יש לי שאלה!...

פיתגורס

New member
יש לי שאלה!...

מישהו יודע אם מותר ליהודי (חילוני) לענוד תליון צלב על הצוואר? האם זה נוגד את היהדות?

מה זאת אומרת מותר?

לא נראה לי שיש איזה חוק הלכתי נגד זה. מה שלא יפריע לחרדים רבים לשפוך עליך דליי מים. לא מומלץ במאה שערים. ולמה לך צלב? תלבש אנטיכרייסט

כרמית.

New member
על פי ההלכה היהודית

אין לענוד כל סממן חיצוני של עמים אחרים, דתות אחרות ותרבויות אחרות, כולל צלב, פנטגרם וכולי. ואפשר לראות למשל בפרק הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים בספר משנה תורה להרמב"ם. הוא מפרט 51 איסורים הקשורים לעבודה זרה: יש בכללן אחת וחמישים מצוות--שתי מצוות עשה, ותשע וארבעים מצוות לא תעשה; וזה הוא פרטן: (א) שלא לפנות אחר עבודה זרה; (ב) שלא לתור אחר הרהור הלב וראיית העיניים; (ג) שלא לגדף; (ד) שלא יעבוד אותה כדרך עבודתה; (ה) שלא ישתחווה לה; (ו) שלא לעשות פסל לעצמו; (ז) שלא לעשות פסל אפילו לאחרים; (ח) שלא לעשות צורות אפילו לנואי; (ט) שלא להדיח אחרים אחריה; (י) לשרוף עיר הנידחת; (יא) שלא לבנותה; (יב) שלא ליהנות מכל ממונה; (יג) שלא להסית יחיד לעובדה; (יד) שלא לאהוב המסית; (טו) שלא לעזוב שנאתו; (טז) שלא להצילו; (יז) שלא ללמד עליו זכות; (יח) שלא יימנע מללמד עליו חובה; (יט) שלא להתנבא בשמה; (כ) שלא לשמוע מן המתנבא בשמה; (כא) שלא להתנבא בשקר, ואפילו בשם ה´; (כב) שלא לגור מהריגת נביא שקר; (כג) שלא לישבע בשם עבודה זרה; (כד) שלא לעשות אוב; (כה) שלא לעשות יידעוני; (כו) שלא להעביר למולך; (כז) שלא להקים מצבה; (כח) שלא להשתחוות על אבן משכית; (כט) שלא ליטע אשרה; (ל) לאבד עבודה זרה וכל הנעשה בשבילה; (לא) שלא ליהנות בעבודה זרה ובכל משמשיה; (לב) שלא ליהנות בציפוי נעבד; (לג) שלא לכרות ברית לעובדי עבודה זרה; (לד) שלא לחון עליהן; (לה) שלא יישבו בארצנו; (לו) שלא להידמות במנהגותם ובמלבושם; (לז) שלא לנחש; (לח) שלא לקסום; (לט) שלא לעונן; (מ) שלא לחבור חבר; (מא) שלא לדרוש אל המתים; (מב) שלא לשאול באוב; (מג) שלא לשאול ביידעוני; (מד) שלא לכשף; (מה) שלא להקיף פיאת ראש; (מו) שלא להשחית פיאת זקן; (מז) שלא יעדה איש עדי אישה; (מח) שלא תעדה אישה עדי איש; (מט) שלא לכתוב קעקע; (נ) שלא להתגודד; (נא) שלא לעשות קורחה על מת. וביאור כל המצוות האלו בפרקים אלו. שים לב לאיסור מס´ ח´. אפילו לקישוט אסור לענוד צלב על פי היהדות.

Cath

New member
באופן תאורתי -כן מאד!!

תשמע, נעזוב כרגע בצד את צלב הקלטי, שמשמעותו שונה מן הפירוש הנוצרי, ונתמקד בסמל כפי שהוא מצטייר בעיני ההמון. כל צלב עשוי, ובצדק, להתפרש כסמל שייכות שלך לדת הנוצרית. במקרה שאתה אכן "חובב" את ישו, אז אין שום בעיה.. תעשה את רצונך, והכל אחלה. אבל בכל מקרה אחר אני לא רואה שום סיבה להסתובב עם צלב (אלא אם כן, זה צלב קרס או צלב הברזל, אז ישנן קונוטציות שונות לגמרי). אגב, המושג יהודי חילוני, הוא מאד אבסטרקטי בעיני, אם לא מטומטם ביותר (סליחה על הגסות). יהדות זו דת בראש ובראשונה, אז או שאתה מאמין בה, או שלא.. אם אתה מאמין אז האלוהים שלך לא נתן לך פתור אישי ממילוי מצוות, או מילוי חלקי בלבד.. ואם אתה לא מאמין בדבר, אז למה להגדיר את עצמך כ"יהודי"? ולא, זה לא יעזור לי את כל הסיפורי סבתא יהודייה, אמא אבא, או כלב מושיקו, כי אין מצב שאני אקבל את הטמטום הזה של "להוולד לתוך דת לא מתוך בחירה", אפילו שמשהו היה מספיק מטורף כדי לחתוך לתינוקות את איברי המין, עוד לפני שהם קולטים מי, מה ולמה.. אני קצת הרחבתי לא לנושא, אני אני מקווה שהבהרתי כי אין שום קשר בין יהדות לצלבים.:))

כרמית.

New member
יהדות

אינה רק דת, כי אם תרבות. יש לה מאפיינים תרבותיים מעבר למאפייניה הדתיים של פולחן, תפילות וחוקים. המכנה המשותף לכל היהודים הוא לא רק הדת, כי אם גם השתלשלות גנטית משותפת, היסטוריה משותפת, שפה אחת (עברית, שמשמשת יהודים רבים גם מחוץ לישראל, במאה הקודמת גם אידיש ולדינו), ספרות, שירה ואמנות משותפת וכולי. וכך, אדם יכול להגדיר עצמו כיהודי מבחינה תרבותית ולאו דווקא מבחינה דתית. הגדרת זהות והגדרה עצמית, אגב, היא עניין מאוד רגיש והיא עניין של המוגדר עצמו והרבה פחות של מגדירים חיצוניים, מה שיכול להיתפס כפטרונות.

Justin Angel

New member
נגיד את זה בפשטות...

אני בטוח שאפשר למצוא חוק שאומר שאסור. וכמו שאומרים "לפי יהדות הדרך לגהנום רצופה במין לפני הנישואים, הומוסקסאוליות ושרימפס". :)

למעלה