יש לי שאלה -

יש לי שאלה -

לא רוצה להרגיז אף אחד וזאת סתם שאלה

ביום חמישי הבא יש לי רופא סוכר
יש מצב שהוא ימליץ על אינסולין
אני יכולה לסרב? ולבקש להמשיך את הכדורים לעוד תקופת ניסיון
ולראות אם יהיה שיפור

ברור שאת יכולה לסרב

זה הגוף שלך, אף אחד לא יכריח אותך לקחת אינסולין. למה את חושבת שהוא ימליץ לך לעבור לאינסולין? הוא רמז משהו כזה? עד כמה שידוע לי זה לא נפוץ בכלל שמעבירים סכרתיים טייפ 2 לאינסולין, בדרך כלל מנסים לאזן עם תרופות בלבד...
כמה זמן את מנסה להתאזן עם תרופות ולא מצליחה? אם אני לא טועה את סכרתית חדשה יחסית לא? רוב הסיכויים שתוך כמה שבועות כשתביני את העקרונות החשובים את כן תצליחי להתאזן עם תרופות, אין סיבה לעבור לאינסולין... גם אבא שלי וגם אבא של בעלי טייפ 2 ולשניהם לקח קצת זמן אבל אחרי שחפרתי להם מספיק הם הצליחו בסוף להבין מה כן ומה לא ולהתאזן עם התרופות.

ובלי קשר, גם אם כן תזדקקי לאינסולין בסוף- את תגלי שזה ממש לא סוף העולם! זה רק מקל על החיים...

תודה על התשובה ,אני כחודש

עם תרופות ,יחסית חדשה , כרגע בדיאטה ועושה
פעילות גופנית ,אבל עדיין לא מאוזנת, מניחה שלוקח זמן
יש לי סבלנות
גם אני לומדת את הנושא

רופא המשפחה חושב שרופא סכרת ימליץ על אינסולין

המטרה בסופו של דבר היא איזון

אם הרופאים יגיעו למסקנה שלמרות אורח החיים המתאים שסיגלת לעצמך הגוף שלך עדין מתקשה להתאזן- אני במקומך הייתי מעדיפה לעבור לאינסולין שייתן לי שקט נפשי. אבל אני די בטוחה שאחרי חודש בלבד- ייתנו לך תקופת נסיון נוספת להתאזן עם כדורים אם תבקשי...

תיקון טעות קטנה.

כל סוכרתי סוג 2 יזדקק מתי שהוא לאינסולין. לי זה לקח 25 שנים. יש כאלה שלוקח להם 35 שנים,
ויש כאלה שעוברים לאינסולין אחרי 10 שנים. ברור שמי שמקבל סכרת קלה בגיל 65, לא יזדקק
לאינסולין אפילו בגיל 100.

אבו זקן

New member
סתירה פנימית

המשפט האחרון בתגובה שלך סותר את המשפט הראשון. אבל מעבר לחצי-התחכמות הזאת, ישנם מקרים (מעטים, אבל קיימים) של סוכרתיים שהחלימו - בעיקר כאלה שהגילוי היה מוקדם וסיבותיו ברורות. הנפוץ הוא אנשים עם הרבה משקל עודף שמשנים את אורח חייהם והופכים פעילים גופנית ובעלי משקל תקין, אצל חלקם התנגודת לאינסולין נעלמת ורמות הסוכר שלהם חוזרות להיות נורמליות.

תומרונתם

New member
מנהל
הסכרת שלך עוד "צעירה"

ולכן לא נראה לי שהרופא צריך להתנגד לתת לך עוד נסיון ללא אינסולין.
הרבה מאוד אנשים הצליחו להתאזן ללא אינסולין ע"י שילוב של כדורים, תזונה נכונה ופעילות גופנית - ואפילו גם הפחיתו את מינון הכדורים עם הזמן ועם האיזון.
רק חודש זה תקופה מאוד מאוד קצרה, אל תתייאשי, ואל תפסיקי לנסות.

Having said that, אינסולין הוא פתרון מעולה לסכרת. הוא ה-פתרון. קל לשימוש, משפיע מיידית, ועושה את הדבר הכי חשוב - מקל עליך להגיע לאיזון. גם אם כן תקבלי אינסולין, זה לגמרי לא סוף העולם, את תלמדי להשתמש בו ותראי שזה רק לטובתך.

ladybug4NLP

Active member
לצערי אינסולין זה לא תמיד לפי ההכרח אלא

לפי שיטתו ואמונתו של הרופא.
יש שיעדיפו לתת אינסולין מה שיותר מוקדם ויש שיעדיפו למשוך כמה שיותר.

כדאי לך ללמוד בהרחבה את נושא הסוכרת ככל האפשר, "לעקוב" אחר עצמך בין אם בבדיקות עצמיות תכופות ובדיקות בקופ"ח עד שתכירי
את עצמך, מה עושה לך טוב יותר ומתי.

בזמנו רופא נתן לי גלוקורייט עד שגיליתי שזה ממריץ לבלב, שזה הדבר האחרון שהייתי צריכה.בקשתי לעבור למטפורמין והחזקתי אתו מעמד די הרבה זמן.

בזמן האחרון אני קצת מזייפת (10 שנים מההתחלה).
קבלתי אפילו תרופה נוספת אבל אני ממש ממש מתלבטת אם לקחת אותה.
השבוע היתה באחד מעתוני סוף השבוע כתבה ממש ארוכה ובה ספורים לא כל כך טובים דווקא על הדור החדש של תרופות לסוכרת (באייטה, גלבוס, ג'נוביה וכד')
שלאט לאט מצטברות הוכחות לנזק שהן גורמות.
פורפ' מוטי רביד אף כתב שיותר ויותר הוא מוצא את עצמו נמנע לתת את התרופות האלה.
לצערי לא זוכרת שהיתה אלטרנטיבה.

אינסולין הייתי מציעה רק למי שכבר אין תאי ביטא. וגם באינסולין יש את הבעיה שאנשים קודם תוקעים אוכל בלי אבחנה ואז תוקעים כמות של אינסולין
בלי אבחנה (יש לי חברים שעושים את זה לצערי).

אז... לחשוב היטב מה מצבך (בדיקת C_PEPTIDE), לחשוב מה עוד לא עשית כדי להשיג את המטרה ולעשות חישוב של נזק מול תועלת

הצעה מבעל נסיון ולא תאוריות.

אחרי שיתאימו לך את התרופות תעשי בדיקת דם כל 3 חודשים כולל A1C.
כל עוד תצליחי לשמור על A1C בסביבות 7 ומטה, תמשיכי עם התרופות.
במידה ו- A1C שלך יעבור את 7.5 תעברי מיידית לאינסולין. לי באופן אישי
לקח כמה שנים לעבור לאינסולין, וזאת אחת מטעויות חיי. אם הייתי יודע
מה זה להזריק אינסולין, ואילו יתרונות יש במעבר, הייתי עושה את המעבר
5 שנים קודם, אולי עוד קודם. היום עקיצת יתוש מציקה לי הרבה יותר
מהזרקת אינסולין. תזכרי את הצעתי טוב, טוב. מאחל לך רק בריאות.

למעלה