יש לי שאלה

irisalmog

New member
יש לי שאלה

אני אמנם מרגישה שאני פולשת לפורום חדש, אבל אתם כ"כ נחמדים אחד לשני שהרשתי לעצמי לשאול כאן שאלה: בני בן 7 חודשים לא כ"כ אוהב לאכול, ועכשיו שהתחלנו עם המוצקים אין לי קנה מידה באשר לכמות שהוא צריך לאכול. הוא הוא כבר את כל הפירות שמותר וגם מרק עם עוף וירקות. רצית לדעת מהו התפריט המאוזן עבורו? תודה

היי איריס

אלמוג עדיין בשלב הטעימות, המוצקים שהוא אוכל לא תמיד מספקים לו ארוחה מלאה, ולכן הוא עדיין "משלים" את המזון עם בקבוקים. אני אספר לך על התפריט של אלה (שמונה חודשים ועשרה ימים) : 07:00- בקבוק, 210 מיל´ בסביבות 10:00 - יוגורט ביו-פרו ורמדיה פירות מעורבים (אלה לא אוהבת רסק של פירות טריים...) בדר"כ היא מסיימת הכל. בסביבות 12:00-13:00 - פרוסה עם חומוס ועגבניות. אם לא בא לה או לא מספיק לה, היא מקבלת בקבוק, בדר"כ לא מסיימת הכל... (הפרוסה בדר"כ נאכלת ע"י הכלבה). 16:00 - ארוחה בשרית : כנף עוף, בטטה קטנה, קישוא קטן וגזר קטן, מעוכים במזלג. היא גם אוכלת פסטה לפעמים. 19:00 - ארוחת ערב, בקבוק. יש ימים שהיא מסרבת לאכול את ארוחות המוצקים. זה קורה למשל בשבוע האחרון, כשיוצאת לה שן. היא מסרבת להכניס כפית לפה. רק בקבוק. במשך היום היא לפעמים אוכלת קצת במבה או ביסקוויט, פרי טרי חתוך לקוביות. בעיקרון, אני נותנת לה להתנסות בהכל : עוגה עם קצפת, בירה שחורה, גפילטעפיש, סלט טונה, לחמנייה גבינה, מלפפון חמוץ... אני לא יודעת מתי הם מתחילים להתאזן עם האוכל ולאכול ארוחות "אמיתיות". אולי רק כשהם הולכים לגן ומקבלים סדר יום, אולי כשהם גדלים ומתיישבים עם הגדולים לשולחן... על השאלה הזו אולי תוכלנה לענות אמהות לילדים גדולים יותר.

ענבל היתה בעייתית בנושא האוכל המוצק

עכשיו היא בת 10 חודשים. בגיל 7 חודשים רק התחילה להסכים למעט טעימות. התפריט שלה היום הוא רק של דברים מרוסקים מכיוון שכל פעם שניסינו לתת לה משהו טיפה יותר גדול היא נחנקה (הבליעה שלה לא ממש מפותחת). עכשיו היא אוכלת ככה: בבוקר בקבוק. ארוחת 10: פירות מרוסקים (בתוספת קצת טחינה גולמית) או גרבר. ארוחת צהריים: מרק ירקות ועוף. ארוחת ארבע: (חמש בעצם) מעדן יאמי אחד (ניתן לתת מגיל 9 חודשים). בערב בקבוק מועשר בדייסת דגנים מעורבים. בין כל הארוחות האלה בקבוקים להשלמה (בד"כ בקבוק או שניים). בלילה בקבוק נוסף. אני לא מלחיצה אותה בעניין האוכל וחושפת אותה לאט לאט לדברים חדשים, אבל היא לא לוקחת מייד. נגיד עם היאמי לקח לי כשבועיים עד שהסכימה לטעום. כשאני רוצה לתת לה משהו חדש, אני דוגמת כל כמה ימים עד שהיא מסכימה. אני למדתי שהיא צריכה להיות ממש בשלה למשהו לפני שתיקח אותו. היא אוהבת גם במבה אבל אני לא כ"כ בעד אז רק לעיתים רחוקות. יש ילדים שמאד מתלהבים מאוכל ויש כאלה שלא. לא צריך להילחץ. לדעתי אם מנסים לדחוף להם זה יותר גרוע. אם הוא עולה במשקל והוא בריא ופעיל, לא צריך לדאוג. רחל

אין כללים. צריך לראות מה הילד אוהב

ולאט לאט יתרבו המוצקים באוכל ויחליפו ארוחות של חלב. שיר בת 7 חודשים. היא אוכלת מוצקים פה ןשם אבל בלי הרבה התלהבות. בימים טובים בבית התינוקות היא אוכלת חצי כוס פרי טחון בסביבות 10:00 וחצי כוס ירק טחון בסביבות 12:00. בימים אחרים היא אוכלת כמה כפיות מכל דבר ואפילו פחות. אתמול עשיתי את הדייסה של נוב. שיר די התלהבה אז שלחתי לבית התינוקות בקבוק של דייסה ועוד כלי עם דייסה סמיכה יותר כדי שינסו לתת לה את זה כשהיא רעבה. נקווה שתהיה הצלחה. חנה

חנה, אשמח לקבל הסבר חוזר לדייסה

במיוחד לגבי הכמויות המדוייקות. קניתי הבוקר מחנות טבע שיבולת שועל ודוחן ואני רוצה להכין דייסה. אגב, אתם מגיעים ביום חמישי, כן?

עשיתי בדיוק לפי ההוראות של נוב

לפי מה שאמרו לי היא לא רצתה לשתות מהבקבוק היום אבל בכפית היא אכלה והתלהבה אז זה בסדר מבחינתי. אני חושבת שהדייסה ממש טעימה. המולסה עושה לזה טעם מתוק עדין. מצ"ב קישור להודעה של נוב עם ההוראות.

אהה, ובקשר ליום חמישי...

אני לא בטוחה אבל נעשה מאמץ. תלוי במצברוח של הגברת במהלך היום. אני לא רוצה עוד מפגש עם שיר על הידיים כל הזמן. זה ממש לא מהנה לאף אחד.

זו תקפה קשה, לפני הוצאת שיניים.

הם נורא סובלים הקטנטנים, רחמנות. אני חושבת שקורים לה כל הזמן דברים חדשים וקשה לה. הגן החדש, השיניים וההתפתחות הטיבעית שלה (ישיבה), זה לא פשוט! שולחת לה חיבוקים וממש מקווה שיהיה לה מצב רוח טוב ביום חמישי לקראת המפגש עם החברים שלה. תודה על הקישור, לא זכרתי איפה היה הדיון, אנסה היום את הדייסה. אפשר להכין אותו על בסיס תמ"ל?

היי איריס.

לא הבנתי אם הוא לא אוהב לאכול בכלל או רק מוצקים. בכל מקרה, הוא מחליט כמה לאכול גם אם זה נראה לך מעט מדי...לגבי המוצקים, הוא בשלב הטעימות, כך שארוחות המוצקים לא מחליפות ארוחה. אני הצעתי לזיו בקבוק לאחר כל ארוחת מוצקים ובמקביל הגדלתי לו בהדרגה את כמות המוצקים בארוחה. כך עוברים בהדרגה מטעימה לארוחה מלאה. התפריט שלנו (9 חודשים פחות עשרה ימים): 7.00 ארוחת מטרנה 10.30 ארוחת פירות טריים (250-300 CC) תפוח+אגס+בננה+בישקוט מרוסקים 13.30 מרק ירקות עם בשר הודו ואורז טחונים (400-300 CC) 16.30 ארוחת מטרנה 18.00 מעדן סויה או מלון עם שקדיה 20.30 דייסה

למעלה