יש לי שאלה

byron

New member
יש לי שאלה

מזמן לא כתבתי פה, ואני חייב לציין שזה אחלא של פורום בניגוד לכל הביקורות אני חושב שיש כאן איזון מושלם בין אומנות לבין שיחות על ה-אומנות. ולשאלתי.... איך זה שהמטות (די.סי.)/מוטאנטים (מארוול) לא מפעילים את הכוחות תוך כדי שינה? גם אם נטען שכשהם מבוגרים הם מאומנים, כשהכוחות מתגלים לראשונה הם אמורים לפעול גם בלילה. פתאום באמצע העבודה חשבתי על זה וזה נורא מטריד אותי

gewitter

New member
למזלנו

כשאנו נמצאים בשינה עמוקה רק העיניים זזות(Rapid Eye Movement) והן סגורות, כך שוולברין לא יתקע לעצמו סכין וציקלופ לא ישרוף את המיטה. חוץ מזה, הם חיים בעולם אחר בו הטייטס לא גורם שפשפת, אז הם גם לא מפעילים כוחות מתוך שינה, אלא אם כן הכותבים מחליטים כך. אני לא מאמין שעניתי על השאלה הזו :)

effigy

New member
בסרט וולברין תקע לרוג את הטפרים בבט

ן... אגב הסצנה הזאת שמתם לב שלרוג יש קרע סימטרי בכותונת שלא יכול היה להייוצר דרך הגוף שלה גם אם וולבי היה מנסה מאוד? מזכיר ל קצת את קפטן קירק בכל קרב שלו....

gewitter

New member
אבל הוא בדיוק התעורר

ובגלל זה כנראה. עד כמה שבחנתי את הפיגורה של רוג כנראה לא צפיתי מספיק פעמים בשביל לשים לב לקרע. נו, טוב, אני מכיר אנשים שמצאו טעויות "מלך האריות", אז נוותר לך.

BluePrint

New member
נכון

כשאנחנו ישנים, הגוף משותק מהצוואר ומטה. אבל מה קורה עם כוחות מנטליים? ג´ין גריי יכולה לעשות נזק רציני, ופרופ´ X עלול לחלום חלומות של אנשים אחרים, או לשתף אחרים בחלומות שלו. ומה היה קורה אם ג´אגרנוט היה הולך מתוך שינה?

chatenoire

New member
זה יכול להיות הרסני

אני משערת שלמוטנטים עם יכולות מנטליות חזקות כל כך יש מחסומים כלשהם גם בזמן שינה. אולי חלקים במוח שלהם עירניים יותר מאצל אנשים רגילים, כדי שיוכלו לפקח על כל מה שקורה שם.

byron

New member
אוקי אבל...

זה אומר שאתה מתעורר כמו שנרדמת באותה נקודה בדיוק. וזה לא קורה, הגוף לא משותק מהצוואר ומטה. אבל תתעלמו מהשאלה היא באמת דבילית וסתם הטרידה אותי אתמול בעוד שבועיים אני מתחיל בקורס ציור ..... נראה אם יצא לי משהו טוב אחריו

BluePrint

New member
לא בסדר, לא אבל. ../images/Emo32.gif

הייתי במספר הרצאות על שינה, חלומות, ושאר דברים קשורים. זה יותר מדי מידע בשביל להתחיל לכתוב, אז בקצרה: כשאתה ישן, אתה משותק (זה נקרא שיתוק שינה) והגוף לא מגיב להוראות המוח. (כדי שלא תתחיל לרוץ מתוך שינה, ושאר דברים) אבל במקביל לשיתוק, בדיקות מראות שבזמן שנת REM הגוף מתאמץ יותר מבזמן עירנות. זה יותר מדי מסובך וטוב שנשאר מחוץ לסיפור. (אלא אם למישהו יש רעיון לדמות "פרדי קרוגר")

למעלה