יש לי שאלה

dickies girl

New member
יש לי שאלה

למה לעזאזל יש סרטים של די וי די שאי אפשר להקליט לקלטת וחלק שכן אפשר?? ועוד משהו... אני לא יודעת אם זה כל כך קשור אבל שיהיה... איפה אני יכולה להשיג סרטים ישנים יותר משנות ה-80 ותחילת שנות ה-90.. ואני לא מדברת על סרטים ממש מוכרים שאפשר למצוא בכל ספרייה אלא על סרטים לא כל כך מוכרים...

sysQo

New member
כשאת אומרת אי אפשר להקליט

למה את מתכוונת? זה לא מקליט בכלל? זה מקליט בשחור לבן? הוידאו לא זז? פרטי יותר בבקשה.

גיא ע

New member
הסרטים מוגנים בפני הקלטה

ההגנה נקראת מקרוויז´ן. ייתכן שיש סרטים ישנים שאינם מקודדים לאיזור ספציפי או ישנים ואין להם את ההגנה ולכן ניתן להקליטם - אני רק משער ואם אני טועה אז אולי אחד ממומחי הפורום יתקן אותי. בכל מקרה ביטול ההגנה צריך להעשות במכשיר ה- DVD אצל טכנאי מומחה - מדובר בהתקנה של צ´יפ. מקווה שעזרתי גיא

nahsh

New member
אכן מקרווויז´ן

רק שאין קשר לאיזורים - זאת הגנה אחרת לגמרי. המקרוויז´ן קשור למבנה הסרט על הסרט המגנטי של קלטת הוידאו - לא זוכר בדיוק איך, אבל באופן כללי, על הסרט המגנטי יש חלקים שהם לא סאונד או תמונה אלא מידע נוסף. ההגנה הזאת "שותלת" באותו איזור מידע שגוי, שגורם להפרעה בהקלטה. או שלא. יכול להיות שזו הייתה ההגנה של קלטות הוידאו נגד הקלטה, ואני מתבלבל... בכל אופן, מפיץ (או ייצרן) יכול להגן על הסרט מפני הקלטות, ויכול לוותר על ההגנה. זה לשיקולו בלבד וזו לא הגנה אוטומטית, ולכן יש סרטים מוגנים וכאלה שלא.

nahsh

New member
והנה הסבר מפורט ומאוד טכני ../images/Emo132.gif

http://www.repairfaq.org/filipg/LINK/F_MacroVision1.html#MACROVISION_017

zViper

New member
המלצה לאתר(שוב:)

רוצה לראות סרטים ישנים, יש את האתרים הנ"ל: לאחר שתראי סרטים שמצאו חן בעיניך, תמיד יכולה לבדוק באתר הישראלי, אם יש להם כרגע לרכישה. נ"ב: מידע אישי: תמיד יש בנמצא אצלהם!ולא יקר!:) בהצלחה, הצפע

dickies girl

New member
תודה רבה

ולמי שלא הבין התכוונתי שהוידאו בכלל לא מקליט... פשוט כשאני לוחצת קופי אז מופיעה כתובית על המסך שאומרת שהדיסק מוגן מפני הקלטה. רציתי לדעת אם יש מקום בארץ ולא באינטרנט, שבו אני יכולה למצוא סרטים ישנים... לקנייה או להשכרה

nahsh

New member
המבחר הגדול ביותר של סרטים:

ב"האוזן השלישית" כמובן. לדעתי יש להם סניפים רק בירושלים חיפה ות"א, אבל אולי אני טועה. ניתן גם להזמין סרטים שלא נמצאים בחנות. סרטים "נדירים" יחסית, יהיו בד"כ ללא תרגום. מה שאמרת על ההקלטה זה מוזר - אני מניח שהוידאו שלך מזהה את הגנת המיקרוויז´ן ומודיע על כך. אף פעם לא שמעתי על וידאו ש"מתנהג" כך, אבל לא בעיה לעשות דבר כזה.

גיא ע

New member
אה...

זה נשמע כמו בעיה עם הקלטת ו/או וידאו בלי שום קשר ל- DVD מהטלויזיה את יכולה להקליט?

dickies girl

New member
לא זה לא בעיה עם הדי יו די... הוא

מקליט גם מקלטת לקלטת... גם מדי וי די לקלטת וגם מהטלויזיה בלי בעיה... בקשר לסרטים... אז איפה זה האוזן השלישית??? אני גרה קרוב לת"א אז זה לא בעיה בשביללי להגיע לשם... משום מה חשבתי שמוכרים שם רק דיסקים של מוזיקה... אז מה הכתובת של החנות???

למעלה