא אנשים דתיים . להבא, אם יש ספק, אני ממליץ לנסות לשאול לפני המועד הנשאל (חג,שבת וכו') .

tkhri

New member
אני אנסה שוב

נניח שאני רוצה לשמור שבת , ושמעתי שאסור לכתוב בשבת באינטרנט (חשמל וכו') , אז נראה לי שהייתי שואל אם מותר או אסור לפני כניסת שבת ולא בזמן השבת . שאלת לגבי ראש השנה, השאלה מתי שמעת על כך שראש השנה זה כמו שבת . האם לפני שבוע או כבר שהיינו בתוך החג? והסיבה שאני עונה לך (באני הכוונה לחילוני), היא שסביר להניח שכל הדתיים לא כותבים בחג בפורום במחשב .

שטויות

צמים ביום כיפור..ומכפרים
לא..ברצינות אני מוצאת שיש חוסר טעם בעשיית נמצוות ללא הבנת המהות שבהן.. עצתי לך..לקרוא ללמוד לשאול..ואז לעשות שנה טובה ומתוקה

אופירA

New member
מנהל
מה בעצם את שואלת?

אם את שואלת, האם עפ"י חוקי הדת היהודית ראש השנה הוא יום שבתון - התשובה היא (עפ"י חוקי הדת היהודית): אכן, כן. ראש השנה וכל החגים מן התורה הם ימי שבתון כמו השבת, בהבדל אחד ויחידי - שבשבת אסור לנגוע באש דלוקה ואסור לבשל, וביום חג (שנקרא "יום טוב") מותר להעביר אש ממקום למקום ולהדליק באש המועברת נר וגז, ומותר לבשל אוכל באש. וכן, מותר לטלטל בחג (לסחוב דברים שנחוצים לחג ברשות הרבים, מה שאסור בשבת). הימים הטובים - כלומר החגים - מן התורה הם: ראש השנה, יום הכיפורים (שכמובן, הלכותיו שונות משאר החגים!), סוכות, שמיני עצרת (= "שמחת תורה"), פסח ושבועות. שאר החגים היהודיים אינם מהתורה ואינם ימי שבתון. בפורום הזה נכתבות הרבה דעות מעניינות. לא כולן קשורות לדת היהודית, כך שאם את רוצה לדעת לאשורם את חוקי הדת היהודית, עלייך לשאול במקום שיש בו רק הסברים שכפופים לדת היהודית. היות שבפעם הראשונה שמעת על שהחגים הם ימי שבתון כמו שבת, מכאן והלאה את יודעת, ועד היום לא ידעת. אם רצונך לתקן את מה שעשית כאשר לא ידעת - כל מה שאת צריכה לעשות זה להחליט שמכאן והלאה, כשאת יודעת, תשמרי על השבתון בימי החגים כמו על יום השבת, ותתברכי על רצונך זה. בהצלחה רבה!

שימי../images/Emo23.gif

ואני מתיחסת בעיקר לזה: "בפורום הזה נכתבות הרבה דעות מעניינות. לא כולן קשורות לדת היהודית," אנו נמצאים בעשרת ימי תשובה ת-י-ז-ה-ר-י !-!-! (גברת שסובלת מיהירות,)

אופירA

New member
מנהל
תודה, חמודה, על האיכפתיות

אבל אני לא סובלת, ב"ה. לא נעשה זו את חשבון נפשה של זו. מוטל עלינו לעשות כ"א רק את חשבון נפשו של עצמו. אני חוזרת ומדגישה: בפורום הזה נכתבות הרבה דעות מעניינות. לא כולן קשורות לדת היהודית. כך שמי שמעוניין לדעת את מצוות הדת לאשורן, יצטרך להביא בחשבון זאת. וטוב וחשוב ליידעו.

ובכן גם דעתך האישית

ותשובותייך (המנומקות והנשמעות מלומדות..שלא תמיד הן מדוייקות,) לא ממש קשורה לדת היהודית ...הבנת!? "הדת היהודית" זה דבר פתוח לפרשנות ולשינוי בניגוד למה שהחרדים מנסים להלביש עליה. ("- חמודה- ?! ") (אהה...>>>ובכן, יהי כך: הו חן חן לך נשמת אפי, צום קל ושנה טובה, ושתזכי למצוות ומעשים טובים-)

אני לא בטוחה..

שללכת אחרי דעתם של רבנים באמונה עיוורת, ללא שום חקירה של היהדות האמיתית שהנחיל לנו עוד אברהם אבינו עליו השלום, מסמל את הדת היהודית . היהדות החרדית של היום לוקה בחסר ממשי, מוטב להחזיר עטרה ליושנה. -ואם את רוצה לראות ציטוטים מגדולי הדורות על כך, את מוזמנת לבקש-

למעלה