יש לי שאלה..

אוכפית

New member
יש לי שאלה..

אממ... כבר כמה פעמים שרכבתי על רעם וכול פעם שאיכפתי אותו שמתי לב לזה שהוא מנפח את הבטן אני מבינה שזה בסדר והוא חכם אבל מה אני אמורה לעשות?

הוא באמת חכם.. כנסי

אני לא מכירה את הסוס שלך אז יש לי שתי עצות השנייה טובה יותר כשאת מאכפת אותו תקשרי אותו עם ראשיית בית וכשהוא עושה אתזה או שתכי לו בראשייה לא מאד חזק כמו שעושים לסוס שהוא עושה משהו לא בסדר כמו נושך או מנסה לבעוט או שתיתני לו מרפק קטן כמו שמדרבנים והעצה השניה היא שתתייעצי או עם המדריכה שלך או עם רוכבים אחרים

RMXXX

New member
הרבה מאוד סוסים עושים את זה...

יש שתי אפשרויות... השיטה הפחות נעימה לסוס היא פשוט לתת לא מכה קטנה לבטן ובדרך כלל הוא ישחרר אותה. או פשוט לסגור את האוכף כמה שאפשר, להוליך את הסוס קצת ולסגור שוב, כך הוא משחרר את הבטן...

הייי ליבי אני רוכבת בחווה שלך

זאת אני הייתי איתך בקורס ליפני שנתיים וביום שישי שעבר ראיתי אותך בסיום הקורס נחשי מי זאת גם חברה (מאותה הכיתה)של ילדה שרכבה איתך ועכשיו היא רוכבת עם מיכל נחשי מי זאת!!!!!!!!!!!!!!

זה אופייני... כל סוס ככה עושה..

את יודעת מה היה לי עם אפולו בהתחלה?!?!?! פפ הייתי צריכה שאיזה מישהו חזק כמו אליעד, כן גם יוסי!!! או וסילי פעם אחת ורוני המפרזל שיחברו את החגורת בטן לסוס שלי.. כי אפילו על החור הראשון לא הצלחתי... לקח חודש לפחות עד שהצלחתי לחבר לבד על החור הראשון ועכשיו הגומיי של החגורה משוחרר וכבר מתוח ואני מצליחה לחזק.. אבל חן את צריכה גם שאת מאכפת לחזק ואחר כך במגרש שוב לחזק.. כל סוס מנפח את הבטן שמאכפים אותו או למשל שמברישים סוס בבטן הם לפעמים מנפחים.. כמו הטיפשון שלי..
...

mkuzi

New member
בחווה אצלנו.......

זה קורה כמעט כל הזמן אז באופן קבוע גם המדריכים וגם הרוכבים מחזקים את החגורה פעם אחת בתא ופעם אחת במגרש ואם זה לא מספיק אז עושים סיסוב אחד לונג' עם אחת המושכות ואז מחזקים עוד פעם. זו השיטה שאני מציע לך.

כל הסוסים עושים ככה...

אני לא חושבת שאת צריכה לתת לסוס מכה בגלל זה..! תביני שזה לא משהו כיף לסוס ששמים עליו אוכף והכל.... אז פשוט תחזקי את החגורה כמה שאת יכולה ואז לפני שאת עולה עוד פעם תחזקי ואז אחרי 10 דקות הליכת חימום לפני המעבר לטרוט תחזקי עוד פעם כי הסוס יוציא כבר את האוויר מהבטן שבגללו את לא הצלחת לחזק את החגורה ופשוט תעשי ככה כל פעם.

mkuzi

New member
כן אבל......../images/Emo12.gif

אפילו בהליכה היא עלולה ליפול מהאוכף והסוס יכול להשתולל ולהיבהל ממשהו ואז היא תיפול עם האוכף או שהאוכף יחליק מהגב ויתלה מתחת לבטן ואז קשה מאוד לעצור סוס שנמצא במצב כזה לחוץ............... אבל הכול תלוי במידה שבה חגורת הבטן מחוזקת!!!

אז עוצרים ומחזקים.................

או שמבקשים ממישהו אחר לחזק או שיורדים, מחזקים ואז עולים שוב פעם.

אז עוצרים ומחזקים.................

או שמבקשים ממישהו אחר לחזק או שיורדים, מחזקים ואז עולים שוב פעם.

Nµ§h¥ KaTaN

New member
שהוא מנפח את הבטן זה כדי שלא

תחזקי לו את החגורת בטן יותר מידי. אבל אחר כך אחרי שאת מחזקת לו את צריכה לבדוק עוד הפעם ואז את רואה שיש מלא רווח אז את מחזקת עוד הפעם.

mkuzi

New member
לא! הסוס רוצה לברוח מהלחץ בבטן

הסוס רוצה שלא יהיה לו אי-נוחות בבטן הרי זה לא טבעי לשים משהו מתחת לבטן..... קשה מאוד להדק לסוס את החגורה יותר מידי אבל הסוס לא יודע מתי צריך להדק ומתי לא....

../images/Emo4.gif

הסוס יודע טוב מאוד מתי באים לחזק לו את החגורת בטן ובגלל זה הוא מנפח את הבטן...

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif הוא יודע את זה טוב

מאוד! סוס זה חיה די טיפשה אבל לא עד כדי כך.... ולמשל הסוסה שלי- שמתקרבים לאוכף שלה היא כבר יודעת מה רוצים לעשות והיא מתחילה ללכת ולנפח את הבטן..

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif מה קשור?!

דיברתי או לפחות התכוונתי לזה שסוס כן יודע אם באים לחזק לו את האוכף... הם לא טיפשים- הם יודעים את זה!!

טוי בוי

New member
סוס חכם זה שוקי!

עם שרשרת הוא בורח לכביש החוף! ובורח מכולם! ואני החזקתי אותו שכל העולם היה סביבי ועם שרשרת! הוא פשוט מחליט לברוח ובורח! ואז חפשי ת'חברים שלך!

חחחחחח בידיוק...

כמו הסוס שלי רק ששלי עושה את זה בטיבעיות את מוליכה אותו ופיתאום בלי סיבה הוא מתחיל לרוץ! אני רניתי לו שרשרת סטליונים!

למעלה