יש לי שאלה

lol girl

New member
יש לי שאלה

יש לי מין ויכוח עם מישהו אם אפשר ללמוד מכינור דרך ספר או חוברת זא בנאדם מליט שהוא קונה כינור וחוברת ללימוד כינור..אם יש.. והוא לומד לבד.. ונניח שיש לו עבר מוסיקלי.. (ניתן לו את כל התנאים ללמוד) האם הוא יצליח? (אני לא מדברת על להיות כנר הכי מדהים בעולם אבל לדעת לנגן בכינור..)

osnat121

New member
למוד כנור מספר.

אני חושבת שאי אפשר. בכנור שלא כמו בפסנתר, יש רק 4 צלילים קיימים ואת השאר צריך ללמוד ולדעת היכן ללחוץ. אמנם לא נגנתי מעולם בכנור אך לדעתי גם כדי לדעת ולא להיות כנר - צריך מורה.

שלום

אני חדשה פה... ולא! כינור פשוט אי אפשר ללמוד ללא מורה אני לומדת כינור כבר 6 שנים. וכמו שאמרו פה בכינור יש רק 4 מייתרים שמפיקים 4 צלילים ולכן טת שאר הצלילים צריך ללמוד להפיק. אבל בכל מקרה....לא יזיק לנסות....מי יודע...אולי תצליח

lol girl

New member
קודם כל תודה לכל העונים..

(אני בת לזאתי השרוטה
) אממ השאלה נובעת מויכוח אני אמרת שאי אפשר ומישהו אחר אומר שאפשר הקטע שגם ספר יכול ללמד אותך איפה ללחוץ ועניינים כאלו.. כאילו זה הולך לפי סמ' או משהו?

אפשר אבל...

זה יהיה נורא מסובן כינור הוא אחד הכלי הקשים ביותר כמו שנאמר פה. ואת צריכה מישהו שמבין בתחום. מפני שבכינוי אפילו עם את מזיזה את האצבע במלימטר הצליל כבר מזוייף ויש פוזיציות שצריך ללמוד רק בשנה ה-2 ללימוד הכינור. ושאלה לי: את יודעת לנגן על איזה שהוא כלי? כי עם על פסנטר או כלי שמפיק צליל "מוכן" העבודה תהיה קלה יותר. בכל מקרה בהצלחה.

למעלה