יש לי שאלה...

rajul

New member
יש לי שאלה...

מישהו מכיר Bang bus?? בנג-באס זה סרט פרנוגרפי שעושים ומוכרים אותו באינטרנט. איך זה עובד? אז ככה - נוסעים עם מכונית, עוצרים טרמפ לאישה ונוסעים איתה במקום שומם. באמצע הנסיעה מציעים לה כסף בתמורה למעשים מגונים, ואם היא לא מסכימה להצעה, עוצרים את המכונית ומבקשים ממנה לרדת. לאישה אין ברירה, היא לא יכולה לרדת מהמכונית, אז היא נאלצת לקבל את הכסף ולהענות להצעות המגונות. השאלה שלי היא אם זה חוקי לעשות דבר כזה ולמכור את זה באינטרנט?

המקרה שאתה מתאר מהווה פשע

אני כרגע בבית, ואיל לי את חוק העונשין תחת ידי, אך לא רציתי להשאיר את השאלה שלך ללא תגובה. על פני הדברים, מדובר על חתיפה לשם ביצוע עבירה, ובמעשים מגונים או אונס.

בטח חוקי, מזת´ומרת. אתה בעצמך

קורא לזוועה בשמה "מעשים מגונים" ועוד שואל שאלה דבילית כזו? יכול להיות שאתה סתם אידיוט או סתם אנס או סתם מתעלל או סתם סוטה. אלה האפשרויות שהצלחתי להעלות בדעתי. ובענין האינטרנט - גם כאן, באזור התוהו ובוהו, מתחיל להשתלט הסדר השפוי. לא ירחק היום ובו מופרעים וסוטי מין, יגורשו מגן העדן הזה.

Romulan

New member
שלום אורין

בפעם האחרונה שכתבתי בפורום "פמיניזם" קיבלתי ממך איזשהו מסר אישי. הודעתי בפורום שלא קראתי את המסר האישי. אינני חייב לקרוא מסר אישי של כל אחת, גם לא של מנהלת פורום. לאחר מכן נחסמתי לכתיבה בפורום פמיניזם בתפוז. מאז אירעו כמה דברים. גם יצא איזשהו פסק-דין עליו דיסקסו רבות בפורום הזה. מכירה את הגולש? נדמה שחנה בית הלחמי וטל-קר הן soul mates שלו, לא? (לפחות חנה בית הלחמי הצהירה בפורום שהיא שומרת בפאלם פיילוט שלה את הפרטים האישיים של אותו אחד) "סתם אידיוט, סתם אנס או סתם מתעלל או סתם סוטה"? אוצר מילים מרשים בשביל מנהלת פורום. המשיכי כך ןמן הסתם מתישהו תיחסמי גם את לכתיבה כאן.

רון סי

New member
פנטזיה רטובה של ילד אינפנטילי

לאשה יש ברירה: היא יכולה בהחלט לרדת. היא גם יכולה לרשום את מספר הרכב ולצעוד מהמקום בו נטשת אותה ישירות לתחנת המשטרה הקרובה.

ארצנו אמנם קטנה

אך אני לא יודע מה היה קורא במקרה זוועתי שכזה, אם היו מורידים את הקרבן בכביש הערבה למשל.

tookmy

New member
למה אתה נותן לו רעיונות?! אין לו

מספיק רעיונות מגעילים משל עצמו?

אני לא נותן לאף אחד רעיונות

אני מנסה לנהל כאן דיון. מדברייך אני מבין שגם לא הייתי צריך לתת כאן את הקישור לכתבה על ההונאות הנפוצות ברשת, כדי לא לתת לאנשים רעיונות על ביצוע הונאות. ובאותה מידה אין לדווח על עבירות מין. מכל דבר אפשר ללמוד משהו. מה שקיוויתי שמישהו יסביר לשואל לא רק את הפגם החוקי אלא גם את הפגם המוסרי שבהתנהגות המתוארת. במקום זה, קיבלנו שרשרת של גידופים המתייחסים לתכונותיו של השואל. חבל. היום ראיתי בפורום חוק ומשפט שאלה של גולש לגבי הסוגייה האם שוד בעזרת נשק צעצוע הוא "שוד מזויין" או "שוד רגיל". זאת שאלה משפטית והוא אכן קיבל תשובות מנומקות כאלה או אחרות. איש לא כינה את השואל שודד ולא התייחס לכושרו השכלי. גם כאשר שאלו כאן שאלות לגבי חיובו של עוסק יחיד להרשם לפי חוק המע"מ ולדווח על ההכנסות למס הכנסה, הדברים הוסברו ואיש לא כונה כאן מעלים הכנסות או כדומה. גם כאשר נשאלו שאלות לגבי זכויות יוצרים, הדברים הוסברו ואיש לא כונה בשמות. אינני יודע מי השואל הזה ואם אכן התכוון לשאול ברצינות או לעשות צחוק. או להרגיז. הוא שאל עם התנהגות מויימת היא חוקית או לא, ואני הבהרתי לו שהיא מהווה פשע וזאת מתוך כוונה להרבות ידע ולסלק דעות מוטעות ולא מבוססות. השואל מעולם לא אמר שעשה שו שיעשה מעשה נפשע כזה, אלא שאל שאלה לגבי חוקיותו ותו לא. העולם מלא במעשים נוראיים והאינטרנט גם מלא בפשעים ומשמש ככלי נח לביצוע פשעים מכל הסוגים, נגד גברים, נשים וילדים וגם נגד אירגונים ותאגידים ואפילו נגד האנושות. זה לא מונע מאיתנו לנהל דיון על ההיבטים המשפטיים של הפשעים האלה, הן לגבי הדין המצוי וכן לגבי הדין הרצוי.

רון סי

New member
מקרה זה

שונה משאר הדוגמאות שהבאת, משום שמובעת בו ההנחה שלאשה אין ברירה אלא להשאר במכונית (משום שהיא הובאה לאיזור שומם). כל התוכנית מבוססת על הנחה זו. הנחה זו טפשית, ולכן הסקתי שכותב ההודעה הוא ילד אינפנטילי. אדם בוגר לא היה מניח הנחות כאלה בבטחון עצמי רב כל כך. אשר לציפיה שנטיף לילד הזה מוסר, ברור שאין בזה טעם. הוא יודע שהמעשה לא מוסרי, וזה לא מדאיג אותו. מדאיג אותו העונש הצפוי על המעשה. יש בהחלט מקום לענות לשאלה הטכנית שלו, וזאת עשית. אבל יש מקום גם לנעוץ סיכה בפנטזיה כולה, בלי קשר לשאלה המשפטית הלגיטימית שהוא שאל.

Romulan

New member
ואם

אכתוב על מקום לנעיצת סיכה בך, זו "הטרדה מינית"?

רון סי

New member
בכביש הערבה?

יש להניח שהזמן עד לאיסופה ע"י ניידת משטרה צריך להמדד בחלקי שעה. וזה אם נניח (בנאיביות עמוקה) שהגברת לא נושאת איתה טלפון סלולרי...

טוב לסמוך על משטרת ישראל ../images/Emo8.gif

הפלגנו לכביש הערבה, בוא אני אקח אותך למשרד שלי בחיפה, ואספר לך סיפור אמיתי שקרא לפני כמה שנים. באחד הימים, נסעתי לבית משפט מחוץ לעיר. המשרד שלי היה ברחוב מאד מרכזי, בבניין משרדים, אך בקומה קצת שוממת. כלומר על אותה קומה היו רק עוד שני משרדים, שנסגרו בצהריים. אני חוזר בשעות הצהריים למשרד ומוצא שם את המזכירה שלי מתייפחת ומסביבה כמה אנשים. אני מתחיל לברר את העובדות ואז מסתבר לי שבמהלך הבוקר, כשהמזכירה שלי היתה לבד במשרד, נכנס פנימה נרקומן ודרש ממנה 200 ש"ח תוך איומים מאד ממשיים ומשכנעים, שאני לא רוצה לפרט כאן, כדי שלא יגידו שאני נותן כאן רעיונות, ותוך שלילת אפשרות ממנה לימלט מהמקום. בסופו של דבר, הוא לא פגע בה פיזית ועזב את המקום לאחר שהשתכנע שאין לה כסף מזומן. היא מייד פנתה לפקידות מהמשרדים השכנים שהזעיקו את המשטרה. אני הגעתי כאמור למשרד כעבור שעתיים, והסתבר לי שלא הגיע אף שוטר. התקשרתי למשטרה לברר מה קורה ולמה לא באים,והשוטר שדיברתי איתו שאל אותי: "טפסת את הנרקומן?" אמרתי לו שלא, כי הגעתי למקום כעבור שעתיים וממילא אני לא יכול לרדוף וללכוד עבריין שמחזיק משהו מאד מסוכן בידו. השוטר אמר לי שאם כך, הם בכלל לא יבואו, כי אין להם זמן ואין להם בשביל מה לבוא (כנראה לא שמע על בדיקת טביעת אצבעות) ואם אנחנו רוצים, אנחנו יכולים לבוא לתחנה להגיש תלונה. הבחורה החליטה שהיא רוצה, אז לקחתי אותה לתחנה, שם המתנו יותר משעה במקום לא ממוזג, אחרי זה היא מסרה עדות בפני שוטרת ואחרי זה היא נשלחה למדור זיהוי פלילי על מנת לנסות לזהות את העבריין באלבומי תמונות של עבריינים מוכרים למשטרה. שם היתה המתנה נוספת והבחורה נחשפה לעוד חוויה מיותרת, כאשר בדיוק הביאו מבית חולים אסיר שהיה קרבן לניסיון רצח. הוא היה פצוע והביאו אותו לזיהוי פלילי על מנת לצלם אותו ולנסות לקחת מגופו ומבגדיו ממצאים שיוכיחו מי תקף אותו. אני מבהיר, כל זה קרא לפני כמה שנים, ביום רגיל, לא היתה אינטיפאדה, שום התראה ושום פיגוע. סתם יום חול.

רון סי

New member
אז מה הבעיה בדיוק?

הודיעו למשטרה שהיה נסיון תקיפה שכבר לא מתרחש. באותו זמן בטח התקבלו כמה הודעות על נסיונות תקיפה שכן מתרחשים. בשביל מה שהמשטרה תטפל במשהו שלא קורה, כשיש לה מספיק דברים שכן קורים? המנגנון לטיפול בפשעים שהתרחשו כבר הוא מנגנון התלונה. וזה שלא נעים להגיש תלונה במשטרה כולנו יודעים. זה לא קשור לתגובה של המשטרה לאירועי חירום.

לא בדיוק, אבל בערך

אולי שאם היו שולחים טכנאי זיהוי הוא היה יכול להוריד טביעות אצבעות מהדברים שהעבריין נגע בהם ואני אולי לא יכול להביא את המשרד שלי לתחנה? אולי שהבטיחו לבוא ולא באו? אולי שאם היו באים מהר היו יכולים ללכוד את הבחור שצריך 200 ש"ח למנה כל יום? אולי מפני שנרקומן צריך להיות מיואש כדי לבצע ניסיון שוד מזויין כי כנראה לא מצא איפה לפרוץ בלילה ואת מי לכייס? אולי כי מהמשרד שלי הוא הלך למישהו אחר להשיג את ה 200 ש"ח שלו כי הצורך שלו בסמים עוד לא בא על סיפוקו? אולי כי חיפה זה לא הארלם וניסיון לבצע שוד מזויין ואיום ברצח זה דבר מספיק חשוב בשביל לשלוח ניידת, להפגין קצת נוכחות משטרתית ולתת תחושת ביטחון לאזרחים שמשלמים מיסים וגם לאלה שלא משלמים?

yagelfed

New member
אתם גולשים לגמרי מהדיון

קודם כל אני לא משתתף פעיל בפורום זה ואשמח להיות. שנית לאחר בירור קצר הסדרה בנג בוס אינה מה שתואר דלעיל. מדובר בסרט פורנו ככל הסרטים רק שהעלילה היא מעין סיפור כפי שסופר , אין ספק שהבחורה מקבלת תמורה מלאה לעבודתה (ואף יותר). והכל נעשה בהסכמה , ואף אין מדובר באונס .

מעולם לא הטלנו כאן איסור מוחלט

על
. למעשה כל השרשור הזה, החל מהשורה השלישית, הוא באמת
. אם נחזור רגע לנושא, הפורנוגרפיה, היא לא רק עניין של גיאוגרפיה, היא גם "סחורה וירטואלית" מובהקת במסחר האלקטרוני. למעשה יש טענה ששני דברים הריצו ומריצים את האינטרנט והביאו אותו לאן שהוא היום, הפורנוגרפיה וההימורים. שני הנושאים האלה הם במחלוקת מבחינה משפטית בהרבה מדינות בעולם, ומתנהלת סביבם פעילות בינלאומית עניפה, שמעוררת המון שאלות משפטיות, במיוחד במדינות שפעילות זאת או חלק ממנה אסורה. שאלות כמו למשל, האם מתבצעת עבירה בטריטוריה של אותה מדינה שאוסרת פרסום פורנוגרפיה (בכלל או מסוגים מסויימים) ו/או הימורים?

yagelfed

New member
ד"א off topic

לא רק בעולם האינטרנט זה כך , שים לב למעילות הענק שנתגלו לאחרונה במדינות רבות . רובם הגדול קשור להעברת כספים ממוסדת של מוסדות אלו. יסוד כלכלי זה שח הימודים ופורנוגרפיה מהווה חלק חשוב בכלכלת העולם.

למעלה