הכל על סטנסילים
אז ככה, אתחיל ואומר שאני כצייר אייר בראש (air brush) אני נזקק לעיתים קרובות לעבודה עם שבלונות. כשאני מצייר, מן הסתם אין שבלונות שמתאימול לציורים שלי... לכן, אני מכין את כל השבלונות שלי לבד בהתאם לאפקט לו אני נזקק באותה היצירה. לשבלונות חד-פעמיות אני משתמש בנייר או בבריסטול. ולשבלונות רב פעמיות אני משתמש בגליונות ווניל (venil) שזה כמו פלסטיק וניתן לקנות גם גליונות שקופים. לעבודות מדוייקות במיוחד אני משתמש ב"נייר פריסקט". שזה בעצם טפט בעל דבק עדין שלא תולש צבע מהקיר או קורע ניירות מצד אחד ובעל יכולת הדבקות חוזרת ונישנית מצד שני. נייר הפריסקט הוא טפט עדין במיוחד לחיתוך. הדבר מאפשר חיתוך שבלונות גם על משטחים עדינים במיוחד כי הנייר לא דורש הפעלת כוח עם סכין החיתוך. מספיק להניח את הסכין והיא חודרת את הטפט. חשוב ביותר כשחותכים סטנסילים להשתמש בסכיני חיתוך המיועדות לכך - נראות כמו עיפרון בעצם ומאפשרות אחיזה נוחה ביותר לחיותך צורות קמורות ועגולות. בנוסף, יש סכיני חיתוך עם ראש חפשי ומסתובב ומחוגות חיתוך שמאפשרים חיתוך מדוייק יותר של צורות עגולות ומפותלות. דרך נוספת לשימוש בשבלונות היא "שבלונה נוזלית" (Liquid Mask). השבלונה הנוזלית, כשמה כן היא - היא כמו צבע והיא נמרעת בעזרת מכחול. לאחר המריחה המסכה הנוזלית הופכת לקרום הגנה על המשטח אותו היא מכסה. ניתן לצבוע, לרסס או לכסות את המשטחים הרצויים מבלי לדאוג שהשטח הצבוע במסכה "יתלכלך". לאחר שמסיימים לצבוע והצבע יבש, ניתן פשוט לקלף את המסכה הנוזלית. אחת התכונות שלה היא שהיא נהיית קרום שאינו נדבק אל המשטח (כל משטח - כולל נייר, זכוכית, קירות, עץ וכו´). כמו כן, אם צובעים עליה צבע - הצבע לא נתפס ומתקלף יחד איתה. בנוגע לשיטת ההכנה של שבלונות החיתוך - יש כמה שיטות. הראשונה, ציור ביד חופשית של הצורה הרצויה וחיתוך בסכין. שיטה נוספת ויעילה היא (למי שצריך שבלונות עד A4) להדפיס במדפסת על השקף, גליון וניל, נייר עבה וכו´. היתרון של עבודה עם מחשב היא - הדיוק. ניתן למצוא ברשת מאגר אינסופי של שבלונות וכמובן ליצור שבלונות מהממות בעזרת התוכנות המתאימות. שבלונות רב שכבתיות - אני אישת, מעדיף לצייר או לשרטט את השבלונות על נייר ואם ממש צריך אז על נייר פרגמנט חצי-שקוף. דבר זה מאפשר לי לתקן ולעצב ביתר קלות את הצורות מאשר ישר על השבלונה. לאחר מכן אני מעתיק אל השבלונות (שקופות כמובן) את הסקיצות מהנייר וחותך לפי השרטוט. הערה אחרונה - אני, בציורי קיר משתמש במגוון חומרים "קשים" או "כבדים יותר" כגון קרטוני ביצוע, עץ ודיקטים - אותם אני חותך במסור חשמלי ויוצר שבלונות ענקיות, בהתאם לאפקט הרצוי. זהו....מקווה שלא שכחתי משהו. שלכם, שמש מוטי