יש לי שאלה.....

שמופית

New member
יש לי שאלה.....

טוב, זה מתחיל במשהו עצוב ונגמר בשאלה... סבא של תמיר נפטר אתמול (היה חולה באלצהיימר ושבוע בבי"ח בגלל סיבוכים). היום היתה הלוויה ומתחילים לשבת שבעה עד יום חמישי. המשפחה של תמיר מאוד חמה וקרובה וגם שומרת מסורת ומתפללים כל יום לעילוי נשמתו. בהתחלה חשבתי להגיע לשם בכל ערב, יחד עם תמיר אבל אחרי היום לא נראה לי שאני אעשה את זה. תמיר כן מתכוון ללכת כל יום אחרי העבודה כדי להתפלל. הקטע המבאס הוא, שיש לי ביום שלישי חתונה של חברה טובה של אחותי. החברה הזמינה את אמי ובן זוגה ואותי ואת תמיר. בן זוגה של אמי לא יוכל להגיע ואמי ביקשה ממני להתלוות אליה. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות - אם ללכת או לא. שאלתי את תמיר אם הוא יפגע מזה, אז הוא אמר שלא. אבל אחר כך שאלתי אותו אם ההורים שלו יפגעו והוא אמר שהוא לא יודע. מה אתן אומרות ? אני ממש לא יודעת מה לעשות ! מצד אחד אני מאוד רוצה ללכת לחתונה הזו אבל מצד שני אני לא רוצה לעשות שום דבר שחלילה יפגע בהורים או במשפחה של תמיר !!! מה הייתן עושות במקומי ?

רחלילי

New member
נתחיל בזה שאין לי תשובה

נמשיך בזה שזה באמת לא פשוט ומצד שני אולי לשאול שוב את תמיר ואולי גם תלוי כמה את קרובה להוריו לשאול את ההורה שהסבא שנפטר אינו ההורה שלו. ההסתייגות שלי היא במקרה שבו את מרגישה שאותו הורה לא מפרגן לך באופן כללי. שכן אז לא הייתי שואלת בכלל. את הולכת עם תמיר לשבעה ברוב הימים. לגבי האם ללכת, אני חושבת אולי אולי אולי שכן ללכת. עם אמא שלך. שביקשה. אולי גם תתיעצי איתה. בדרך כלשהי תמיר נתן את ברכתו ולגבי ההורים שלו אני כבר לא יודעת. אגב, כמה חשוב לך ללכת לחתונה הזו כמה את חשובה שם כמה החברה הזו מצפה לך שם זה גם פרמטר שמשפיע על ההחלטה. ואגב אפשר ללכת. ככה נראה לי. רק לא חייבים אולי ללוות את זה בתופים ומצילתיים, אם את יודעת למה אני מתכוונת.

Ronnie*

New member
גם לי אין תשובה...

כנראה שאין תשובה מוחלטת... אם יש אפשרות לגשש אצל ההורים של תמיר, לנסות לראות איך הם יקבלו את זה... לא נראה לי שהם אמורים להיעלב, אבל לכי תדעי... אגב, זמן קצר לפני החתונה שלי נפטר סבא של בעלה של חברה שלי (חברה די טובה). היא באה לחתונה, בלי בעלה כמובן, והלכה מוקדם יחסית. למסיבת הרווקות שלי היא לא באה, כנראה שזה היה ממש סמוך לפטירתו. הייתי מאוד מצטערת אם היא לא היתה באה (אמנם הייתי מבינה את זה, אבל בכל זאת). בקיצור, אני לא יודעת...

shelycat

New member
צר לי

שירי ......צר לי על סבו של תמיר מיסרי לו את תנחומי. לגבי השאלה שלך..... המוות היה ידוע וצפוי עם אני לא טועה והאובדן גדול אמנם אבל במידה ותמיר "נתן" לך OK אז אני חושבת שזה מתוך הכרה שהחיים נמשכים ואת אכן צריכה ללכת אם זה מה שאת רוצה לעשות וזה מה שתכננת בין כה וכה לפני כן. לגבי עצם הליכתך אני לא חושבת שמשפחתו של תמיר תיפגע אבל כמו שאין סיבה להסתיר את העובדה שתלכי לארוע אין שום סיבה לנדב את המידע הזה במידה ולא ישאלו על כך-החיים נמשכים-כולם יודעים את זה. בדיוק לפני שנה (היום) סבא רבא של עמית נפטר (35 יום לפני החתונה שלנו) ועמדנו במין דילמה דומה-מה עושים עם זה? בנוסף תוכננה לנו יום לאחר הלוויה ה"טעימה" באולם ושקלנו לדחות אותה אבל כמו שסבתא של עמית אמרה לי באותו זמן-ידענו שזה עומד להגיע והחיים נמשכים ולכן היא נתנה לנו הוראה להמשיך בתכנונים כרגיל למרות המוות של אבא שלה .

אתי@

New member
מצטערת לשמוע ../images/Emo10.gif

ולשאלתך... הכל תלוי בקירבה לחברה, אם היא קרובה מספיק (אני מניחה שכן אם היא הזמינה גם את אימך) ואת מרגישה שחשוב לך ללכת (אמרת שחשוב לך), אז לכי. פשוט אל תספרי שהיית בחתונה. אני מניחה שהם לא ישאלו אותך איפה היית אתמול בערב, ואת לא צריכה לספר מיוזמתך איפה היית.

קודם כל צר לי....

לגבי שאלתך, זה תלוי בהרגשה שלך ושל תמיר. ביום בו נפתר סבי הלכתי לבר מצוה בערב שמא היה לי חשוב להיות בה, הלכתי עם לירון, שאלתי את אבא שלי , אם זה בסדר מבחינתו והוא נתן לי את אישורו, כמובן שלא רקדתי, פשוט ישבתי שם וכיבדתי את מי שרציתי. אז הכל תלוי בהרגשה.

kisses

New member
שמופית מסרי את תנחומי לתמיר

ולגבי שאלתך, התאורייה שלי לגבי החיים שהם ממשיכים ויהי מה, לכן אני מסכימה עם רויטל, עם תמיר אמר לך שזה בסדר מצידו שתלכי ואני חושבת שעליך לכבד את הוריו בשאלה האם את יכולה ללכת לחתונה הזו מבלי שהם יפגעו ועם תראי שאין להם שום בעיה שתלכיאז קיבלת את האור הירוק ללכת בשלווה.

jess ועוד

New member
משתתפת בצערכם

ובכל זאת סבא של תמיר נפטר ממחלה שצפוי היה שזה יהיה בסופה ועם כל הכאב החיים ממשיכים לא לצפות מתמיר לבוא אבל אם את הולכת עם אמא שלך אני חושבת שאני הייתי הולכת.

תוכי

New member
משתתפת בצערכם אבל...

סבתא של חיים נפטרה לפני שבוע וחצי והלכנו לאירוע שבוע אחרי (ברית) ואין כל סיבה (לדעתי האישית) שאת לא תלכי המוות של הסבתא היה צפוי הייתה בת 103 כך שכולם היו מוכנים לכך מראש כי הייתה גם בבית חולים לדעתי תלכי ותהני

יעלי2

New member
תקראי ותחליטי

סבתי האהובה נפטרה לפני כשנה וחצי. שלושה ימים אחרי הלוויה בעודנו יושבים שיבעה, היתה לנו הזמנה לחתונה של חברה לעבודה של בעלי (אז חברי). היות והייתי בבית השבעה כל יום כמה שעות, והיות והיא היתה חולה במשך כמה שנים וידענו שמותה גאל אותה מהמשך חיים חסרי תכלית ומלאי סבל. החלטתי להצטרף לעמית. אולי אפילו הלכנו הביתה מוקדם יותר, אבל כן הלכתי והיתי שלמה עם זה. נ.ב. באותו הערב היה הלינץ´ ברמללה. לחתונה הוזמנו כ 350 איש והגיעו אולי 150. השולחן שלנו היה מלא בגלל שהגיעו אנשים מהעבודה, אבל שולחנות שלמים רקים היו מסביבנו. משתתפת בצערכם.

fila

New member
צר לי לשמוע

ומשתתפת בצערכם
ובקשר לשאלתך, כמו שכולן כתבו אם היא חברה קרובה תלכי לחתונה, אין צורך לספר חוויות למחרת בבית המשפחה של תמיר, הרי זה בערב וגם כך את לא תהיי שם בית האבלים אז אף אחד לא צריך לדעת,חוץ מתמיר כמובן ואם לו זה לא מפריע אז תלכי בראש שקט.

לדעתי,

אני מקווה שאני לא נשמעת החלטית מדי בניגוד לדעתכן, אני חושבת שאת בהחלט יכולה ללכת. ממילא תמיר לא הולך , תלכי את ואולי לא תתעכבי שם עד אמצע הלילה, כאילו את צריכה ללכת בשביל אמא שלך אבל את לא עושה את זה בכיף כי את יודעת שאצל תמיר יש אבל. הכי טוב זה לרמוז להורים שלו שאת צריכה ללכת כי אמא שלך בקשה ממך, הם יבינו בטוח אם תשימי את זה על השולחן בצורה יפה. חוץ מזה, תוכלי "לפצות" אותם אחר כך בביקורים תכופים יותר בבית האבלים או הגשת עזרה וכו´.

שמופית

New member
המון תודה בנות ../images/Emo24.gif

בשמי ובשם תמיר על הניחומים והעצות ! אני עדיין בדילמה וכבר שקלתי לוותר על החתונה כי חשבתי לעצמי שאם אני כל כך מתחבטת בשאלה, כנראה שאני לא צריכה ללכת. למען האמת, אמא של תמיר היא גננת והיא סיפרה לי שיש לה השבוע מסיבת סיום בגן והיא חייבת ללכת. אני לא יודעת אם אפשר להשוות את החתונה למסיבת סיום, אבל אם היא יכולה ללכת למסיבה, גם אני יכולה, לא ? בכל מקרה, המון תודה !!!

omha

New member
לי דווקא יש תשובה....

אני מדברת ממקום של משפחה שכולה, משפחה שעברה את כאב השכול. לפי דעתי את צריכה ללכת לחתונה. עם כל הכבוד מדובר בסבא, שזכה לחיים ארוכים ומלאים ומת לאחר מחלה, לא מדובר בקטיעת החיים, בשוק ובהלם. לדעתי המשפחה של תמיר לא צריכה לדעת מכך בכלל, אבל במידה וזה לא מסתדר, את יכולה להסביר (כאילו מבקשת את אישורם) שזה מאוד חשוב שתלכי, שאם היית יכולה היית מוותרת, שאין לך בכלל מצב רוח לחתונה (בעקבות מות הסב) וכו´. אני בטוחה ב- 95% (אני לא מכירה את הנפשות הפועלות) שהם יגידו לך: "תלכי ותהני". וגם אני אומרת לך (אם זה חשוב) תלכי ותהני. כשאנו ישבנו שיבעה על אחותי החבר של אחותי (השנייה) הלך לחתונה של החבר הכי טוב שלו- וזה היה בסדר מצידינו. (זה שהוא חזר אלינו
שיכור באמצע הלילה, זה כבר סיפור אחר...).

אביבית1

New member
משתתפת בצערכם

לדעתי אם תמיר נתן OK אין סיבה שלא תלכי. לא נראה לי שהמשפחה שלו תכעס אם תלכי לחתונה. ובשאר הימים תוכלי ללכת בערבים.

אביבית1

New member
משתתפת בצערכם

לדעתי אם תמיר נתן OK אין סיבה שלא תלכי. לא נראה לי שהמשפחה שלו תכעס אם תלכי לחתונה. ובשאר הימים תוכלי ללכת בערב עם תמיר.

dorlim

New member
משתתפת בצערכם ../images/Emo10.gif

לדעתי, אין כל מניעה שתלכי לחתונה, בייחוד לאור התגובה של תמיר. ולגבי הההורים שלו, אין צורך להעלות את זה - ככה הם לא ידעו והסיכוי שהם יפגעו קטן. תחזיקו מעמד לימור

הילית*

New member
משתתפת בצערכם ../images/Emo10.gif

גם אני חושבת שאת יכולה ללכת. לא הייתי נשארת עד מאוחר בחתונה רק בשביל לא להשאיר את תמיר כל הערב כשאת בחתונה

מאי26

New member
אניגם משתתפת בצערכם, למרות

שבהכירי קצת מקרוב את נושא האלצהיימר (גם סבתא שלי חולה במחלה האיומה הזו), כנראה שבסופו של דבר, לא נעים להגיד, כנראה שהמוות גאל אותו מיסורים יותר קשים. לגבי החתונה, אני מצטרפת לדעת הרוב, ולדעתי אין מניעה שתלכי.

rinutza

New member
מצטערת לשמוע,

לגבי הארוע, אני חושבת שאת יכולה ללכת, קשה לי להאמין שההורים של תמיר יפגעו אם תלכי ואולי זה יתן לך קצת פסק זמן קצת יותר שמח (לפעמים צריך את זה).

למעלה