יש לי שאלה

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
יש לי שאלה

ואני אשמח לכל המבין בדבר אם יוכל לעזור לי. היום קיבלתי מכתב מהביטוח הלאומי שאומר שנקבעו לי 44% ( הגשתי תביעה לנכות כללית). אני לא יודעת מה האחוזים האלה אומרים ומה בדיוק זה נותן. אני יודעת שקיצבה מקבלים מ 50% ומעלה אם אני לא טועה אבל רשום שמה משהו על הבטחת הכנסה ואין לי מושג בדברים האלה. האם מישהו יכול להסביר לי..... המון תודות מראש,

ritosh

New member
שירי, יש אתר בתפוז "נפגעי ביטוח

לאומי", הם יכולים לענות לך יותר בפירוט. ספרי לי על מה קיבלת %. זה מפורט סעיף סעיף. יש לך זכות לערער לוועדה עליונה תוך חודש. בדרך כלל בוועדה הראשונה, נותנים <b>פחות % ממה שמגיע!</b>. פשוט כדי לא לשלם ק.נכות. בגלל זה רוב האנשים מערערים לוועדה עליונה. ה.הכנסה מקבל מי שאין לא הכנסה חודשית. הגמלה היא ל6 ח' והיא בערך 1300ש"ח בחודש. את יכולה לשאול את כל שאלותייך בבלל'. כל מה שכתבתי הוא מידיעה אישית והדברים יכולים להיות שונים לגבייך.
ריטה.

ל3

New member
תודה ריטוש'

אני אפנה את השאלה אליהם. תודה.רשום לי 44% ושזה נידחה כי לא איבדתי 50% לפחות מכושרי. כמו כן רשום כי ממולץ לפנות להבטחת הכנסה ולשיקום מקצועי. זהו. זה מה שרשום לי.

lupland

New member
אחוזי נכות=קזינו של אפשרויות?

למרות שאני עדיין בתהליך ועוד לא הגעתי עד אלייך מיידלע אני חייב להודות שזה פשוט מצחיק כל הקטע הזה. מעניין אותי מה הם הקריטריונים שמובילים את אותם פלגמטים לקבלת החלטות אלו.44%.למה לא 47%? ממש עולה לי כרגע המערכון של הגשש "פסטיבל שירי הדכאון מבנייני האומלל בירושלים".כאשר כל פעם אחד מהשלישיה מתווכך בנוגע לקבלת ההחלטות שהביאו את חבריו לתת לו ציון כזה או אחר על השיר שלו. כמו כן "מומלץ לפנות להבטחת הכנסה ולשיקום מקצועי".על איזה שיקום מקצועי הם מדברים את הלא סטודנטית ולמעשה את "עובדת" כרגע בהווה על מנת "לעזור" לך ולהם בעתיד.מה הם רוצים.שתיקחי קורס לנגרות? או אולי לתכנות? מה לא מספיק מספר המובטלים שמתקשים למצוא עבודה בתחום זה.רק בשביל שסילבי היפה יוכל להראות בסוף החודש כי מספר המובטלים ירד בחושבו כי כולנו טמבלים שלא יודעים כי כל אותם אלו שנשלחים "לקורסים" כאלו ואחרים לא נכללים במדד? ועל מנת לסיים בנימה אופטימית נאזכר שיר אחד מהמערכון: "לבד אבכה כעץ עזוב כי את עזבת הלכת בלי שוב איך התרחקת בעינטוזים מדוע לי עשית ברזים. למה למה למה מכרת לי אשליות למה למה למה נגזר עלי לחיות למה למה למה השארת אותי באויר למה למה למה נגזר עלי לשיר." יאללה.תנו חיוך.מי צריך חבר או חברה לחיים כשיש פורום כזה?

שאנל

New member
טבעם של אחוזים

כשאתה בריא אתה 100% אחר"כ יש לך 10% נכות על בעיה מסוימת, עכשיו אתה 90% שוב 10% נכות על בעיה אחרת, עכשיו אתה 81% (!) עכשיו 15% נכות על בעיה נוספת עכשיו אתה ~ 68% וכך הלאה... והלופוס... הוא מורכב מכמה וכמה וכמה נכויות...

שירי - בענין הביטוח הלאומי

הי שירי יקרה גשי בבקשה לתשובתי ולתשובתה של ריטה ל-YOSSIA23, מתאריך 20.01. שם תמצאי תשובות מפורטות בקשר לשאלתך. בכל מקרה שיהייה בהצלחה עם הביטוח הלאומי

הארה נוספת

שירי - שימי לב לדבר קטן נוסף והוא שלא כל אחוזי הנכות הם נכות רפואית אלא רק חלק מהם (מאחוזי הנכות שנקבעו לך) הכי חשוב - קחי את הזבל הזה כקלות.

למעלה