יש לי שאלה.........

natalisag

New member
יש לי שאלה.........

שלום, אני נערה בת 13 ההיתי מאושפזת בבית חולים פסיכאטרי שנה ועכשיו מלפני שלושה שבועות אני עברתי לבית ספר מיוחד מבחירתי, אבל עכשיו אני מרגישה בודדה כי אין לי חברים מהשכונה והחברים מהבית ספר (שכמעט אין) הם גרים רחוק ואני עכשיו רציתי לשאול אתכם אם אתם יודעים איך אפשר לעבור לבית ספר רגיל וגם נוסף לכל אמא שלי לא הכי רוצה כי היא מפחדת שאני לא אסתדר בחברה ועוד המון סיבות אז אני שואלת אתכם למי אפשר לפנות שזאת רק אני? תודה רבה אשמח לכל תשובה נטלי

אמא מ1

New member
שלום שני

את נמצאת בבית הספר רק שלושה שבועות ,תקופה קצרה מאד שבה לא הספקת עדיין ליצור קשרי חברות ולהרגיש שייכת. שאר הילדים בבית הספר מכירים אחד את השני ולהשתלב בחברה בשלב זה של השנה ודאי קשה מאד. אני בטוחה שמאד לא נעים להרגיש זרה בבית הספר וחשוב שתשתפי ברגשות שלך את המחנכת ,היועצת או פסיכולוגית העובדת בבית הספר הם יחפשו דרכים להקל עלייך את השילוב. בנוגע לרצון לעבור לבית ספר רגיל קרוב לבית. אני מציעה לך להמתין עם הבקשה לעבור לבית ספר כזה. את בחרת בתבונה ללכת לבית ספר מיוחד , מי שהמליץ לך ללמוד בבית ספר כזה ודאי הכיר אותך את הקשיים שלך והמליץ לך על בית ספר הטוב ביותר עבורך. ועוד נקודה למחשבה. אם אני מבינה נכון את למדת,לפני האשפוז,בבית ספר יסודי ועכשיו את אמורה להשתלב בחטיבת ביניים. כדאי שתזכרי שבחטיבה יש ילדים רבים שאינך מכירה וגם החברים הוותיקים שלך ודאי יצרו חברויות חדשות כך שאילו היית מצטרפת באמצע השנה לחטיבה הדבר היה קשה מאד מבחינה חברתית.בעייה נוספת היא האווירה בחטיבת הביניים השונה מאד מהאווירה בבית ספר יסודי.יש לי בת בכיתה ז´ ואני יודעת כמה היא סובלת מכך שיש בכיתתה ילדים שנוהגים להעליב או לנהוג באלימות , זה מציק גם כאשר האלימות לא מכוונת כלפיה או שלדברי הפוגעים זה "רק בצחוק". נטלי יקרה (צדקתי בשם?)אילו הייתי אמך הייתי מתחננת שתוותרי על רעיון בית הספר הרגיל. עדיפים חברים רחוקים על החוויה המאד לא נעימה של הצטרפות לחתיבת ביניים "רגילה" באמצע השנה. אני מציעה לך שתשקיעי מאמצים במציאת חברים בבית הספר החדש, כדאי מאד שתעזרי בצוות בית הספר למטרה זאת. עם החברים אפשר לפעמים להפגש ובשאר הזמן לשוחח בטלפון ולהתכתב באנטרנט והעיקר שיהיה נחמד בהפסקות. את הקשרים עם החברים מהשכונה את יכולה לחדש גם אם אינכם לומדים באותו בית ספר ,הרי אתם לא נפגשים כדי להכין שעורים ביחד... מקווה שלא נשמעתי יותר מידי כמו מורה או אמא ...ואם כן,מה לעשות אני כזאת. ותזכרי שכולם רוצים רק בטובתך כך שאת ממש לא לבד. לילה טוב מיכל

Diana M

New member
חזרה לחינוך רגיל

שלום נטלי יקרה וברוכה הבאה אלינו. קיבלת תשובה נהדרת מאמא מ1. לא ממש הבנתי האם אמך פוחדת שבגלל המעבר לחינוך מיוחד לא תצליחי ליצור קשרים חברתיים או מכך שאם תחזרי לחינוך רגיל לא תצליחי ליצור קשרים חברתיים. אשמח אם תרחיבי. באופן כללי כפי שכבר כתבתי אני מסכימה לחלוטין עם התשובה שקיבלת. אם הגיעו למסקנה שנכון עבורך כרגע להיות במסגרת מוגנת יותר אני בטוחה כי יש לכך בסיס וסיבה ומאמינה כי עם הזמן תכירי חברים ותמצאי את מקומך. יחד עם זאת חשוב שתדעי כי לא מדובר בהחלטה לכל החיים. מאוד יתכן כי בסוף השנה מצבך יהיה כזה שניתן יהיה לשקול חזרה לחינוך הרגיל. הוריך רשאיים לזמן ועדת השמה חוזרת אחת לשנה , גם אם הצוות החינוכי אינו חש כי יש סיבה לכך. את מוזמנת לשלוח לי מסר פרטי עם פרטים מדוייקים יותר לגבי בית הספר בו את לומדת הסיבה שהגעת לשם ואנסה לתת לך יעוץ רחב יותר.

זהבה נ

New member
נטלי יקרה קבלת תשובות מצוינות

כאן מאימא 1 ומדיאנה. כך שלי לא נותר הרבה כבר להוסיף לך. מלבד זה שלדעתי את בהחלט יכולה ללכת באיזור מגורייך לחוגים שמענינים אותך וכך תוכלי למצוא חברה חדשה, או אפילו לתנועת נוער באיזור מגורייך. השתלבות זו יכול להיות שתתן לך את האפשרות לחוות חויות של הצלחה בחברה "הרגילה", אני חושבת שבנושא החינוך הרגיל לא הייתי מציעה לך לעשות שום החלטה בפזיזות, ללא התיעצות עם הגורמים המטפלים שלך ובהמלצתם, כי בכל אופן את לדעתי עדיין מטופלת, אז מה היו הצעות המטפלים בקשר למסגרת, לכמה זמן הם חושבים שיהיה לך טוב בחינוך המיוחד, כי בכדי לשוב לרגיל את צריכה גם המלצה מקצועית של הצוות המטפל בבית הספר ובמקום ששם אושפזת בעבר או שאת מטופלת היום. צודקת אכן דיאנה, החינוך המיוחד הוא לא כרטיס לכיוון אחד וההצלחה של החינוך המיוחד הוא כאשר תלמידים שבים למסגרת הרגילה, אבל בכדי שבוועדת השמה ישקלו לחיוב את בקשתך את חייבת שיהיו לך המלצות שהן גם מפסיכיאטר על המסגרת שלדעתו הכי מתאימה לך ואם הפסיכיאטר לא משוכנע שאת בשלה לשינויי אז לא חושבת שיאשרו לך את השיבה לחינוך רגיל. יש פרמטר נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון, בגלל התקופה שלא למדת בחינוך הרגיל אז הפסדת חומר לימודי די רב ובני גילך כבר נמצאים במקום שונה מבחינת חומרי הלמידה, אז גם על נושא זה לעתים משאירים כיתה תלמידים ששבים לחינוך הרגיל וגם על כך את צריכה לתת את דעתך. אני הייתי מציעה לך לחשוב על מסגרת רגילה אשר לא לוחצת מבחינה לימודי אלא מתמקדת יותר על רכישת מקצוע בכיוון שאת אוהבת. כמובן שאני לא מכירה את המסגרת שבה את לומדת היום וגם לא את הקשיים שלך באופן ספציפי יותר, אבל אני משאירה לשיקול והחלטתך אם את רוצה לשתף אז עשי זאת במסר, אולי אוכל לייעץ לך יותר באופן ספציפי. בהצלחה, אז שיהיה לך בהצלחה,

זהבה נ

New member
נטלי יקרה קבלת תשובות מצוינות

כאן מאימא 1 ומדיאנה. כך שלי לא נותר הרבה כבר להוסיף לך. מלבד זה שלדעתי את בהחלט יכולה ללכת באיזור מגורייך לחוגים שמענינים אותך וכך תוכלי למצוא חברה חדשה, או אפילו לתנועת נוער באיזור מגורייך. השתלבות זו יכול להיות שתתן לך את האפשרות לחוות חויות של הצלחה בחברה "הרגילה", אני חושבת שבנושא החינוך הרגיל לא הייתי מציעה לך לעשות שום החלטה בפזיזות, ללא התיעצות עם הגורמים המטפלים שלך ובהמלצתם, כי בכל אופן את לדעתי עדיין מטופלת, אז מה היו הצעות המטפלים בקשר למסגרת, לכמה זמן הם חושבים שיהיה לך טוב בחינוך המיוחד, כי בכדי לשוב לרגיל את צריכה גם המלצה מקצועית של הצוות המטפל בבית הספר ובמקום ששם אושפזת בעבר או שאת מטופלת היום. צודקת אכן דיאנה, החינוך המיוחד הוא לא כרטיס לכיוון אחד וההצלחה של החינוך המיוחד הוא כאשר תלמידים שבים למסגרת הרגילה, אבל בכדי שבוועדת השמה ישקלו לחיוב את בקשתך את חייבת שיהיו לך המלצות שהן גם מפסיכיאטר על המסגרת שלדעתו הכי מתאימה לך ואם הפסיכיאטר לא משוכנע שאת בשלה לשינויי אז לא חושבת שיאשרו לך את השיבה לחינוך רגיל. יש פרמטר נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון, בגלל התקופה שלא למדת בחינוך הרגיל אז הפסדת חומר לימודי די רב ובני גילך כבר נמצאים במקום שונה מבחינת חומרי הלמידה, אז גם על נושא זה לעתים משאירים כיתה תלמידים ששבים לחינוך הרגיל וגם על כך את צריכה לתת את דעתך. אני הייתי מציעה לך לחשוב על מסגרת רגילה אשר לא לוחצת מבחינה לימודי אלא מתמקדת יותר על רכישת מקצוע בכיוון שאת אוהבת. כמובן שאני לא מכירה את המסגרת שבה את לומדת היום וגם לא את הקשיים שלך באופן ספציפי יותר, אבל אני משאירה לשיקול והחלטתך אם את רוצה לשתף אז עשי זאת במסר, אולי אוכל לייעץ לך יותר באופן ספציפי. בהצלחה, אז שיהיה לך בהצלחה,

למעלה