יש לי שאלה.....

c o l e

New member
יש לי שאלה.....

עם המורה שלי עשינו (אני והחברים שלומדים איתי...) טבלה עם שמות עצם ואז הפכנו את זה לגופים (yo, tú, eres, cov, usted, el, ella) ולפי מה שעשינו שמתי לב שיש אותיות מיוחדות רק בגוף vos. אז מישהו יכול להסביר לי למה. ובהזדמנות חגיגית זאת אני ישאל עוד משהו. אני שאלתי על האות ñ וענו לי וזה עזר לי
אז השאלה מה עם שאר האותיות איך יודעים איפה שמים אותם יש חוקים
או שזה סתם ככה

c o l e

New member
ועוד משהו....

נתנו לי ה פעם אתר שמתרגם מאנגלית לספרדית יש אפשרות להביא לי אותו שוב

Hurakano

New member
אמממ.... ../images/Emo4.gif

בילבלת פה את העסק..... טבלה עם שמות עצם... ואז הפכת את זה לגופים ?? ו- eres לא קשור לגופים... זה שייך לפועל ser... טוב... לגבי vos - זה שם גוף שמשתמשים בו רק בארגנטינה ובאורוגוואי, הוא מקביל ל- tú מה שקורה זה שאת הפעלים בזמן הווה כשמטים אותם ל- vos, הם שונים מההטייה ל- tú - מה שעושים (ב- vos) זה לוקחים את שם הפועל (hacer, amar, venir...) מורידים להם את ה- r, ושמים להם s. ההטעמה נשארת אותו הדבר (בתנועה האחרונה), אז שמים acento (הקו הנטוי מעל האות) באות ניקוד שבאה לפני ה- s : אתה עושה : לעשות = vos hacÉS << hacer אתה בא : לבוא = vos venÍS << venir זה הסיפור... לגבי החוקים של האותיות בזה לא ממש הבנתי אותך.... אבל כדאי שתעיין במאמר של איך לקרוא ספרדית, אולי זה יענה לך על השאלות יום טוב

c o l e

New member
אוקיי זה יותר מובן אבל.....

מה עם מילים שאין להם r בסוף המילה
ואם אתה יכול (אתה לא חייב) תרשום לי הרחבה ותשלח לי לאימייל הוא בפרטים. ולא ממש עשינו טבלה והטנו זה יותר איך פונים לאנשים אני מבטיח שאני ישים את הטבלה פה כדי שתראה ותבין למה התכוונתי... והמתרגם בגוגל מדהים
מומלץ

c o l e

New member
שאלה חדשה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

איך אני רושם בספרדית: אני באמת מתכוון לזה

Hurakano

New member
אין דבר כזה....

כל שמות הפועל נגמרים ב- r.... כמו שכל שמות הפועל בעברית מתחילים ב- ל´ : ללכת, לאכול, לצאת, לראות, לשמוע..... oiR, veR, saliR, comeR, iR.... זה הכל... לא כזה מסובך ושים ת´טבלה נראה על מה אתה מדבר...

c o l e

New member
צודק....../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתה לא יודע כמה עזרת לי
ותודה גם על המשפט
וחייב לציין שזה הפורום

c o l e

New member
עוד שאלה../images/Emo9.gif (איזה מציק אני...)

למה אתה מתכוון שאתה רושם de? אתה מתכוון ל ה-הידיעה?

Hurakano

New member
פה...

de זה חלק מ- de verdad de verdad = באמת lo digo de verdad אני אומר את זה באמת רק שבספרדית זה נשמע יותר טוב....

Hurakano

New member
בבקשה... ../images/Emo13.gif

שאל כמה שבא לך... לי לפחות אין בעיה עם "קרציות"... אני אוהב לעזור

למעלה