יש לי שאלה

יש לי שאלה

שלחו לי מצגת נוראית על חלב ורציתי לשאול אם זה נכון. האם זה נכון, שמכניסים את הפרות בכוונה להיריון כדי שהן יתחילו לתת חלב ושואבים מהם 30-50 מ"ל חלב ליום. אני פשוט הזדעזעתי לקרוא שגם חותכים להם את עטינים והקרניים. מה דעתכם בנושא?

אספרסו2

New member
הידעת

שבגידול חזירים משתמשים בכמויות עצומות של ממתיקים מלאכותיים על מנת להגביר בהם את תחושת הרעב ולגרום להם להתפטם? מדובר בתעשיה והמטרה מקדשת את האמצעים, הכל על מנת להגביר תפוקה ולהגיע ליותר תוצרת.

milch

New member
פיטום אווזים

היה מאז ומעולם. זיכרון מילדותי, אימי ז"ל היתה קונה אווז (לא גדלתי בארץ), מגדלת אותו מספר שבועות תוך שהיא מפטמת אותו, כך עשו כולם. הפיטום גורם למעין "מחלת כבד" (לא פטוגנית), הכבד מוגדל והרי זאת המטרה.

danbaratz

New member
כבד שומני, לא ממש מחלה

בעופות מים עיקר אגירת השומן היא בכבד. לכן לאחר הלעתה של האווז נאגר שומן רב בכבד ומכאן טעמו ומרקמו. אין מדובר במחלה אלא בתסמין של עודף משקל, אילולא היה האווז מולעת תסמין זה היה מצביע על מחלה. אבל לא כך אם האווז מפוטם בכוונה. איך שלא יהיה לא מדובר במחלה והלעתת אווזים איננה אכזרית כפי שמציגים אותה.

danbaratz

New member
כמה תשובות

אני לא יודע באיזו מצגת מדובר, אבל סביר להניח שמי שערך אותה לא היתכוון להעשיר את ידיעתך בנושא ייצור חלב, אלא לזעזע ולהגזים כדי לשכנע שהאמת שלו היא היחידה. בכול מקרה, כמו כול היונקים גם הפרות מתחילות להניב חלב לאחר ההמלטה. לשם ההמשכיות בייצור מזריעים את הפרה כחודשיים שלושה לאחר ההמלטה וכך יוצא שפרה נותנת חלב במשך עשרה חודשים בשנה בממוצע. משך ההחלבות ותדירות ההריונות דומה לזו שבטבע. פרת חלב טובה נותנת בסביבות 40ליטר חלב ביום. חשוב להבין שפרות החלב הן מגזעים שטופחו במשך עשרות שנים והמאפיין העיקרי שלהם הוא שהפרות מייצרות המון חלב. פרת חלב שלא תחלב לאחר המלטה תסבול מכאבים וזיהומים כתוצאה מהצטברות החלב והחמצתו בעטין. לא ניתן לשאוב יותר ממה שהפרה ייצרה. הקרניים נצרבות בגיל צעיר מאוד (כמה ימים). זהו תהליך פשוט ולא כואב במיוחד, אני מתאר לעצמי שבמצגת הראו פרה בוגרת עם קרניים כאורך הגלות שמנסרים לה אותן. זה ממש לא המצב. פעם היה נהוג לחתוך פיטמות עודפות, היום כבר אף אחד לא עושה את זה. חקלאות בעלי חיים באשר היא, לא תמיד מצטלמת יפה ועם קצת רצון בהיתבסס על חוסר הידע הכמעט מוחלט של הציבור ניתן להציג אותה כהתעללות. לרוב הדברים נראים אחרת לחלוטין אם באמת מעמיקים, אם את רוצה עוד פרטים ובאמת מעוניינת בנושא צרי קשר במסרים יום טוב

milch

New member
חלב לאחר המלטה

החלב נקרא קולוסטרום ומשמש להזנת העגל בלבד, הוא אף מסוכן לשתיה לבני אדם. זהו חלב שמכיל את כל חומרי החיסון לרך הנולד. כל הסיפור למשך שבוע מקסימום. "ידיעה שהתקבלה זה עתה"
: עקב החום הכבד ששרר בארץ בתקופה האחרונה, תפוקת החלב של הפרות (הן אוהבות קור) ירדה באופן כזה שיש מחסור במוצרי חלב שונים מטעם "תנובה".

מגנדוד1

New member
הפרות חייבות להיות הרות כדי שימליטו וייתנו

חלב כשנה לאחר מכן.. את הקרניים חותכים להן אבל זה לא כרוך בכאב אם עושים זאת כמו שצריך.. את העטינים לא חותכים, זאת שטות מוחלטת.. אגב אם את חושבת שזה כזה עוול גדול לפרה אז תגידי לי מאיפוה את רוצה שיהיה חלב לכל העולם??

אני חייבת לומר

שאני כמוכם אוכלת בשר וחלב. אני לא בקטע של צמחונות או טבעונות. דבר נוסף, לפי מה שקראתי, לא כל העולם צורך חלב.

צלשף

New member
אז היכן הבעיה לא כולם צורכים חלב גם לא

כולם אוכלים חזיר או בחלק מן העולם לא אוכלים בקר ברפתות החלב לא מתאכזרים לפרות קיצוץ הקרניים בא להגן עליהם מפני עצמם

מה הבעיה?

הבעיה היא לדעת האם הפרסום הזה מכיל אמת והאם מוצרי חלב מזיקים לבני אדם? <זה משהו ששמעתי מנטרופות>

צלשף

New member
פנית לאתר הלא נכון הסבר לבקשתך

תוכלי לקבל מאנשי מקצוע למשל רופאים אני צורך מוצרי חלב ועוד חיי

prizman

New member
יש כאלה שטוענים שמזיקים

ויש אחרים שטוענים שחיוניים, התשובה בטח לא תימצא כאן וגם לא קשורה לשאלה הראשונית על איזו מצגת עלומה שאין לנו מושג מהי ומי חיבר אותה.

milch

New member
חלב ומוצריו

בקשר לפירסום מקובלת עלי הדעה שהגורם הוא אינטרסנטי. לגבי בריאות או לא של החלב, כנ"ל, גם מטעמים אינטרסנטיים הדעות חלוקות. מספר עובדות הן: יש אנשים שלא מעכלים לקטוז ולכן יש להם "רגישות לחלב". כאחד שמכין מגוון רחב של גבינות בעצמי, אני מודיע בצער כי נכדתי בת ה-4 מקיאה אחרי שהיא שותה חלב. זה שחלב עיזים יותר בריא, זו אגדה אורבנית כיוון שמיבנה והרכב חלב עיזים ופרה, כמעט זהה, למעט גודל מולקולות השומן והחלבון, לכן, יותר קל למערכת העיכול לפרק אותו. יש אנשים שרגישים לחלב ומוצריו של בקר, ולא כך לגבי עיזים.

מילך זה הזמן לשאול אותך

כשהתינוקות אצלנו קיבלו אינפקציה (זיהום) בפה הינו מתיזים להם לפה חלב עיזים כתרופה וזה עזר ...מדוע??? צ'י

milch

New member
מי יודע?

אולי חלב פרה לא היה זמין. חוץ מזה, אני משתמש בחלב רק להכנת גבינות, לא לריפוי ולא מתעסק ברפואה, לא מבין בזה.

צלשף

New member
סליחה אך יש גם חנות מכירה למוצרים המדהימים

שראיתי בקטלוג ואם כן היכן

למעלה