יש לי שאלה ..........

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
יש לי שאלה ..........

אני רואה שאנשים תופסים פו דגים גדולים ואני מוציא דגים קטנים (0כי זה מה שנמצא הכי הרבה) מידיי פעם אני רואה גדולים שוחים בקרקעית אבל הפיתיון לא יגיע אליהם כי הקטנים יוכלו הכל ולא משנה באיזה עומק הפיתיון נמצא אז האם כל השנה זה ככה או שהלהקות של הקטנים יתפפו מתישהו ואם לא אז איך להוציא דגים גדולים?????????

rondadon

New member
אם ראיתי דג ממש עמוק על הקרקעית...

בים זה כנראה לוקוס... ויכול להיות שאם אתה משתמש בבצק הוא פשוט לא ימשך לזה. תנסה גמברי, פלוטה, קלאמרי.

לייזר

New member
לעודד בצק קשה

במצב כזה עשה בצק מבושל או מפיתה זה בצק כבד וצולל מהר למטה שים כמות בריאה .ובהצלחה

paluta

New member
תלוי מי הם הגדולים

אם אלו טורפים אז תשתמש בפתיון מתאים אם זו להקה של גדולים וקטנים מאותו זן ובהנחה שהם לא טורפים אז פשוט שים קרס בתחתית עם משקולת קטנה ועוד 2 קרסים כמטר מעל , הקרס התחתונה צריכה להיות גדולה יותר מ - 2 הקרסים העליונות - וגודל הפתיון בהתאם יתכן ואלו דגים גדולים חשדניים יותר "ובעלי נסיון" שממתינים שהקטנים יפילו את הפתיון ורק אז הם יגשו אליו ( גם זה קיים !) או שהם פשוט לא מעונינים בפתיון שלך - אל תפגע (גם זה קיים !) ריסוס בלחם באתר הדייג בדרך כלל מעסיק את הקטנים ומושך דגים בכל הגדלים מהסביבה - נסה זאת גם. ריסוס - הרטבת לחם ומוצריו עד שנוצרת עיסה לסחוט את עודף המיים לעשות ביד מעיין כדור ולהטיח על פני המיים על מנת שיתפזר וישקע לפעמים כדאי להוסיף מאט חול - יש לזרוק מידי פעם בפעם על מנת להעסיק את הקטנים - אם אתה דג באיזור שיש בו להקות של דגיגים אז הצרה גדולה יותר רצוי אז להשתמש במשקולת שנמצאת בתחתית החוט ומעליה קרס/ים המשקולת משקיעה במהירות את החוט לקרקעית (להקות הדגיגים לא כל כך יורדות לקרקעית) רצוי לדעת מה המרחק מפני הקרקעית לפני המים ולשים מצוף בהתאם או לחילופין ללא מצוף החוט מתוח - תרגיש מתי נוגסים ואז תמשוך במשיכת צליפה - זה דורש ריכוז ומיומנות שנרכשת עם הזמן - אישית אני דג כך כבר זמן רב ויש תוצאות טובות כדאי לנסות זה גם מוסיף עניין לדייג בבוס אחרון חביב : ישנם מיני דגים כמו הסולבי ( שם עברי - סלפית צהובת פסים) שבשנת חייה הראשונה ניזונה מפלנקטו ומיני רכיכות ואז תבלע גם בצק אך בבגרותה תיזון רק מצמחיה כדי לתפוש את הגדולים ( כבר לקראת סוף העונה) יש להשתמש בפתיון שהוא עשב שנמצא על פני הריפים והסלעים בגובה המיים - רק כך תוכל לתפוש חתיכות יפות אולם זה דורש שימוש במשולשת עם כל הכרוך בכך והיות ואנו לא ממליצים להשתמש במשולשת דברי האחרונים כוונו לידיע בלבד בהצלחה נ.ב. לפעמים עובי החוט משפיע אם אתה משתמש בחוט עבה מידי הדגים הגדולים - זוכר אלו בעלי הנסיון מבחינים בו ולכן בכלל לא נגשים לפתיון אז תשתמש בחוט 0.2 ממ ואפילו 0.15 ממ כחוט התלאי בחכת הבוס שלך

למעלה