יש לי שאלה....

לילך1

New member
יש לי שאלה....

אני צריכה סטנסלים .... יש אפשרות להכין סטנסל לבד ? אם כן איך עושים ??? מקווה שהשאלה לא מטומטמת מידי

למה שאלה מטומטמת?

שאלה לגיטימית. מאוד קל להכין סטנסילים. קונים שקפים, בעיקרון אני עובדת עם שקפים רגילים אבל יש גם דפים מיוחדים לשקפים שיותר נוחים לחיתוך (לפעמים אני משתמשת בניר פוטו כי הוא עבה מאוד והרבה יותר נוח לחיתוך, אבל הבעיה איתו שהוא לא שקוף ובסטנסילים רב שכבתיים קשה לראות את מה שכבר עשית מתחת). תבחרי לך תמונה שמתאימה לסטנסילים ותתכנני מראש את כמות השכבות שאת צירכה. הכוונה בשכבות היא כמות הסטנסילים שאת צריכה עבור התמונה. לא תמיד מספיק סטנסיל אחד כי לפעמים יש דברים שעולים אחד על השני בתמונה. תדפיסי את התמונה בכמות הנדרשת. תצמידי את התמונה לבלוק ביצוע (לא רוצים לחתוך את השולחן נכון?) עליה תצמידי את השקף ותחתכי לפי הקוי עם סכין יפנית. אם את משתמשת בניר פוטו אז תצמידי קודם את ניר הפוטו ואז את התמונה.

אופס, לינק לא נכון

שם יש מעט דברים של סטנסיל ויותר ציור חופשי בלינק הזה יש ציור מסטנסיל

ווווואייייייי ../images/Emo12.gif

איזה יפה את מציירת ועוד יותר מקסים המקוריות. אהבתי מאוד מאוד. חבל שלי אסור לצייר על קירות כי אני גרה בשכירות (בינתיים) לצערי. סאני.

תודה. הנה רעיון

תציירי על הקירות ולפני שאת עוברת תצבעי את הקיר מחדש בלבן, ככה אף אחד לא ידע ולא יתלונן ובעל הבית אפילו יהיה מבסוף שיש לו קיר צבוע חדש.

לילך1

New member
וואו......./images/Emo12.gif

את מוכשרת...ואני הסתבכתי !!! הרעיון הוא די פשוט יש לבעלי במשרד החדש חלון שאני רוצה לעשות לו מסגרת - כלומר בפינה אחת של המשקוף להטביע עם סטנסל אני מחפשת באינטרנט משהו שיתאים (עדיין לא מצאתי) זה משרד היי טק אני רוצה לתת צורה יפה אבל לא יותר מידי קיצ´י לא משהו עם עלים יותר לכיוון הפיתוחים ...אם יש למישהו רעיון אני אשמח לשמוע .... במה שעשית למשל בדג ..כל חלק של הדג הוא יחידה נפרדת? אני חשבתי פשוט לחפש בחנויות סטנסל אבל יש לי מחשב וזמן וזה יחסוך כסף אז אני חייבת להבין את הרעיון

הדג מורכב משתי שכבות

כלומר שני סטנסילים (או שתי שכבות על אותו סטנסיל, כל אחד בצד). לגבי חיפוש באינטרנט, יש כל כך הרבה אתרים, פשוט לעשות חיפוש על המילה stencil+free

sheda0ktana

New member
אם חותכים הרבה

למי שחותך הרבה שווה להשקיע בבלוק חיתוך, זו מן תחתית שעשויה מפולימר מיוחד שנחתך ע"י הסכין אבל לא מאבד את הצורה שלו, וגם לא פוגע בלהב. יש כאלה בגודל חצי גליון ורבע גליון. מוכרים אותם באופיס דיפו וגם בארטא. מן הסתם בחנויות גרפיקה רציניות ופחות יקרות יש גם. קצת יקר, אבל למי שחותך הרבה שווה להשקיע - לי יש לוח כזה כבר קרוב לעשר שנים ועדיין אפשר לחתוך עליו בלי בעיות. את קרטון הביצוע עדיף לשמור לפרוייקטים טובים יותר(בכל זאת הורגים עצים בשביל זה...)

moti80

New member
הכל על סטנסילים

אז ככה, אתחיל ואומר שאני כצייר אייר בראש (air brush) אני נזקק לעיתים קרובות לעבודה עם שבלונות. כשאני מצייר, מן הסתם אין שבלונות שמתאימול לציורים שלי... לכן, אני מכין את כל השבלונות שלי לבד בהתאם לאפקט לו אני נזקק באותה היצירה. לשבלונות חד-פעמיות אני משתמש בנייר או בבריסטול. ולשבלונות רב פעמיות אני משתמש בגליונות ווניל (venil) שזה כמו פלסטיק וניתן לקנות גם גליונות שקופים. לעבודות מדוייקות במיוחד אני משתמש ב"נייר פריסקט". שזה בעצם טפט בעל דבק עדין שלא תולש צבע מהקיר או קורע ניירות מצד אחד ובעל יכולת הדבקות חוזרת ונישנית מצד שני. נייר הפריסקט הוא טפט עדין במיוחד לחיתוך. הדבר מאפשר חיתוך שבלונות גם על משטחים עדינים במיוחד כי הנייר לא דורש הפעלת כוח עם סכין החיתוך. מספיק להניח את הסכין והיא חודרת את הטפט. חשוב ביותר כשחותכים סטנסילים להשתמש בסכיני חיתוך המיועדות לכך - נראות כמו עיפרון בעצם ומאפשרות אחיזה נוחה ביותר לחיותך צורות קמורות ועגולות. בנוסף, יש סכיני חיתוך עם ראש חפשי ומסתובב ומחוגות חיתוך שמאפשרים חיתוך מדוייק יותר של צורות עגולות ומפותלות. דרך נוספת לשימוש בשבלונות היא "שבלונה נוזלית" (Liquid Mask). השבלונה הנוזלית, כשמה כן היא - היא כמו צבע והיא נמרעת בעזרת מכחול. לאחר המריחה המסכה הנוזלית הופכת לקרום הגנה על המשטח אותו היא מכסה. ניתן לצבוע, לרסס או לכסות את המשטחים הרצויים מבלי לדאוג שהשטח הצבוע במסכה "יתלכלך". לאחר שמסיימים לצבוע והצבע יבש, ניתן פשוט לקלף את המסכה הנוזלית. אחת התכונות שלה היא שהיא נהיית קרום שאינו נדבק אל המשטח (כל משטח - כולל נייר, זכוכית, קירות, עץ וכו´). כמו כן, אם צובעים עליה צבע - הצבע לא נתפס ומתקלף יחד איתה. בנוגע לשיטת ההכנה של שבלונות החיתוך - יש כמה שיטות. הראשונה, ציור ביד חופשית של הצורה הרצויה וחיתוך בסכין. שיטה נוספת ויעילה היא (למי שצריך שבלונות עד A4) להדפיס במדפסת על השקף, גליון וניל, נייר עבה וכו´. היתרון של עבודה עם מחשב היא - הדיוק. ניתן למצוא ברשת מאגר אינסופי של שבלונות וכמובן ליצור שבלונות מהממות בעזרת התוכנות המתאימות. שבלונות רב שכבתיות - אני אישת, מעדיף לצייר או לשרטט את השבלונות על נייר ואם ממש צריך אז על נייר פרגמנט חצי-שקוף. דבר זה מאפשר לי לתקן ולעצב ביתר קלות את הצורות מאשר ישר על השבלונה. לאחר מכן אני מעתיק אל השבלונות (שקופות כמובן) את הסקיצות מהנייר וחותך לפי השרטוט. הערה אחרונה - אני, בציורי קיר משתמש במגוון חומרים "קשים" או "כבדים יותר" כגון קרטוני ביצוע, עץ ודיקטים - אותם אני חותך במסור חשמלי ויוצר שבלונות ענקיות, בהתאם לאפקט הרצוי. זהו....מקווה שלא שכחתי משהו. שלכם, שמש מוטי

ordv

New member
תודה מוטי על ההסבר המפורט ../images/Emo140.gif

שמרתי אותו אצלי במסמכים. אורית.

av_i_va

New member
אפשר../images/Emo35.gif

אני יכולה לשמור את ההסבר בלוח המאמרים לטובת כולם????

למעלה