יש לי שאלה.

1ט ל י

New member
יש לי שאלה.

מישהו יודע במקרה מה זו הבדיקה CPK? רשום שהנורמה ביא בין 10 ל 110, ולי יש 717. זו הסיבה שהייתי צריכה היום לעשות בדיקות חוזרות. זה היה ממש סיוט היום. הייתי במרפאה יותר משעה רק בשביל בדיקות דם. בנוסף עלה לי האנטי DNA, מ11.2% בפעם האחרונה, ל13.5% הפעם. כשהגעתי לראשונה לראומוטולוגיה עמדתי על 14%. אמנם זה עדיין לא רציני, אבל זה עדיין מוזר. אתם אולי חושבים שאני מגזימה, ואולי זה נכון, אבל אני עוברת את הבדיקות האלו רק חצי שנה, וזו הפעם הראשונה שיש עלייה ברמת האנטי DNA. הירידה הייתה מתונה יחסית.בערך אחוז בחודשיים, ופתאום עלייה של 2.5 אחוזים. נו טוב, שלכם,

gaia20

New member
הי טלי

אין לי שמץ של מושג מהי הבדיקה הזאת, אבל תנסי להסתכל בגלריות, קטגוריה חדשה שנכנסה לפורום, יש שם תמונה של כל הבדיקות שחולי לופוס בדרך כלל עוברים, תנסי לחפש שם את הבדיקה הזאת. בהצלחה.

champ

New member
תשובה שקיבלתי מאורטופד...

היי טלי! מצוטטת כאן תשובה של אורטופד ששאלתי היום לגבי הCPK : רמת CPK של 717 היא די בעייתית שכן במחלות שרירים ראשוניות רואים CPK (וההנחה היא שמדובר ב CPK 3 המהווה 96 % מרמת הCPK בדם במצבים נורמליים ) הרבה יותר גבוהה למרות שרמה של 717 נחשבת כבר מעל לנורמה . חשוב לדעת מהו הסטנדרט של המעבדה ולחזור על הבדיקה. בכל מקרה עליה ברמת CPK היא עדות לפגיעה בשריר, בניגוד לחולשת שרירים שמחמת פגיעה בעצב המעצבב את אותו השריר. הCPK יכול להיות גבוה עוד לפני שיש ביטוי קליני למחלת השריר. צ´מפ.

ל3

New member
לטלי היקרה

האם קבעת תור לראומטולוג או לרופא שלך? אני לא יודעת מה משמעות הבדיקה הזו אבל אני חושבת שאם התוצאה שלה חריגה זה הסימן שצריך לעשות ביקור קצר במרפאה. הרופא יוכל לתת לך את התשובה המדויקת ולהפנות אותך הלאה להמשך טיפול אם צריך. מתי לפי דעתך יהיו את התוצאות של הבדיקות שעשית היום? בכול אופן, אנחנו פה איתך ונסי ( למרות שזה קשה) לא לדאוג

1ט ל י

New member
תודה../images/Emo6.gif

צ´מפ, תודה על המידע. גאיה, תודה על העזרה. שירי, דיברתי עם הראומוטולוג, והוא אמר שקודם אני אעשה את הבדיקה שוב. הוא אמר לי לא ללכת לחדר כושר או לעשות פעילות אחרת בסגנון, שכן, לפעמים זה פוגע בתוצאות. יהיה טוב (אני מקווה). תודה לשלושתיכם,

champ

New member
אין בעד מה!

מקווה שלא נבהלת מהמבנה המולקולרי...
לאחר שצרפתי את הקישור חשבתי והבנתי שלא כל אחד יודע מה הוא רואה שם
לא חשוב מקווה שההסבר עזר..... צ´מפ.

1ט ל י

New member
../images/Emo6.gif

מבהיל זו לא בידיוק המילה שהייתי משתמשת בה, אבל אני אכן לא ממש מבינה מה רואים שם. בכל זאת זה מעניין.

gaia20

New member
../images/Emo6.gif זה אכן תרשים שיכנס לגלריות

למרות שגם כאן אף אחד לא באמת יודע מה הצבעים\עיגולים\צורות האלו אומרים...

champ

New member
אני מבין שברחת משיעורי ביולוגיה

בבית הספר חחחחחחחחחחחחחחחח

gaia20

New member
ברחתי כל עוד נפשי בי!!!../images/Emo9.gif

במיוחד כשראיתי תרשימים כמו זה!!

1ט ל י

New member
יש לי עוד שאלה.

אני צריכה לקחת 2 פלקווניל של 200 גרם ושני קרטייה (אספירין) של 100 גרם ביום. הרופא אמר לי שאני יכולה לקחת את ארבעתם ביחד. זה מה שאני עושה. אבל מה לעשות כשאני שוכחת? כלומר, יום שלם עבר, ואני לא לקחתי אפילו כדור אחד? לצערי הרב זה קורה לא מעט לאחרונה.

למעלה