יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

נגיד שאני רוצה ללכת ללמוד רפואה בארצות הברית כי התאכזבתי קשות ממערכת החינוך הישראלית המעפנה...רק נגיד...מה אני צריכה לעשות לפני זה והאם יש למישהו רעיונות לבתי ספר טובים ללכת אליהם?

yogi2

New member
לא מומלץ!

לימודים בארצות הברית יהיו יקרים בהרבה מלימודים בארץ, יש לי שני חברים שנסעו ללמוד בבולגריה, הלימודים שם מאוד זולים וגם באנגלית.

Taliy

New member
יש לך אזרחות ?

אם לא אז הלימודים מאוד יקרים ולכל היותר תמצאי חילופי סטודנטים אחרי כמה שנים נסיון. או לימודי רפואת עולם או איך שזה נקרא פה (שיתוף של בן-גוריון גם אוניברסיטה מפילדלפיה (?)) דווקא בארץ יש בתי ספר לרפואה לא רעים בכלל, אבל אם התאכזבת ... אז כמו שנאמר לפני יש בתי ספר בהונגריה ובבולגריה. רק חשוב לבדוק שיש להם שת"פ עם בתי חולים בארץ, לרוטציות של שנים מתקדמות, וחוץ מזה קחי בחשבון שתצטרכי לעבור מבחן בארץ, שעובר כל מי שלא למד פה. אה, ואם יש לך אזרחות אירופית תוכלי ללמוד בכל מקום באירופה בחינם .

אוף...

אין לי אזרחות נוספת וכדי להתקבל בארץ אני אצטרך לעבוד לפחות שנה לשיפור ההישגים שלי וגם אז התוצאות לא יהיו מספיקות סביר להניח. לימודים בבולגריה, הונגריה ושות´ לא ממש קוסמים לי כי צריך גם לארגן חיים בארץ שמגיעים אליה וזה לא נראה לי אפשרי או סביר בארצות הנ"ל, עם ככל כבודי להן המונח במקומו. תודה רבה לשניכם על התגובות

Taliy

New member
שנה זה לא נורא

מה את צריכה לשפר, פסיכומטרי או ציוני בגרות ? שנה זה לא נורא, אם את כל-כך רוצה להיות רופאה ... יש לי חברה שנורא רצתה להיות רופאה, והפסיכומטרי לא הספיק, אז היא התחילה בביולוגיה למדה שנתיים, וגם העלתה את הפסיכומטרי, גם היה לה ממוצע של 4 סמסטרים רצופים מעל 90 (תנאי קבלה חלופי), ובסוף התקבלה, וזה לא היה לשווא כי הכירו לה בחלק מהקורסים. אני מכירה עוד מיקרה של בחור שלא ידע מה מעניין אותו יותר, ולמד הנדסה, עבד כמהנדס, ואח"כ הלך ללמוד רפואה והיום הוא רופא ...
חוץ מזה הייתי מבררת בבן-גוריון על התוכנית של פילדלפיה, ומנסה להתקבל דרך פילדלפיה (הלימודים מבוצעים פה, והשכר לימוד משולם לאב"ג).

tomaj

New member
רפואה...

תום, דוקטורנט במדעי הרוח משיב... הדבר הכי חשוב שאת יכולה לעשות, זה לקבל החלטה שזה מה שאת רוצה, ואני רציני!!! אם אני לא טועה, רפואה בארה"ב יכולים ללמוד רק בעלי תואר ראשון. כנסי לאתרי אינטרנט ותתחילי לחקור מוסדות שונים. האתרים של האוניברסיטאות מאד אינפורמטיבים וידידותיים למשתמש. אל תדאגי לויזה כי אם את מתקבלת, תהיה לך ויזת סטודנט שאפילו תאפשר לך לעבוד עד 20 שעות בקמפוס. תבררי אם סטודנטים לרפואה ממומנים על ידי המוסד שלהם. אני למשל, ממומן לחלוטין ומקבל משכורת חודשית מהאוניברסיטה. פשוט תתחילי לחקור את הנושא אשמח לענות על עוד שאלות תום

זה ככה גם בלימודים אחרים?

אני כבר לא כל כך סגורה על זה שלהיות רופאה זו המטרה שלי בחיים...אני נוטה לכיוון פסיכולוגיה עכשיו. השאלה שלי היא אם יש לך אולי מושג מה יותר משתלם לי מבחינת רמת לימודים וביסוס קריירה בארץ- לימודים בחו"ל או לשקוד על שיפור בגרויות ולהתקבל בארץ? והמון תודה...

tomaj

New member
לך טלטלונת....

תראי טלטל יש כל כך הרבה שיקולים בעניין, חלק מהם גם אישיים... כמה עובדות "יבשות": המצב הכלכלי בארץ על הפנים כיום. המצב הביטחוני עוד יותר. הרבה יותר קל לבסס/לבנות חיים בחו"ל, בעיקר בארה"ב. אם את שוקלת קריירה אקדמית, מומלץ ביותר לעשות בחו"ל את אחד התארים.אם תרצי הסבר מדוע, רק תגידי. מעבר לזה, שיקולים אישיים שאותם אני לא יכול לדעת... אם מה שעומד מול עינייך זה ביסוס קריירה והעמדת בסיס כלכלי, אין תחליף לארה"ב.

למעלה